Kartpostalları Pazarlama Ürünü Olarak Kullanmanız İçin 10 Sebep

Kartpostallar, sadece özel günlerde eşe dosta gönderilen nostaljik ürünlerden daha fazlasıdır. Küçük işletmeler kartpostalları pazarlama stratejilerinde etkili bir şekilde kullanabilir ve uygun maliyetli bir kampanya ile mesajlarını geniş kitlelere yayabilirler. Kartpostalları pazarlama stratejinize dahil etmenin firmanıza birçok yararı var. Bu yararlardan 10 tanesini de sizler için derledik.

1- Anında Etki

Kartpostalları teknolojinin bu denli geliştiği günümüzde hala etkili yapan en önemli özellik alıcılarına doğrudan ve elden olarak ulaşıyor olmasıdır. Kartpostallar sayesinde mesajınız müşterinizin büyük bir bölümüne ulaşacağı için alacağınız dönüşlerin sayısı da bir e-posta kampanyasına göre daha yüksek olacaktır.

2- Yüksek Görünürlük 

Kartpostallar okunduktan sonra genellikle bir süre saklanır. Bu sayede müşteriniz mesajınızı tekrar tekrar okuyabilir veya mesajınız potansiyel müşterilere de ulaşabilir. Bu nedenle insanların elinde tutmak isteyeceği bir tasarım oluşturmanızda fayda var.

3- Kısa ve Net Mesajlar

Katlanmış broşürler veya kitapçıklar gibi basılı pazarlama materyallerinin aksine, kartpostallar harekete geçirici, güçlü ve cesur mesajlar için harika araçlardır. Tasarımlarınızda dikkat çekici ve net mesajlar vermenizin, kartpostalınızın hemen çöpe gitmemesi için de ne kadar önemli olduğunu söylemeden geçmeyelim.

4- Sevilen Marka

Tüketiciler(kullanıcılar) markalarla istemsiz olarak duygusal bağlar kurarlar. Bazı markaları sebepsizce sever, onlara güvenirken, bazı markalardan da sebepsiz yere nefret ederler. Aslında bu durum göründüğü kadar sebepsiz değildir ve arkasında birçok küçük detay barındırmaktadır. İşte bu detaylara olumlu bir çentik daha eklemek isterseniz kartpostallar bu konuda önemli yardımcılarınız olacaklardır.

5- Uygun Maliyet

Kartpostallar diğer pazarlama araçlarına kıyasla çok daha uygun maliyetlere sahiptirler. Aynı zamanda maliyet ve etki ekseninde bir değerlendirme yaparsanız kartpostalların ne kadar faydalı olduğunu görebilirsiniz. Özellikle kartpostal baskılarınızda Bidolubaskı’yı tercih ederseniz en kalitelisini en uygun maliyetlerle bastırabilirsiniz.

6- Sade Tasarım 

Katlanmış broşürler gibi birçok pazarlama ürününe kıyasla kartpostallar tasarım açısından çok daha sade ve okunulasıdır. Markanızın bilgilerini çok geniş alanlara yaymadan sade tutarsanız, kartpostalınızın müşterilerinizin masalarında daha uzun süre kalacağı konusunda da daha rahat olabilirsiniz.

7- Sattığınız Şeyden Bağımsız Olarak İşe Yararlar

Müşterilerinize hangi ürünü sattığınız ve hangi servisi sunduğunuzdan bağımsız olarak kartpostallar size fayda sağlayacaktır. Bu kartlarda yeni bir ürün/hizmet tanıtımı veya sadece müşteri ilişkilerinizi geliştirmek için özel mesajlara yer verebilirsiniz.

8- Online Kanallarınızı Güçlendirirler

Kartpostallar ne kadar teknolojiden önceki bir araçlar gibi gözükseler de aslında teknoloji tarafınıza fazlasıyla destek olabilirler. Özellikle kısa ve çarpıcı mesajlarla müşterilerinizi internet sitenize yönlendirebilir bu yolla trafik yaratabilirsiniz.

9- Bilgilendirici Hatırlatıcılar

Sektörünüze bağlı olarak kartpostalları etkinliklerinizi haber verme, müşteri süreçleri hakkında bilgi verme gibi birçok konu için kullanabilirsiniz. Özellikle müşterilerinize etkinlikler için hatırlatma niteliğindeki göndereceğiniz kartları, hatırlatıcı olarak masalarının veya tahtalarının önemli bir yerine koymalarına sebep olabilirsiniz.

10- Güçlü Geri Dönüşler

Müşterinize mesajı en doğru şekilde aktarabilirseniz, işleriniz için iyi bir geri dönüş alabilirsiniz. Kartpostallar sayesinde gelen yeni satışlarla maliyetlerinizi oldukça hızlı bir şekilde telafi edebilirsiniz. Kartpostallarınıza çeşitli promosyon kodları koymak alacağınız geri dönüşlerin ölçümlenebilirliği konusunda size kolaylık sağlayacaktır.

Bir pazarlama ürünü olarak kartpostallar hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz şu yazımıza göz atabilirsiniz.