Eli Kalem Tutan Herkesin Hayatını Kolaylaştıran Kâğıt Ürünleri

Not tutmak, çizim yapmak, edebiyat parçalamak, uçak yapıp birbirimizin kafasına atmak, hatta avize yapmak için bile kullanıyoruz kâğıtları. Onlarsız bir hayatta ellerimiz bomboş kalırdı, teknoloji istediği kadar ilerlesin.

Kâğıt çeşitleri çok fazla, baskıda kullanılan kâğıtlar ise türlü türlü matbaa ürünlerine dönüşmek üzere şekilden şekle giriyorlar ve karşımıza şöyle çıkıyorlar:

Bloknot

Okulda, işte, günlük hayatta sıklıkla kullandığımız bloknotlar, sayfaların aşağıdan yukarıya doğru çevrilmesi mantığına dayalı, hayat kurtaran, pratik kırtasiye ürünlerindendir. Firmaların vazgeçilmez promosyon ürünleri arasında yer almaları boşuna değil; herkesin işine yarıyorlar.

Defter

Defter hakkında ne söyleyebiliriz ki? Defterinde “Ben defter kullanmam!” yazan var mıdır acaba?

Küp Bloknot

Ofis masalarında hatırlatıcı işlevi ile bulunan küp bloknotlar, kendinizi profesyonel hissetmenizi de sağlıyorlar. Var yani böyle bir havaları, gerçek.

Amerikan Servis

Bunların kumaştan ya da farklı malzemelerden üretilmişleri de var ama restoran sahipleri için en pratik olanları kâğıt Amerikan servisleri. Hem logolarını ve mesajlarını üstlerine bastırıyorlar hem de insanlar için temiz bir yemek yeme hizmeti sağlıyorlar.

Antetli Kağıt

Kendisi herkesin değil, kurumsal şirketlerin işine yarıyor; çünkü resmi yazışmalar firmanın logosunun ve iletişim bilgilerinin basıldığı antetli kâğıtlara yazılarak gerçekleştiriliyor. Çalışan çalışmayan, kurumsal ya da değil, insan ayrımı yapmayalım, kendisini de analım istedik.

Otokopili Kağıt

Onu hepimiz tanıyoruz ama çoğumuz ismini bilmiyor. Otokopili kâğıt, karbon kağıdı kullanmaya gerek olmadan yazılanın alttaki sayfaya geçmesini sağlayan kağıtların ortak adıdır. “Kopya kağıdı” olarak da biliniyor bu yüzden (O kopya kağıdı değil, üzerine kargacık burgacık ders notlarının yazıldığı!) .“Nasıl yapıyor bu işi?” diyenler için basitçe cevaplayalım: Özel kimyasal solüsyonlarla hazırlandığından geçirgenlik özelliğine sahip.