Kartvizitin Dijital Zamanda Hala Etkili Olmasının 10 Nedeni

Dünyamız hızla dijitalleşiyor, insanlarla iletişim kurma şekillerimiz değişiyor. Pazarlama ve reklamda dijitalin payı artıyor, yeni yöntemler buluyoruz. Yine de geleneksel pazarlama yöntemlerinden vazgeçemiyoruz. Kartvizitler de pazarlama ve ağ yaratmada kilit önemdeki konumunu koruyor.

Kartvizit iş dünyasının ölmeyecek dinozoru... Kartvizitler 15.yy'dan bu yana insanların kendini tanıtması için kullanılıyor. Aradan geçen 6 yüzyıla rağmen etkisini hala kaybetmemiş olan bu araçları dijitalleşme de yenemedi. Evet artık online iş ağları, insanların hakkınızda bilgi alabileceği siteler var ama bunlar yüzyüze görüşmede hızlıca teslim edilebilecek bir kartvizitin yerini tutmuyor. Hakkınızdaki tüm bilgileri toplayan bu minik bilgi kartları geçerliliğini korumasaydı kartvizit okuyucu onlarca akıllı telefon uygulaması yazılır mıydı?

Doğru tasarlanmış bir kartvizit güçlü bir ilişki yaratma aracı olabilir. Bunun için kartvizit tasarlarken dikkat edilmesi gereken kurallara uymanız ve nereye giderseniz gidin yanınızda kartvizitinizi taşımanız gerekiyor.

 

Gelelim dijital çağda kartvizitin geçerliliğini korumasının nedenlerine...

1.İlk İzlenim Önemlidir

Fuarlar, seminerler ve benzeri etkinlikler yeni insanlarla tanışmak için harika alanlar. Aynı zamanda herkesin çok sayıda insanla tanışmak istediği de yerler. Böyle bir yerde kağıt, kalem bilgilerini size vermeye çalışan biri mi sizde daha iyi izlenim bırakır yoksa hızlıca kartvizitini takdim eden biri mi? Kuşkusuz ikincisi. Bu katıldığınız etkinliği, işinizi ve ağ kurmayı ciddiye aldığınızı gösterir. Profesyonel bir izlenim yaratır.

2.Ağ Yaratma

Hangi işi yapıyor olursanız olun ağ ya da moda tabiriyle network yaratmak önemlidir. İş fuarları, seminer gibi etkinliklerde topladığınız kartvizitler sayesinde aynı alanda çalıştığınız insanlarla tanışır, sonrasında bilgiler sayesinde bir ağ yaratabilirsiniz. Unutmayın böyle yerlerde insanlar kartvizit takdim edilmesini beklerler. İşiniz veya kendiniz ile ilgili yansıtmak istediğiniz şeyleri mutlaka kartvizitinize de yansıtın.

3.Doğrudan pazarlamanın en etkili araçlarındandır

E-posta, SMS pazarlaması, SEO... bunlar kuşkusuz potansiyel müşterileri çekme konusunda işletmeniz için faydalı araçlar. Ancak özellikle Türkiye gibi toplumlarla sıcak temasın, el sıkışmanın yerini tutmuyor. Potansiyel müşterilerinizi ziyaret ettiğinizde ya da fuar benzeri organizasyonlarla sıcak bir temasın ardından yapılan kartvizit teslimi hatırlanmanızı sağlayacak perçin olur.

4.Kartvizitler hızlıca dijitale aktarılabilir

Kartvizitler iş dünyası için önemli araçlar. Bu nedenle hem Android hem de İOS markette kartvizitleri dijital ortama aktarmanızı sağlayacak onlarca kartvizit okuyucu program var.

5.Yaratıcı kartvizitler paylaşılır

Kartvizitler aynı zamanda yaratıcılığınızı ve farkınızı gösterebileceğiniz ürünlerdir de. Gerçekten yaratıcı ve kullanışlı bir kartvizitiniz varsa o kartvizit saklanır, başkalarına gösterilir. Böylece kartvizitiniz siz yokken dahi sizi tanıtmaya devam eder.

6.Bütün iletişim bilgilerinizi birarada taşır

Müşteriler ne ister? Aradıkları firmanın ya da kişinin bilgilerine tek hamlede ulaşmak. İnsanlar size ulaşmak için internette arayıp, iletişim sayfasını bulup oradan sekretere ulaşıp, onun da sizi bağlamasını beklemek zorunda değil. Mail adresiniz için sosyal medya hesaplarınızı didiklemek zorunda olmadığı gibi... İtiraf edin bu süreç okurken bile yoruyor. Kartvizitler müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu tüm iletişim bilgilerini tek seferde sunar.

7.Bir profesyonel olduğunuzu gösterir

İnternet sitesi, bloglar, sosyal medya hesapları... elbette hepsi bir bütünün parçası. Niye hepsinin bir arada olduğu iyi tasarlanmış bir kartvizit ile desteklenmesin ki... Kurumsallığı, iş ciddiyetini yansıtan kartvizitiniz, tasarımı ve sizin takdim şeklinizle profesyonelliğinizi de yansıtır.

8.Kişiliğinizi yansıtır

Tasarım, reklam gibi yaratıcı bir sektörde çalışıyorsanız ilk izlenim sizin için biraz daha önemlidir. Kartvizitinizin tasarımı firmanızın veya sizin tarzınızı yansıtır. Kurumsal kimliğin ve yaratıcılığın yansıtıldığı kartvizitler ilk tanışmada etkin rol oynar.

9. Online olarak sipariş edersiniz, kapınıza kadar gelir

Akıldı kalıcı, tarzınızı yansıtan ve elbette kullanışlı bir kartvizit tasarladınız ya da tasarlattınız. “Kim gidecek de uygun fiyatlı, kaliteli baskı yapan bir matbaa arayacak?” demenize hiç gerek yok. Tasarımınızı pdf formatında www.bidolubaski.com'a göndermeniz yeterli. Kartvizit baskı siparişleriniz kapınıza kadar ücretsiz gelir.

10. Bütçe dostudur

Kartvizitler diğer reklam araçlarına göre daha bütçe dostudur. Toplantılarda ya da firma ziyaretlerinde kendizi tanıtmak için kartvizitleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kartvizitlerinizi şirketlere veya bireylere dağıtarak reklamınızı yapabilirsiniz.