2017 Logo Trendlerinden Ne Haber?

Tarih belirtirken alışkanlıktan yazılan 2016’yı silip 2017 yazmaya adapte olma dönemi. Sadece buna uyum sağlamaya davet etmiyor tabii bizi bu 2017. Farklı alanlar için birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Örneğin her yıl olduğu gibi 2017 yılı için de grafik tasarımda logo trendleri belirlenmiş durumda. Peki şirketlerin demode kalmamak için bilmesi gereken 2017 trend logo tasarımları neler? Biliyorsunuz logo, marka olma yolunda atılacak ilk adım. Bu yüzden de yeniliklerden eksik kalmamak lazım.

Her Derde Deva Minimalist Tasarımlar

Azla çok şeyi söylemeyi hedefleyen minimalizm, 2017 yılı logo tasarımlarında sıkça görülecek. “Düz tasarım” diye de tanımlanan bu tarz, kesinlikle yüzeysel anlamında basitlik demek değil. Minimal logo tasarımları, sadelikleri ile müşterileri doğrudan yakalamaları bakımından etkili. Böylece markaların akılda kalıcı olma isteğine de gayet şık bir şekilde ve direkt olarak cevap veriyorlar.

Her Derde Deva Minimalist Tasarımlar

Renk Paletleri Sadeleşiyor

Logo renkleri de elbette diğer önemli konulardan. Minimallik renklere de yansımış durumda. Logolarda çoklu renk kullanımı mazi oldu diyebiliriz. 2017’de en fazla iki renkten oluşan ve genellikle renklerin patlatıldığı sade logolar göreceğiz.

El Yazısı Öne Çıkıyor

El yazısı logolar genellikle sempatik ve samimi bir hava veriyor. Elle yazılmış hissi veren el yazısı fontları, rahatlığı ve sadeliği de simgeliyor. Kurumsal kimliğinde daha sıcak bir ton belirlemek isteyen firmalara duyurulur!

Yeni Moda: Kırık Harfler

Logo tasarımında kırık harf kullanımı da 2017 trendleri arasında gösteriliyor. Kırık harf formları, hareketli ve enerjik havalarıyla markalara coşku verecek.

Çizgiler Her Yerde

2017 logo trendlerinin en güçlülerinden biri de çizgiler. Çizgilerden meydana gelen logolar hem ciddi hem de yaratıcı etkileriyle dikkat çekiyor. 2015 yılından beri kullanılan bu tarz, genellikle düz zemin üzerine tek renkli ya da tonlamalı kalın çizgilerden oluşuyor.

Tabii ki Vintage

Geçmişe özlem hemen hemen her alanda vintage modasıyla kendini gösteriyorken logoların bu esintiden eksik kalması beklenemezdi. Son birkaç yıldır olduğu gibi 2017’de de vintage logo tasarım trendleri ile bünyelerdeki “Nerede o geçmiş günler?” hasreti dindirilecek. Yalnız bunun da bir dozu var tabii. Nostalji diyoruz, demode demiyoruz.