Çok Şubeli Firmaların Baskı İhtiyaçları

Doğrudan bağlı şubeleri veya franchise sistemi ile çalışan şubeleri bulunan markalar çok şubeli firma olarak düşünülebilir. Çok şubeli firmalar yönetim şekli olarak da tek şubeli işletmelerden oldukça farklıdır. Çok daha detaylı yapıları olan çok şubeli şirketlerde her tür yönetimsel karar büyük bir titizlik ve dikkatle alınır. Bunun nedeni alınan kararların birçok şube üzerinde etkili olarak firmanın gelirini doğrudan ve büyük ölçekte etkileyebilecek olmasıdır.

Çok şubeli firmaların diğer işletmelere karşı avantajlı olduğu nokta ise toplu alımlar ve toplu üretimler yapıyor olmalarıdır. Çok şubeli firmaların satın alma departmanlarının en büyük mücadelesi ise firma ihtiyaçlarını en uygun fiyata ve en yüksek kalitede satın alabilmektir.

Çok Şubeli Firmaların Problemleri

Çok şubeli firmaların en önemli ihtiyaçları arasında yer alan baskı ihtiyaçları satın alma departmanlarının en çok canını sıkan ve onları en çok uğraştıran ihtiyaçlardır. Bunun birkaç farklı nedeni var;

  • Bütün baskı hizmetlerini uygun fiyatlı olarak karşılayabilecekleri tek bir matbaa bulamamaları,
  • Baskıların geç veya kötü geliyor olması,
  • Kurumsal olmayan matbaalarda karşılarında muhatap bulamamaları,
  • Farklı şubelere birden fazla yapılan gönderimlerde faturalama süreçlerinin takibinin güçleşmesi,
  • Baskı siparişlerinin şubelere ulaştırılmasındaki lojistik problemler.

Bunlar çok şubeli firmaların baskı süreçlerinde yaşadığı zorluklardan sadece bazıları. Özellikle her ihtiyaç için tüm gücüyle koşuşturan satın almacılar açısından bakıldığında baskı işleri adeta bir kabusa dönüşmüş durumda. Ancak bu problemlerin artık tarih olabileceğini de söylemeden geçmeyelim. Nasıl mı? Gelin yazımızın devamında birlikte öğrenelim.

Çok Şubeli Markalarda Matbaanın Önemi

Çok şubeli firma dendiğinde akla ilk gelen sektörler perakende ve yiyecek/içecek oluyor. Biz de baskı ihtiyaçlarına bu iki sektör özelinde mercek tutarak bakalım. Öncelikle perakende sektöründe hizmet veren bir market örneğine bakalım.

Perakende Sektöründeki Baskı İhtiyaçları

Market zincirleri, şubelerini ihtiyaç duyulduğunu düşündükleri bölgelere açarlar ve insanlara bunu genellikle de el ilanı, broşür ve insert gibi ürünlerle duyurmaya çalışırlar. Mağaza içerinde de ürün etiketi, afiş, ayaklı reklam panosu, foreks ve wobbler gibi baskı ürünleri ile şubelerin gelirleri arttırılmaya çalışılır.

Restoran Sektörünün Baskı İhtiyaçları

Restoranların ana ürünleri ne kadar yiyecek ve içecek olsa da baskı ve gıda-dolum ürünleri de bir o kadar önemlidir. Özellikle çok şubeli restoranlar için düşünüldüğünde baskı ürünleri kurumsal bir kimlik yaratmak açısından oldukça hayati öneme sahiptir. Baskılı ıslak mendil, amerikan servis, afiş, el ilanı, menü baskı, baskılı peçete, karton bardak, sadakat kartı ve baskılı ketçap, mayonez gibi gıda dolum ürünleri restoranların başlıca baskı ihtiyaçlarıdır.

Çok Şubeli Firmaların Kurumsal Baskı İhtiyaçları

Yukarıda belirttiğimiz sektörlerden bağımsız olarak her sektördeki firmanın ihtiyaç duyacağı bazı kurumsal baskı ürünleri de bulunmaktadır. Kartvizit, antetli kağıt, anket formu baskı, kağıt dosya, masa bayrağı, diplomat zarfı, masa takvimi, cepli dosya, katalog ve dergi de her kurumsal firmanın ihtiyaç duyabileceği baskı ürünleridir.

Çok Şubeli Firmalar Matbaa İhtiyaçlarını Bidolubaskı İle Çözüyor

Gördüğünüz gibi çok şubeli firmaların oldukça fazla konuda baskı ihtiyacı bulunuyor. Birçok firma bu ihtiyaçlarını en az 4-5 farklı firmadan karşılayabiliyor ve çoğu ise bu firmalardan en uygun fiyatları ve hak ettikleri kalite hizmeti alamıyor. Peki ama Bidolubaskı nasıl olacak da bu sıkıntılarınızı toptan ortadan kaldıracak? Hadi incelemeye devam edelim.

Operasyon Yüklerinizden Kurtulun 

Bidolubaskı yüzlerce farklı ürün seçeneğini müşterilerine uygun fiyatlarla ve memnuniyet garantisi ile sunan ve Türkiye'nin bu alanda sektör lideri olan online matbaadır. Çok şubeli firmalar Bidolubaskı sayesinde birçok operasyonel yükten kurtularak verimliliklerini arttırır.

Tek Noktadan Sipariş: Bidolubaskı geniş ürün yelpazesi ile firmaların tüm ihtiyaçlarını karşılar. Bu sayede kapı kapı dolaşmak zorunda kalmaz tüm ürünlerinizi tek bir noktadan hem de online olarak hızlıca sipariş edebilirsiniz.

Tüm Şubelere Ücretsiz Kargo: Bidolubaskı'dan vereceğiniz siparişlerde farklı adreslere kargo seçeneğini kullanabilir, bu sayede lojistik hiçbir zahmete girmeden şubelerinizin baskı ihtiyaçlarını hızlıca karşılıyabilirsiniz.

Faturalandırma Kolaylığı: Özellikle farklı tedarikçilerle çalışıldığında ve franchise şubelere yapılması gereken faturalandırmalarda ortaya çıkan karmaşadan kurtulmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. Gelin tüm baskı ihtiyaçlarınızda Bidolubaskı ile çalışın, kendiniz deneyimleyin.

Sipariş ve Tasarım Süreçlerinizi Hızlandırın

Çok şubeli firmalarda sık karşılaşılan durumlardan biri de şubelerin baskı ihtiyaçlarını haber vermek için son dakikayı beklemeleridir. Haliyle bu durumlarda hızlı aksiyon alınması gerekir. Bu gibi durumlarda Bidolubaskı size gereken desteği vererek siparişlerinizi en hızlı şekilde ihtiyaç duyulan şubeye gönderir.

Tasarım süreçleri konusunda bir örnek üzerinden gitmek gerekirse, restoranların menü güncellemeleri sık görülen durumlardır. Bu durumlarda tasarımcınızın fiyatlarda güncelleme yaparak baskıya uygun bir formatı göndermesi gerekir. Ancak bu bürokrasi sizi yavaşlatır, bu da planların aksamasına sebep olur. Bidolubaskı'da ise değişecek fiyatları bize aktarmanız yeterli olur biz önceki tasarımınız üzerinde değişiklikleri yapar ve bir an önce baskı süreçlerinizi tamamlarız.

Size Özel Hizmetin Keyfini Çıkarın 

Eski usul geleneksel matbaalarda ilk müşteri olurken yoğun bir ilgi sizi bekler, peki ya sonra? Geciken baskı işleri, faturalandırmalar, şubelere ulaşmayan kargolar söz konusu olduğunda sizinle kim ilgileniyor, işinizi kim çözüyor? Tanıdık geldiyse hiç dert etmeyin çünkü siz de geleneksel matbaa mağduru binlerce şirketten sadece birisiniz.

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında müşteri memnuniyetine önem vermeyen ve onlarla bire bir ilgilenmeyen firmalar artık yerini müşterisine değer veren, onlarla bire bir ilgilenen kurumsal firmalara bırakıyor. Çağın gerekliliklerini yerine getiren ve müşterilerine vazgeçilmesi güç bir 'müşteri deneyimi' sunun Bidolubaskı çok şubeli firmalara onlara özel bir müşteri temsilcisi verir. Bu sayede yaşadıkları sıkıntılarda, akıllarına takılan problemlerde kolayca karşılarında muhatap bulup problemlerine en hızlı şekilde çözüm bulabilirler.

Şubelerinize Markanızın Arayüzü İle Sipariş Verebilecekleri Bir İnternet Sitesi Sunun

Bidolubaskı'nın sunduğu bu hizmet çok fazla şubesi olan ve onlara kendi marka arayüzü ile sipariş verdirtmek isteyen firmalar için çözüm sunuyor. Bu sistem ile tamamen sizin markanızın arayüzüne sahip farklı bir alan adı ile bir internet sitesi kurularak, şubelerinizin bu site üzerinden düzenli siparişler oluşturarak olanak vermesini sağlayabiliyorsunuz.

Bir örnek üzerinden giderek durumu netleştirmek gerekirse, franchise restoranları olan bir zincir üzerinden konuyu ele alalım. Marka restoranlarının logolu ürünleri kullanmasını ve bu ürünlerin maliyetini bu franchise restoranların ödemesini istiyor. Aynı zamanda da bunu kendi markalarının arayüzüne sahip bir internet sitesi üzerinden yaptırmak istiyor bu durumda. Bu durumda Bidolubaskı markaya özel bir internet sitesi hazırlayarak tüm süreçleri işler hale getiriyor.

Devamında ise süreç şu adımları takip ederek işler; şubeler ihtiyaç halinde bu site üzerinden siparişlerini oluştururlar, ardından siparişler Bidolubaskı tarafından hazırlanarak şubelere kargolanır ve sürecin sonunda da faturalandırılma isteğe bağlı olarak markaya ya da şubeye yapılır. Bu koca sistem hem kurumsal kimlik hem de deneyim açısından size inanılmaz kolaylıklar sağlar.

Çok Şubeli Markalar Neden Bidolubaskı'yı Tercih Ediyor?

Yazımızın ilk kısımlarında çok şubeli firmaların yaşadıkları sıkıntılardan bahsetmiştik. Bu sıkıntılar satın alma başta olmak üzere her birimde fazlasıyla hissedilir. Çok şubeli şirketler Bidolubaskı ile çalışmaya başladığında ise daha ilk günden baskı işlerinin yükünden etkilenen tüm departmanlarda rahatlama hissedilmeye başlar.

Yine yazımında bahsettiğimiz çok şubeli firmaların baskı ihtiyaçlarına baktığımızda, tüm bu ürünlerin tek bir noktadan karşılanabiliyor olması firmaların hem sipariş hem de sipariş sonrası süreçlerin yönetilmesi noktasında Bidolubaskı'yı tercih etmesine sebep oluyor. Firmalar Bidolubaskı ile tüm baskı ihtiyaçlarını online olarak sipariş ederek zamandan kazanıyorlar. Ayrıca sipariş sonrasında siparişin şubelere ulaştırılmasındaki lojistik sıkıntılarla uğraşmıyor, faturalandırma süreçlerinde de karışık detaylar içinde boğulmuyorlar.

İşte bunlar gibi onlarca sebepten ötürü Türkiye'nin en büyük ve kurumsal çok şubeli firmaları Bidolubaskı ile çalışıyor. Peki ya sizin Bidolubaskı ile çalışmayarak bunca sıkıntıyı hala çekiyor olmanızdaki bahaneniz ne? Hadi siz de artık zaman kaybetmeden bize ulaşın, en uygun fiyatlarla tüm ihtiyaçlarınızı biz karşılayalım, siz de hızla büyümeye odaklanın!