Farklı Sektörlere Yönelik Dönkart Kullanım Önerileri

Öncelikle “Dönkart nedir?” sorusunu cevaplayalım; çünkü çok aşina bir matbaa ürünü olmasına rağmen çoğumuz ismini bilmiyoruz. Dönkart budur.

Asıldığı yerde hareket ederek insanların ilgisini kolaylıkla çeken dönkartlar, farklı iş alanlarında nasıl kullanılabilir? Fikirler:

İndirim Habercisi Dönüyor Başınızın Üzerinde

Mağazalarda indirimli fiyatlar veya “%50 indirim” gibi her zaman cazibesi olan indirim oranı duyuruları dönkartların bir yüzüne yazılabilir ve mağazaların tavanlarından sarkıtılabilir. İstediğiniz renklerde, markanızın logosunun bulunduğu dönkartları bastırarak renkli ve farklı bir dekoratif etki de yaratmış olursunuz. Dilerseniz ürün etiketi olarak da kullanabilirsiniz.

Partilere ve Organizasyonlara Çok Yakışır

Doğum günü veya yılbaşı partilerinde, kokteyllerde hatta düğünlerde dönkartlara günün kişisinin/kişilerinin ismi yazılabilir ve uygun alanlara asılabilir. Müşterilerine fark yaratacak hizmet sunmak isteyen organizasyon şirketlerine duyurulur.

Miniklere Hap Bilgiler

Anaokulları ve kreşlerde çocuklara unutmamaları gereken bilgiler rengârenk dönkartlarla öğretilebilir. Harflerin, renklerin veya sayıların neşeli tasarımlara sahip dönkartlarla her an gözlerinin önünde olması, minikler için eğlenceli bir öğrenme yöntemi olacaktır. Yazık, daha küçücükler, 100’e kadar sayabildiklerinde seviniyorlar. Onlar için ne yapsanız az.

Kapılarda Kişiselleştirilmiş Notlar

Otel odalarının kapılarında “Lütfen kapıyı çalmayın.” gibi mesajların yazılı olduğu dönkartlar görürüz. Ey otel işletmecileri, daha özel ve kişiselleştirilmiş mesajlarla fark yaratmaya ne dersiniz? Örneğin rezervasyon yaptıran müşterilerinizin isimlerini dönkartlara yazın ve odalarının kapısına onlar gelmeden önce yazın. “Hoş geldiniz Ercüment Bey” gibi. Ya da “Minibarımızda bugün sizin için bir sürpriz var.” gibi küçük tatlı sürprizler ve mesajlar içeren dönkartları da müşteriler uyurken ya da oda temizliği zamanlarında kapılarına asabilirsiniz. Minibara hediye kutu kola koyarsınız bir tane, ne olacak?

Yaratıcı Bir Hediyelik Olarak Dönkart

Hediye dükkanı olanlar, merhaba. Kalp şeklinin/desenin üzerine, bir yüzünde “KAPALI”, bir yüzünde “AÇIK” yazılı dönkartları bastırsanız, çiftler birbirlerine trip yapacakları ya da gönül kapılarını açacakları zaman kullanmazlar mı? Odalarının kapılarına asarlar işte ruh hallerine göre, hır gür çıkmaz.

Başka bir öneri de dönkart tasarımını disko topu şeklinde hazırlatıp bastırmak. Genç odaları için esprili bir fikir.