Davetiye Baskı ve En Güzel Davetiye Örnekleri

İyi bir etkinlik daha etkinliğin kapıları açılmadan başlar. Etkileyici bir davetiye tasarımı, konuklara etkinliğin ne kadar muhteşem geçeceğine dair mesajı önceden verir. Tabii ki bu da insanların etkinliğinize daha çok ilgi göstermesini sağlar. Bir de dişinizi tırnağınıza takıp gece gündüz mükemmel bir etkinlik planladığınızı ama hem tasarımı hem de baskı kalitesi kötü bir davetiyeyi insanlara gönderdiğinizi düşünün. Emin olun onlar sizin ne kadar uğraştığınızı fark etmeyecek bile, sadece davetiyeye bakarak etkinliğinize gelmemeye karar verecek. Bunun önüne geçmek ise güzel bir tasarım ve iyi bir matbaa hizmetiyle oldukça basit.

Eğer bir grafik tasarımcı iseniz muhtemelen daha önce kendiniz için veya bir müşteriniz için davetiye tasarlamışsınızdır. Ancak tüm tasarım konularında olduğu gibi davetiye konusunda da ilham alacak başarılı tasarımlar bulmak beklediğinizden çok daha zor olabilir. O nedenle başarılı davetiye örnekleri, en güzel davetiye tasarımlarını yapmanızda önemli rol oynar. Biz de bu yazımızda hem davetiye baskı neden önemlidir hem de davetiye tasarımları nasıl olmalıdır konusunda size yardımcı olacak bilgiler vermeye çalıştık.

Öncelikle davetiyenin etkinlikler için neden bu kadar önemli olduğu konusu ile başlayalım. Davetiye bir etkinliğin kalitesi hakkında katılımcılara önden mesajlar veren baskı ürünleridir. Davetiyenin ana kullanım amacına bakıldığında insanlara etkinliği önceden haber vererek daha fazla katılımcının etkinliğe gelmesini sağlamak olduğunu görürüz. Bu nedenle de bir davetiyenin başarısını, etkinliğe ne kadar kişi getirebildiği ile ölçmek yanlış olmaz. Peki, etkinliğe daha fazla kişi getiren davetiyeler nasıl olur?

Davetiye Tasarımı ve Davetiye Baskı Neden Önemlidir?

Başarılı bir davetiyeye sahip olmak için 2 önemli faktör vardır; tasarım ve baskı. Tasarım bir baskı ürününün en önemli öğesidir ve üzerinde dikkatlice durulmalıdır. Özellikle davetiye tasarımlarında tarz seçimi dikkatlice yapılmalıdır. Örneğin, son zamanlarda pek çok şatafatlı tasarım görür olduk –ki bunun çok riskli bir tercih olduğunu söyleyelim. Sade davetiye tasarımı ise daha güvenli ve başarısı daha kesin tasarımlardır. Bu nedenle yaptığınız detaylı tasarımlarda tam manasıyla tatmin olmuyorsanız daha sade ve şık bir tasarıma yönelmenizde fayda var. Davetiye tasarımında bir diğer önemli faktör ise etkinliğin türü ve katılımcı kitlesinin tasarım algısı. Örneğin kurumsal etkinlikler için sade ve şık tasarımlar şart iken, düğün gibi etkinlikler için daha renkli tasarımlar tercih edilebilir. Blogumuzda daha önce anlatmış olduğumuz davetiye türleri yazısını da okumanız tasarımlarınız konusunda size yardımcı olacaktır.

Gelelim davetiye baskı konusuna –ki bu da başarılı bir davetiye için çok önemlidir. Daha önce bir matbaa ile herhangi bir baskı ürünü yaptıranlar baskının ne kadar önemli bir detay olduğunu bileceklerdir. Çok güzel bir tasarım yapar ve baskı için matbaaya verirsiniz, sonrasında ne mi olur? Basılan ürünün renkleri, kesimi gibi birçok yerinde o kadar farklılıklar olur ki onca emek ve para bir anda çöpe gider. Bu durum özellikle geleneksel matbaa kullanan herkesin bir noktada karşılaştığı bir sıkıntıdır. İşte bu nedenle online matbaa kullanmak size daha güvenli sularda yüzme imkanı sağlayacaktır. Neden online matbaanın daha güvenli olduğunu merak ediyorsanız şu yazımıza göz atabilirsiniz.

Etkinlik düzenlemek çok fazla emek gerektiren, gece gündüz uğraştıran, geceleri heyecandan uyutmayan bir olaydır. Yemeğinden tutun da, misafir karşılamasına, müziğine kadar bir yığın detay içerisinde boğulursunuz. Peki, bu yoğunlukta bir de matbaaya gidip sipariş verip üstüne zamanında ve iyi basılmış bir şekilde teslim alamadığınızı düşünün. Bu yoğunluğunuzda üstüne bir de matbaa ile uğraşmak size hiç yardımcı olmayacaktır. Ancak diğer bir taraftan, Bidolubaskı ile siparişinizi online olarak verebilir, davetiyeleri kapınızdan teslim alabilirsiniz. Biz size fazladan bir hizmeti değil olması gerekeni sunuyoruz. Teknoloji bu kadar hayatımıza girmişken siz niye hala matbaaya kadar gidesiniz?

Davetiye Nasıl Tasarlanır?

Davetiye tasarımı konusunda yukarıda söylediğimiz bir noktayı burada tekrarlamakta fayda var; eğer tasarım konusunda kendinize güvenmiyorsanız, sade bir tasarım yapmaya yönelmelisiniz. Bir davetiye nasıl yapılır konusunda ihtiyacınız olan cevabı verirken, 2 farklı seçeneği göz önünde bulundurmakta fayda var. Bu nedenle, grafik tasarım profesyonelleri ve tasarım konusunda teknik bilgisi olmayanlar için ipuçlarını iki farklı şekilde vereceğiz. Ancak yine de iki farklı başlıkta anlatacağımız bilgiler herkes için fayda sağlayabilir. O nedenle iki alt başlığı da okumanızda fayda var.

Grafik Tasarımcılar İçin; Davetiye Tasarımı Nasıl Yapılır?

Davetiye tasarımlarında göz önünde bulundurmanız gereken iki şey var demiştik; etkinlik türü ve katılımcı kitlesi. Burada bir iş etkinliği ve düğün arasındaki farkı çok net bir şekilde görebilirsiniz. O nedenle daha çok katılımcı kitlesine odaklanmak istiyoruz. Kitleler genel itibariyle çok çeşitli olabilirler bu nedenle davetiye tasarımlarının olabildiğince kapsamlı olmasında fayda var. Özellikle iş dünyası içerisinde bir etkinlik gerçekleştiriliyorsa etkinlik sahibi markanın kurumsal tasarım çizgisinin dışına çıkılmaması gerekir. Bunun gibi detaylar da mutlaka atlanmaması gereken detaylardır.

Davetiye tasarımlarında renk seçimi de davetiyenin başarısı için oldukça önemlidir. Bir tasarımcı olarak bunun pek çok örneğini görmüşsünüzdür. Alakasız renkler kullanılan o davetiyeler hepimizin gözlerini zaman zaman kanatmıştır. İşte bu hatalara düşmemek için renklerin seçiminde kararlarınızı çok dikkatli almalısınız. Eğer hangi renkleri kullanmanız gerektiği konusunda şüpheleriniz varsa renkler hakkında detaylı bilgiler verdiğimiz şu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Grafik Tasarım Bilgisi Olmayanlar İçin; Davetiye Tasarımı Nasıl Yapılır?

Tasarım konusunda teknik bilgisi olmayanlar birçok alternatif yol bulunuyor. Ancak bu yollara geçmeden önce bu alternatif yollar hakkında bilmeniz gerekenlerle başlayalım. Tasarımınızı alternatif yollar ile çözerken ne istediğinizi az çok belirleyin. Davetiye tasarımını gerek kendiniz yapıyor olun, gerekse de başka bir tasarımcıya yaptırıyor olun konu hakkında yeterli ön görüye sahip olmalısınız. İşe başlarken sonuç olarak nasıl bir davetiye istediğinizi hayal etmeli ve işe böyle başlamalısınız.

Gelelim tasarım konusunda teknik bilgisi olmayanlar için davetiye tasarımı çözümlerine. Basit olarak davetiye tasarımı için 2 opsiyonunuz var; basit bir tasarımı kendiniz yapabilir veya ücret karşılığında bir grafik tasarımcıya yaptırırsınız. Eğer tasarımınızı kendiniz yapmak isterseniz, birçok taslak seçeneği ve kullanıcı dostu ara yüzü ile Canva sitesinden faydalanabilirsiniz. Bu seçenek çok kolay kullanımı ile iyi bir seçenek olsa da ortaya daha başarılı işler çıkarmak için bir tasarımcının yardımını almakta fayda var. Grafik tasarım konusunda dışarıdan destek almanız için de hem hesaplı hem de başarılı bir önerimiz var; Bionluk.com. Bionluk ile çok cüzi bir ücret karşılığında istediğiniz(daha önce yaptığı tasarımlara bakarak seçebileceğiniz) bir tasarımcı ile çalışarak tasarım problemini çözmenizi sağlar.

En Başarılı Davetiye Tasarım Örnekleri

Son olarak davetiye konusunda ne gibi bir şey istediğinize karar vermenizde size yardımcı olacak davetiye tasarım örneklerine geçelim. Siz de yazımızı faydalı bulduysanız, paylaşmayı ve yeni yazılarımızdan haberdar olmak için blog bültenimize abone olmayı unutmayın.

1- Sergi İçin Davetiye Tasarım Örneği

2- Konferans İçin Davetiye Tasarım Örneği

3- Kına Gecesi Davetiye Tasarım Örneği

4- Düğün Davetiye Tasarım Örneği - 1

5- Düğün Davetiye Tasarım Örneği - 2