Rulo Ürünlerin Kullanım Alanları ve Avantajları

POS makinelerinde, bankaların ATM’lerinde, teleks ve faks makinelerinde sıklıkla kullanılan rulo kağıtlar, kimi elektrik-su-doğalgaz faturası olarak, kimi zaman da şans oyunu oynarken karşımıza çıkıyor.

Ağırlıklı olarak akaryakıt ve perakende sektöründe yazar kasalarda ve POS makinelerinde kullanılan yazarkasa rulo ve pos rulosu ürünlerinin kullanım alanı, son dönemde el terminalinin yaygın olarak kullanılmaya başlamasıyla çok hızlı bir değişim gösterdi. Özellikle devamlı stok kontrolü yapılan ve iade vb. süreçlerin sıklıkla yaşandığı gıda, giyim, perakende gibi sektörler ile otobüs firmaları, gazete bayileri ve havaalanı firmaları, el terminaline geçerek termal fatura ve irsaliye kullanmaya başladı.
 

Termal Rulo Kağıdın Özellikleri

Hızı ve daha uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edilen el terminalinde kullanılan termal rulo kağıt, oldukça kullanışlı bir ürün. Yazıların mürekkep yerine ısı kullanılarak oluşturulması sayesinde bu ürünler kartuş maliyetini ortadan kaldırır. Parlak koruyucu yüzeyi ile normal kağıtlardan daha dayanıklıdır. Yazılar, ışık, yağ ya da su ile temas sonucu silinmez. Bir diğer kolaylık ise, saklama ve arşivleme kolaylığıdır. Rulo ürünlerin ebatları küçük olduğundan saklamak ve arşivlemek çok daha kolaydır. Ayrıca tek tek fatura ve irsaliye yazmaya gerek bırakmadan anında çıktı alınmasını sağlayan el terminali, müşterilere zaman tasarrufu ve kolaylık sağlamaktadır.

Rulo ürünlerde, kağıdın kalitesi çok önemlidir. Çünkü alışverişimiz sonrasında verilen fişler herhangi bir iade ve değişim işlemi için uzun süre saklanır. Bu sebeple özellikle üzerindeki yazıların kısa sürede silinmemesi gereklidir. Ayrıca kalitesiz ve yanlış seçilen ürünler makinelerin çalışmamasına ya da bozulmasına neden olarak para kaybına yol açabilmektedir. Bu açıdan termal rulo kağıtları, makinelerin daha uzun süre dayanmasını sağlayarak iş yerlerine büyük avantaj sunar.

Termal rulo kağıtları ayrıntılı olarak incelediğimiz "Yazar kasa rulosu ve kağıdı" yazısına da göz atabilirsiniz.