Göreceğiniz Hesaplar İçin Edinmeniz Gerekenler

İş, ofisi kurup “Şuraya renkli sandalyelerden alalım, şu köşeye de mantar pano asalım, ışıklandırmayı da masa başında çalışanların kendilerini sorguda gibi hissetmemeleri için tepelerine tepelerine sarkıtmayalım.” demekle olmuyor. Yani bir şirket, sadece bu detaylarla kurulmuyor. Bunun hesabı, makbuzu, yazar kasa ruloları, form dosyaları var.

İş yerlerinin ödemelerini, alacaklarını, kontrollerini, gerekli düzenlemelerini yapmaları için ihtiyaç duydukları makbuzlar ve formlar, bütüncül bir kurumsal kimlik çalışması kapsamında görülebilir. Firmanızın iletişim bilgilerinin ve logosunun bulunduğu bu ürünler, profesyonelliğinizin birer göstergesidir. İşte o ürünler:

Tahsilat Makbuzu

Borçlu olan tarafın parasını ödediğini gösteren ve nüshalı olarak düzenlenen tahsilat makbuzları, iş dünyasındaki “Söz uçar, yazı kalır.”ın kâğıt halidir. Tahsilat makbuzu olmayan bir firma düşünülemez. Makbuzu düzenleyenin ve parayı ödeyenin adı, soyadı, ödemenin yapıldığı tarih, paranın tutarı tahsilat makbuzunda yazılıdır. Farklı ebat ve renk seçeneklerine sahip tahsilat makbuzları, Bidolubaskı’nın organize matbaa anlayışıyla marka kimliğinize uygun bir şekilde tasarlanır. “Para makbuzu” olarak da ifade edilir.

Tediye Makbuzu

Ödemeyi alan tarafından hazırlanan, tahsilatı yapana bir anlamda “Aldım parayı, almamış gibi yapmayacağıma söz veriyorum.” dedirten ve ödemeyi yapanın içini rahatlatan tediye makbuzu, yine iş dünyasının güven ilkesine hizmet eden bir evrakıdır.

Sipariş Formu

Neredeyse her türlü satın alma işlemlerinde, alınan siparişleri kayıt altında tutup karışıklığı önlemeyi sağlayan sipariş formları, firmaların düzeni ve dirliği için aşırı gerekli. Hangi ayda ne kadar sipariş alındı, hangi ürünler rağbet gördü, bunları gösterip pazarlama stratejisi için önemli birer kaynak olan sipariş formları sayesinde “Ay biz o siparişi göndermeyi unuttuk.” gibi dertler de son bulur. Faydalı.

Hastane Dosyası

Hastane dosyaları, sipariş formları gibi ödemeleri belgelemek amacıyla kullanılmasa da, hastane kayıtlarının derli toplu bir şekilde tutulmasını sağlayarak, işlerin düzgün işlemesini ve ödeme planlarının doğru çıkarılmasını olanaklı kılar. Daha çok hastanelerin rutin işlerinde hasta takip dosyası olarak kullanılan bu dosyaların yanında, tüm iş yerlerinin kendilerine özgü işlerini eli yüzü düzgün bir şekilde kayıt altında tutmalarını sağlayan farklı konsepteki dosyalar da Bidolubaskı’da mevcut.

Rulolar

Şu dünyada yazar kasa rulosu ya da POS rulosu olmasa kaç işletme varlığını sürdüremezdi, hiç düşündünüz mü? Daha da başka bir şey demiyoruz!