Grafik Tasarımcılara İlham Verecek Müzikler

Bu dünyada tip tip insan var ve bu yüzden grafik tasarımcılarını tek bir tip olarak kabul etmek doğru olmaz. Fakat insanların kişilikleri yaptıkları işlere, yaptıkları işler de kişiliklerine etki eder. Grafik tasarımcıları da yaratıcı insanlardır ve yaratıcılıklarını besleyen en büyük kaynaklardan biri de müziktir.

Bazı grafik tasarımcıları hareketli ya da agresif müziklerle ilham perilerini etraflarında toplarken bazıları daha yumuşak müziklerle algı kapılarını aralıyor olabilirler. O zaman ne yapıyoruz, müzik zevkleri farklı olan grafik tasarımcılarına yönelik bir müzik listesi hazırlıyoruz ki alınmaca, gücenmece, “Beni herkesleştirme!” gibi şeyler olmasın.

 1.Bana Biraz Elektrik Lazım, Titreyip Kendime Geleyim” Diyenler İçin

Son zamanlarda kutup yıldızını kıskandıracak kadar parlayan Oscar and The Wolf’un Raving George ile “feat.”leştiği “You Are Mine”ı dinlerken, kulaklara uğrayan notaların adet renk değiştiriyormuşçasına garip ama tarifsiz bir başkalaşıma uğradığını söylersek abartmış olmayız (DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.). Klibi izlemek bile “başka dünya” özlemini fişekliyor.

2. Shutterstock Anısına Harfler Konuşursa

Kendisi de bir tasarımcı olan Paul Yutaka, aynı zamanda rap’çi ve sinemacı. Shutterstock görselleri ile hazırladığı video’da her harf bir hikâyeyi oluşturacak şekilde sözlere dökülmüş. Kesinlikle yaratıcı.

3.Rüya Âlemine Uçmak İsteyenler, Buraya

Kuzeyli müziğine tutkun olanların bağımlısı oldukları The Album Leaf ile rüya âlemlerine çıkıp meditatif kavşaklardan dönebilir ve içinizden geçip gittiğiniz yolculuğunuzu muhteşem tasarımlarla sonlandırabilirsiniz.

4.Enerjiye İhtiyacı Olanlara (Kahve Bile Ayıltmadıysa Demek)

Sia Hanım’ı ülkecek çok sevdik. Sean Paul ile düet yaptığı Cheap Thrills, kesinlikle ihtiyacınız olan enerjiyi size verecek. Ekranın başında hafifçe salınmakla başlayan müzik, masanın üzerine çıkıp dans etmeye kadar varabilir.

5.Dünyaya Haykırası Olanlara Gelsin

 Kimi grafik tasarımcıları, içlerindeki siniri stresi agresif şarkılar dinleyerek atar ve bu fırtınalı ruh hali yaratıcılıklarını tetikler. Kendilerini alt kattaki şarkıya davet ediyoruz:

Müzikler tamamsa bu filmlere de göz atalım mı?