İtici Olmadan Dikkat Çekmek İsteyenler <3

Kimisi “Aman millet bana bakmasın, öyle uslu uslu köşemde oturayım, yabancı gözlerle buluşmayayım.” derken kimisi de iki insan gördü mü hemen dikkat çekmek için acayip acayip hareketler yapar. Ergen diye tabir edilen bu ikinci kısım insanlar 30 yaşında bile olabilirler. Doğuştan sahne ışığı olanlar ve ilgi çekmek için kendini hırpalamadan ilginç oldukları için kendileriyle ilgilenilen insanlar dışında, kalabalık içinde dikkat çekme telaşına kapılmış kişilerin biraz silkelenip kendilerine gelmeleri toplum huzuru adına ihtiyacımız olan şeylerden biridir. Titreye de bilirler. Soğuk duş? Âlâ.

Haykırmak Dünyaya

Toplu taşıma araçlarında, restoranlarda ve kafelerde yanındaki insanlarla veya telefonda bağırarak konuşan insanlar yüzünden bizi hiç ilgilendirmeyen hayat hikâyelerine, “Köprüdeyim, trafik var, gecikeceğim.” dendiği hâlde daha otobüse daha yeni binip köprüden kilometrelerce uzakta olma yalanına, dedikodulara, kim kimin arkasından konuşmuşlara filan çok maruz kaldık. İşin dikkat çekme çabasını içeren kısım ise daha çok terfi, alınan çıkma teklifi gibi konuların yüksek sesle anlatılmasıyla kendini gösterir. Gerçekten ilginç bir şey anlatmayacaksanız lütfen bağırmayın. İlla bağıracaksanız ve buna katlanmamızı istiyorsanız bize dünyanın en komik fıkrasını filan anlatmanız olmanız lazım.

Sosyal Medyada Bambaşka Biri Gibi Takılmak

Troll’lemek de bu işin bir parçası ama troll var, troll var. Konser ve sergi gibi etkinliklere gideceğini bildirip gitmeyerek kendisini aşırı entel göstermek, 500’lerce sanal arkadaş edinip aslında kimi kimsesi olmamak, filtreli fotoğraflarla masum kandırmak ve aforizma paylaşmak. Geldi mi bir titreme?

Enseye Şaplak

Arkadan yavaşça yaklaşıp enseye aniden şaplak atmayı “Ama nasıl bir anda hoş geldim.” mesajı olarak kullanan insanların bu motivasyonu nereden bulduklarını bilsek, oraya gider ateş yakar, sonra da yanlışlıkla yangın çıktığını iddia ederdik. Bilemedik, araştırmalarımız devam ediyor.

Ortamlarda Yıldız Olmaya Çalışmak

Ki aslında kendisi sadece bir göktaşı. Bir masa etrafında toplanmış insanlar ne zaman bir şeylerden bahsedecek olsalar “o kişi” konuşmayı devralır, herkesin söylediği şeyi çürütmek için canını dişine takar, başkalarının yaptığı esprilere gülmez, kendisinin anlattıklarına ilgi göstermeyenlere bilenir, yüksek ses ve yapay kahkahalarla kendisinin kendi hâlini sıvar. Ne yedin de böyle oldun?

Şey, Reklam

Billboard olsun, afiş olsun, el ilanı olsun tüm reklam araçları markaların “Hey, bakın ben buradayım!” deme şeklidir. İnsanların dikkatlerini çekip onlardan müşteri yaratmayı sağlayan reklam araçlarının tasarımlarından kullanım alanlarına kadar iyi ya da kötü olmaları, insanların kendilerini kullanma biçimlerinde olduğu gibi markaları da itici ya da çekici yapacak güce sahiptir. Bidolubaskı’yla çekim gücünüzü arttırabilirsiniz.