Kartvizit Tasarımı İçin En Uygun Yazı Fontları - İndir

Bir kartvizit tasarlarken, amaç potansiyel müşterilerin ve iş ortaklarının üzerinde kalıcı bir izlenim bırakmaktır. Doğru yazı tipini seçmek ise unutulmaz bir izlenim bırakmanın en önemli adımlarındandır. Fontun tasarım ile de bütünlük içerisinde olması oldukça önemlidir. Font seçimi ile alakalı diğer bir püf nokta ise seçilecek yazı tipinin Türkçe karakter uyumlu olmasıdır. Bu yazımızda kartvizit tasarımlarından kullanılabilecek olan yazı tiplerini kullanım alanlarına göre ayırarak sizler için listeledik.

Kartvizit tasarımı yapmak için online kartvizit tasarım siteleri ve offline tasarım programları gibi pek çok farklı araç bulunmaktadır. Bu kaynaklarından bazıları yazı tipi yüklemenize izin vermiyor olsa da hangi yazı tiplerinin hangi tür sektörlerde kullanılacağını bilmek size önemli derecede katkı sağlayacaktır. Kartvizit tasarımlarında yapılması gereken bir diğer nokta ise sizinle aynı veya benzer sektördeki başarılı kartvizit örneklerine göz atmanızdır. Bu sayede tasarım konusunda çok daha fazla örnek görmüş ve bilgi edinmiş olarak işe başlayabilirsiniz.

Kartvizitte Yazı Tipi Neden Önemlidir?

İş dünyasında pek çok insan bir etkinlikte, toplantıda veya fuarda yani ayak üstü bir muhabbet ile tanışırlar. Bu muhabbet sonrası ise iki taraf birbirine kartvizitini verir. İşte tam bu anda o kartvizit artık sizin o ikili ilişkideki temsilciniz görevini görür ve emin olun ki; eğer kartvizitiniz iyi bir tasarıma sahip değilse, büyük ihtimalle çöpe gidecektir. Kötü tasarıma sahip olan ve insanlara dağıtılan kartvizitlerin %88’i ilk hafta içerisinde çöpe gidiyor. İyi tasarımlarda ise bu istatistik 10 kat daha iyi bir hal alıyor.

Kartvizitler karşıdaki insanda ilk izlenimi oluştururken, içinde bulunduğunuz sektörden, enerjinize kadar pek çok konuda da fikir verir. Örneğin, B2B iş yapan bir firmanın kartvizitinde Comic Sans kullanıyor olması kesinlikle iyi bir izlenim bırakmayacaktır. Bunun nedeni insanların firmalar arası işler yapan bir markadan daha ciddi yazı fontları bekliyor olmasıdır. Her ne kadar çok hoşumuza gitmese de hepimizin ön yargıları var ve eğer iş dünyasında başarılı olmak istiyorsan bu ön yargıları görmezden gelmemeliyiz.

Kartvizit yazı tipleri arasında seçim yaparken pek çok kriterden yararlanabilirsiniz. Bunlardan ilki hangi sektörde bulunduğunuz olabilir, çünkü pek çok sektöre kendi içerisinde belli stiller oturtmuş ve dolayısıyla insanların da algısı bu yöne şekillenmiş durumda. İkinci olarak seçeceğiniz tasarım ve kullanacağınız renklere uygun bir yazı tipi seçmek oldukça önemlidir. Tasarım dediğimiz şey, bir bütün olarak göz güzel gelecek bir sonuç çıkarmakla oldukça ilintilidir. Kartvizit tasarımında kullanacağınız yazı tipinin Türkçe karakter uyumlu olması da çoğu zaman önemlidir. Eğer ki kartvizitinizde kullanacağınız isminiz, adresiniz vs. alanlarda Türkçe karakter varsa seçiminizi baştan yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle de listemizde sadece Türkçe karakter uyumlu fontlara ve bu fontların indir seçeneklerine yer verdik.

Yeni Font Nasıl Yüklenir?

Bilgisayarınızda kullanılan yazı tiplerine yenilerini eklemek için şu adımları takip etmelisiniz;

- Aşağıda hazırladığımız listeden indirmek istediğiniz fontun resmine tıklayarak, fontu indirin.

- Ardından indirilen .zip uzantılı klasör içerisindeki .tff uzantılı dosyayı çalıştırın.

- Son olarak karşınıza çıkan işlem adımlarını takip edin. İşte bu kadar!

Kartvizit İçin Hareketli ve Tarz Fontlar

Hareketli kartvizit fontları genellikle tasarım, reklam, eğlence, turizm, saç bakım ve etkinlik alanlarında sıklıkla tercih edilir. Genel bir kavram olan eğlenceli çatısı altında toplayabileceğimiz bu sektörlerde hareketli ve tarz yazı tipleri kullanma size çok ciddi avantajlar sağlayacaktır.

Ave Fedan – Font İndir

Hickory Jack – Font İndir

Impact – Font İndir

Sansation – Font İndir

Kartvizit İçin Ciddi Fontlar

Ciddi ve daha klasik fontlar genellikle B2B iş yapan firmaların tercih ettiği yazı tipleridir. Özellikle finans, danışmanlık ve bankacılık gibi daha resmi sektörlerde sade fontlar daha sık kullanılır.

Oswald – Font İndir

Open Sans – Font İndir

Ubuntu – Font İndir

Righteous – Font İndir

Kartvizit İçin Uçuk Kaçık Fontlar

Kartvizitlerde genellikle okunaklı, sade ve tarz fontlar kullanılır ancak kimileri var ki onlar uçarı kaçarı yazı tiplerine bayılırlar. Tabii ki bu yazımızda onları da unutmadık ve en çılgın fontları topladık.

Fiolex Girls – Font İndir

321 Impact – Font İndir

Blazed – Font İndir

LeviBrush – Font İndir

Walt Disney Script v4.1 – Font İndir

Drift Type – Font İndir

Kaynak: Yazı tipleri indirme linkleri ve görselleri fonttr.com adresinden temin edilmiştir.