2016 Logo Trendleri ile Bu Sene Çok Şekiliz

Neredeyse 180 yıllık bir firmanın aniden logo değişikliğine gittiğini defalarca gördük. Bunu sorgulamanın veya buna inanamamanın hiçbir anlamı yok. Adamlar demek ki logolarını sevmiyorlarmış ve değiştirmek istemişler. Büyütmeye gerek yok. Herkes logosunu değiştirmek isteyebilir. Kimi sevgilisinden ayrılır saçlarını boyatır kimi yatırımlar alır, yükselir ve logosunu değiştirir. Hayat böyle. Ayrıca logoların da her yıl yeni trendleri doğuyor. Eğer logonuzu değiştirmek veya yeni kurduğunuz firmanıza bir logo yaptırmak istiyorsanız, bu tasarım trendlerine bakmanızda fayda var:

Tüm Zamanların Vazgeçilmezi: Sadelik

Logo trendlerinde değişmeyen tek şey sadeliktir. Tasarımcılar, her yıl mümkün olduğunca sade seçimler yapılması gerektiğine dair önerilerde bulunuyor. Minimalist akımın bu kadar uzun süreceği kimsenin aklına gelmezdi. Minimalizm daha uzun yıllar, her konuda trend olarak kalacağa benziyor. Hem olabildiğince sade hem de yaptığınız işi anlatacak, güven veren bir logo tasarımına ihtiyacınız var. Bulursanız bırakmayın. 

 

İç İçe Eğimler Filan, Şekiller

Renkli ve üç boyutlu eğimlerin birbirine geçişini yansıtan yeni logolar, çoğu markanın dikkatini çekmeyi başardı. İç içe geçen şekilli logolarda, tasarımcıların önerileri parlak renklerden yana oluyor. “Bana ne, ben mat bir tasarım istiyorum.” diyorsanız, 2016 logo trendi olarak iç içe geçen ve mat olsa da canlılığı yansıtan bir seçenek bulmaya çalışmanızda fayda var. Ayrıca bir logonun antetli kâğıtlarda, kartvizitlerde ve broşürlerde nasıl görüneceği konusunda da düşünmeniz lazım. Tamam bir evlilik kararı değil ama logo deyip geçmemek lazım sonuçta. 

Elinizden Geleni Yapın

2016 logo trendleri arasında el yazılı logolar dikkat çekiyor. Evet, tüm logolar el yapımı ama bunların farkı birinin imzası gibi görünmeleri. Sanki kalemi alıp siz bir şeyler yazmışsınız ve sonra o logo olmuş gibi görünüyorlar. İşte onlar 2016’nın trendi; çünkü marka olarak dürüst bir portre çizmenizi sağlıyorlar. Hem samimi hem de orijinal olan bu el yazılı logoların sizi diğer markalardan ayıracağına emin olabilirsiniz. 

 

Negatif Alan Sanatı (Olumlu Anlamda Ama)

Logolarda son yıllarda en çok dikkat çeken trendlerin başında negatif alan sanatı geliyor. Bir logo tasarımına baktığınız zaman sizi gerçekten yakalaması lazım ki akılda kalsın. İşte negatif alan sanatı, algıda minik tatlı titreşimler yaparak bu işi gayet güzel beceriyor. Negatif alan kullanmak bir anlamda zıtlık ve zıtlık çoğu zaman iyidir, bakmayın siz, ya da bakın: