Bir Pazarlama Ürünü Olarak Kartpostal (Neden Sadece Hediyelik Olsun?)

Kartpostalları yıllarca, “Sana kart atarım canım.” cümlesiyle birleştirdik. Gittiğimiz yerlerde sevdiklerimize kartpostallar yolladık, yılbaşını ve doğum günlerini kutladık. Bizim için duygusal bir araç olan kartpostallara hazır bu kadar sempati duyuyorken, neden bir pazarlama ürünü olarak kullanmayalım? Basit bir tazı olan kartpostal, okunması çok kolay üstelik bize çok tanıdık bir şey. Peki ama ne yapsak da bu kartpostalları bize yardımcı olacakları şekilde değerlendirsek?

Etkinlik Planı Varsa Kartpostallar Hazır mı?

 Kartpostallar, büyük görselleri ve çok yer kaplamayan metinleriyle çok dikkat çeker. Görsel olarak gayet şık duran kartpostallar, bir etkinliğe dikkat çekmek için davetiyenin yanında gönderilebilir. Bu durum hem müşterilerinizin kendilerini özel hissetmesini hem de etkinliğe olan ilginin arttırılmasını sağlayacak.

Kartpostallar Bastırılsın Satışalar Artsın

Satışlarınızı arttırmak ve kampanyalarınızı duyurmak için kartpostallardan yararlanabilirsiniz. Kartpostal boyutları bakımından da bu iş için biçilmiş kaftan. Özel kartpostal tasarımları, kampanya duyurularınızda müşterilerinizi harekete geçirebilir. Örneğin, günübirlik ya da hafta sonuna özel kampanyalarda müşterilere acilen bu planınızı duyurmalısınız. Bu yüzden hazırlanması kolay, pratik ve harekete geçiren bu kartpostalları onlara dağıtabilirsiniz. Dikkat! Kartpostal baskılarda yaratıcılık serbesttir.

Özel Kuponlarda Kartpostal Avantajı

Müşterilerinize özel bir kupon yapacaksanız, kartpostalları değerlendirmelisiniz. İsterseniz küçük boyutlarda bulunan kuponu kartpostalın üzerine yapıştırabilirsiniz. Böylece hem mesajınızı hem de hediye kuponunuzu alıcıya ulaştırmış olursunuz. Boyutları bakımından avantajlı olan kartpostallara yapıştırılmış kuponların kaybolma ihtimali de düşer.

Müşterilerinize Bir Güzellik

Evet, kartpostalları pazarlama ve tanıtım için kullandık. Fakat asıl yeteneği gönül kazanmak olan bu tasarımların gerçek fonksiyonlarını unutmamalısınız. Sadık bir müşteri kitlesi yaratmak için onlarla iletişime geçebilirsiniz. Onların doğum günlerini veya bayramlarını kartpostallarla kutlayabilirsiniz. Aslında bu da bir nevi pazarlama yöntemi değil mi?

Neden Kartpostal Konusunda Israr Ediyoruz?

Kartpostal yazmak veya göndermek satış ve pazarlama yöntemleri için iyi bir fikir çünkü ayrıntıda birçok avantajı bulunduruyor.

  • Çok yönlüdürler. Kullanım alanları geniştir.
  • Sonuçları kolayca izlenebilir.
  • Maliyet bakımından uygundur.
  • Çok fazla yer kaplamazlar bunun için kullanımı ve saklaması kolaydır.
  • Yaratıcı tasarımlara şans verdiği için dikkat çeker.