Kartvizitler Hakkındaki Çok İlginç 4 İstatistik

Grafik tasarımcılar kartvizitler söz konusu olduğunda iki önemli zorluk ile karşılaşıyorlar;

* Müşterileri kartvizitin para harcamaya değer bir şey olduğu konusunda ikna etmek,

* Müşterileri maliyetten kısmak için kendi tasarımlarını yapmamaları konusunda ikna etmek.

Peki, grafik tasarımcılar bu ikna çabalarını neye dayandırıyor?

İsterseniz olayı daha iyi anlamak adına kartvizit sektörünün durumuna genel bir bakış için Silkcards tarafından hazırlanan şu 4 istatistiğe bakalım:

İstatistik #1 – Dağıtılan her 2000 kartvizit için satışlar %2,5 oranında artıyor.

Firmalar satışa dönüş oranlarını arttırmak ve daha fazla müşteriye ulaşmak için dört bir koldan pazarlama stratejileri yürütürler. Esasen kartvizit de bu pazarlama stratejileri içerisinde düşünülmesi gereken bir çalışmadır. Bu noktada ortalama bir firma sahibi için satışlarda %2,5’luk bir artışın ne kadar bir gelir getireceğini bir düşünün isterseniz.

İstatistik #2 – Dağıtılan kartvizitlerin %88’i bir hafta içerisinde atılıyor.

Bu inanılmaz yüksek ve şok edici bir yüzde gibi gelebilir. Özellikle de firmaların, ‘madem 10 kartvizitten 9’u çöpe gidiyor, neden bastırıyoruz?’ diye sorduklarını duyabiliyoruz şu an. İşte tam da bu noktada tasarımın kalitesi ve işlevselliği devreye giriyor.

İstatistik #3 – Dağıtılan kartvizitlerin %63’ü işe yaramayacak diye düşünülerek atılıyor.

Burada asıl mesele insanların sunulan hizmetlere olan ihtiyaçlarının, tam kartvizitin ellerine geldiği ana denk gelmiyor olması. Ama bu ileride de ihtiyaçları olmayacağı manasına gelmiyor. İşte tam da bu noktada iyi bir tasarım kartvizitinizin müşterilerin elinde daha uzun süreli kalmasını sağlayabilir.

İstatistik #4 – Renkli ve özenli tasarlanmış bir kartvizit, standart beyaz kartvizitlere kıyasla 10 kat daha uzun süre saklanıyor.

Eğer kartvizitlerin %88’i çöpe gidiyor ve iyi tasarlanmış kartvizitler 10 kata kadar daha iyi performans gösteriyorsa, neden hala modası geçmiş kartvizitleri tercih edesiniz? Şeffaf kartvizitler veya sıvama kartvizitleri neden kullanmayasınız?

Kartvizitlerin Etkisini Arttırmak

Bu konu grafik tasarımcıların kendilerini ayrıştırarak öne çıkardığı nokta oluyor. Grafik tasarımcı ile çalışmayan firmalardan ve geleneksel kartvizitler tasarlayan grafikerlerden farklı olarak ortaya yaratıcı işler koyduğunuzda kartvizitlerden daha iyi dönüşler almaya başlarsınız. Bu modern kartvizitler sayesinde firmalar çok daha fazla müşteriye ulaşırlar ve ister istemez bu başarının arkasında olan grafik tasarımcı ile de tekrar tekrar çalışmaya devam ederler.

Asıl hüner beklentilerin ötesinde bir tasarım yapabilmektir. Kartviziti tasarlarken müşterileri o derece etkilemelisiniz ki kartviziti atarken vicdan azaba çekmeliler. Böylece o anda hizmete ihtiyaç duymasalar da ihtiyaçları olduğunda sizin kartvizitinizin orada olmasını sağlamış olursunuz.

İyi bir kartvizit tasarımı sadece renk kullanımı ile ilgili değildir. Tasarımcılar bu noktada yapılan baskının, baskı için kullanılan materyalin kalitesini de hesaba katmalıdırlar. Bu nedenle Bidolubaskı ile çalışmayı tercih ederek kaliteli baskıya en uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.