Yazar Kasa Rulosu ve Kağıdı

Yazar kasa nedir?

Yazar kasa, bir işletmede yapılan satış işlemlerini kayıt altına alarak satılan malın cinsini, miktarını fiyatını, vergilendirme ve indirimini otomatik olarak kaydeden ve bunları fatura şeklinde bir kağıda yazan tuşlu, hafızalı hesaplayıcıdır. Yazar kasanın Türkiye’deki resmi adı “Ödeme Kaydedici Cihaz” olmakla birlikte ilk olarak 1985 yılında kullanılmaya başlanmıştır. 1989 yılında ise satış yapan tüm kurumlara yazar kasa kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

Yazar kasanın kısa tarihi

Yazar kasa, 1879 yılında, bir gemi pervanesi dönüş sayıcısından esinlenen Amerikalı James Ritty tarafından bulundu. Bu yazar kasanın, saate benzeyen bir göstergesi ile dolar ve sentleri gösteren ibreleri vardı. Toplamalar, gövde içindeki toplama tekerlekleriyle yapılıyordu. Ritty kasasına, hırsızlığı da önleyecek bir biçim verilmişti. Ritty kasası, ticari değer kazanamadı ancak Ritty, patent hakkını 1000 dolara satmadan önce, Ritty MarkIV modelini gerçekleştirdi. Bu modelin üst bölümünde, günümüzde de raslanılan hareketli şekiller ve toplamların delik halinde kaydedildiği bir kağıt rulosu vardı.

Yazar kasalar bugünkü halini John H. Patterson sayesinde aldı. Patterson sahtekarlıkları önleyebilmek adına cihaza fiş sistemini ekledi. 1973 yılında ilk kez bir şirket mağazanın satış kontrollerini yapan POS sistemi geliştirdi. İşletmede kullanılan yazılım müşteriden alınan siparişlerin bir yazıcı yardımıyla mutfakta görüntülenebilmesine olanak sağlıyordu.

Yazar kasa rulosu nedir?

Yazar kasa rulosu, yazar kasa cihazından çıkan kayıtların fiş olarak kesilmesine yarayan kağıt rulolardır. Sistemler her ne kadar dijitalleşse de fiş için hala kağıt ve bir yazıcıya ihtiyaç var.

Fiş ve Rulo Kağıt

Yazar kasanızı aldıktan sonra düzenli aralıklarla satın alacağınız şey fiş kesebilmeniz için rulo kağıt olacaktır. İşletmenizin sabit giderlerinden biri haline gelecek rulo kağıtları seçmek ve stokta tutmak bu yüzden önemlidir.

Termal pos rulo olarak da adlandırılan fiş kesmede kullanılan rulo kağıtların uzunluğu farklılık göstermektedir. 30 metreden 60 metreye kadar çeşitli uzunluklarda bulabileceğiniz rulo kağıtları yazar kasa ile uyumlu olmalıdır. Markalara özel rulo kağıtlar üretilse de her markayla uyumlu standart rulo kağıtları tercih etmek maddi açıdan en avantajlısıdır.

Hangi yazar kasa rulosunu seçmeliyim?

Yazar kasa rulosu almadan önce mutlaka cihazınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek ihtiyacınız olan kağıdın genişliğini bulun. Bu ölçüler; 80mm, 44mm, 70mm olabilir. Bundan sonra tek ihtiyacınız ne kadarlık bir siparişe ihtiyacınız olduğudur.

Eğer cihazınızın kitapçığı bulunmuyorsa Yazar Kasa Rulosu sayfamızdan seçeneklere bakarak cihazınızın markası ile uyumlu kağıdı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bize danışmak isterseniz de her zaman sağ alttaki “Bize sorun” kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yazar kasa rulosu nasıl basılıyor?

Yazar kasa rulolarının tasarım, basım ve paketlenme aşamalarını sizin için kaydettik! Buyrun beraber izleyelim:

Yazar kasa rulosu sipariş vermek

Her ürün gibi yazar kasa rulolarını da Bidolubaskı üzerinde inceleyebilir, şeffaf fiyatlar ile dilediğiniz ürünü seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz kredi kartına 6 taksit avantajından yararlanabilirsiniz. Siparişleriniz ertesi gün ücretsiz olarak kargolanır.