Grafik Tasarım İçin En İyi 5 Bilgisayar

Grafik tasarım için yeni bir bilgisayar arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Tasarımlarınızı çok daha kolay yapabilmek için iyi bir bilgisayara sahip olmanız önemli. Bu noktada bütçenize ve yapacağınız işe uygun bir bilgisayar bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bir grafik tasarımcı olarak, yeterli özelliklere sahip bir bilgisayar, müşterileri memnun edecek ve portföyünüzde gurur duyacak bir iş yaratmak için bir zorunluluk olarak düşünülebilir. Kaliteli bir ekran görüntüsü ve ergonomik bir fare kullanımı açısından kaliteli bir bilgisayar iş kalitesini fazlasıyla yükseltecektir. Bu nedenle yazımızda grafik tasarım için en uygun büyük ekranlı masaüstü bilgisayarları sizler için listeledik.

Yazımızda grafik tasarım için en iyi 5 bilgisayarı seçtik. İster bir Mac kullanıcısı, isterseniz de bir Windows kullanıcısı olabileceğiniz, bu listede ihtiyaçlarınıza uygun şeyi bulabilirsiniz. Genellikle bilgisayar için ne kadar çok öderseniz, kalitesi o kadar iyi olur. Ancak sınırlı bir bütçeniz varsa endişelenmeyin - grafik tasarım için ucuz bilgisayarlara da listemizde yer verdik. Hadi gelin 2018 itibariyle grafik tasarım için en iyi bilgisayarlara birlikte göz atalım. Ayrıca, grafik tasarım terimleri hakkındaki yazımıza da göz atarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

1. Apple iMac Pro - Grafik Tasarım Bilgisayarı

Ekran: 27-inch 5K Retina | İşlemci: 8-, 10- or 18-Core | Turbo Boost: up to 4.5GHz | Ram: 32GB | Depolama: 1TB | Ekran Kartı: Vega GPU | Boyut: : (h) 51.6cm x (w) 65.0cm | Ağırlık: 9.7 kg | Bağlantı: 10Gb Ethernet, four Thunderbolt 3 (USB‑C) ports, four USB 3 ports, SDXC card slot

Fiyat: 26.000 TL +

Artıları: - Grafik tasarım için kaliteli ekran - Akıcı işlem gücü Eksileri: Aşırı yüksek fiyat

Apple'ın yeni teknoloji harikası olan iMac Pro'nun bu kadar pahalı olmasının arkasında bir neden var - aslında birkaç tane var. İlk olarak, inanılmaz 27 inç 5.120 x 2.880 çözünürlüklü ekranı. Apple, bu ekran ile bir milyardan fazla renk üretilebileceğini açıkladı. Tasarımlarınızı gerçekten en iyi şekilde görüp görmediğinizi merak ediyorsanız, bu iMac'in ekranı ile renklerin gerçek yüzünü görebileceğinizi söyleyelim.

8GB veya 16GB HMB2 AMD Vega ekran kartlarından istediğinizi seçtiğinizde, tasarımlardaki muhteşem güzellikler ve elbette ki hatalar veya kusurlar göz kamaştırıcı 5K kalitesinde görülecektir.

Bu Apple'ın şimdiye kadar yapılmış en hızlı ve en güçlü ürünüdür. Ve Apple'dan bekleyebileceğiniz gibi, bilgisayar dış görünümünü oluşturan birimlerin ergonomisine de oldukça önem verilmiş. Kablosuz Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard, kullanabileceğiniz tüm kontrol ve nüanslara sahip olduğunuz anlamına geliyor.

Sonuç olarak, IMac Pro, her kullanıcıya ama en çok da profesyonel kullanıcılara son teknolojiyi vaat ediyor. İş akışınız yoğun ve yaratıcı görevleri, büyük dosya boyutlarını, önemli düzenleme veya çok hızlı 3D rendering'i içermiyorsa, bu kadar çok güce ihtiyaç duymayabilirsiniz.

2. Microsoft Surface Studio - Grafik Tasarım Bilgisayarı

İşlemci: : Intel Core i5 – i7 | Ekran Kartı: : Nvidia GeForce GTX 965M – 980M | RAM: : 8GB – 32GB | Depolama: : 64GB SSD; 1TB HDD – 128GB SSD; 2TB HDD

Fiyat: 15.000 TL +

Artıları: - Dijital çizim tahtası - Etkileyici tasarım Eksileri: - Yüksek fiyat

Microsoft Surface Studio'nun piyasadaki en iyi iMac'lere Windows tabanlı  bir cevap niteliğinde olduğunu söylemek biraz klişe gibi gelebilir, ancak klişeler genellikle doğruya dayanır. Bununla birlikte, bu bilgisayar diğer Windows bilgisayarlarla kıyaslanamayacak kadar başarılı bir grafik tasarım bilgisayarıdır.

Dokunmatik ekranı ve mükemmel Surface Pen sayesinde monitör üzerinde çizimler yapabilirsiniz. Bu bilgisayarı daha önce kullanmadıysanız, 4.096 basınç hassasiyet seviyesinin ne kadar doğru bir şekilde çizebilmenizi sağladığından şaşıracaksınız. Tıpkı bir kalem ve kağıt gibi olduğunu söylemek gerçekten abartılı olmayacaktır.

3. HP Envy 34 Curved All-in-One - Grafik Tasarım Bilgisayarı

İşlemci: Intel Core i5 - Core i7 | Ekran Kartı: Nvidia GTX 950M - AMD Radeon RX 460 | RAM: 8GB - 16GB | Depolama: 1TB SSHD, 1TB - 2TB HDD; 256GB SSD | Ekran: 34-inch WQHD (3,440 x 1,440)

Fiyat: 12.000 TL +

Artıları: - Devasa ekran - QHD kalite ekran Eksileri: - Dokunmatik olmayan ekranı

HP Envy All-in-One cihazında bulunan devasa 34 inç kıvrımlı ekranı gördüğünüzde neler yapabileceğinizi hayal dahi edemeyebilirsiniz. Ultra geniş QHD (3,440 x 1,440 piksel) LED arkadan aydınlatmalı Micro Edge ekran, şu anda raflarda gördüğünüz diğer bilgisayarlardan çok daha farklı.

Tasarımlarınızı çok daha geniş bir alanda yapmanıza izin veren bu bilgisayar adeta iki ekran kullanıyormuşsunuz gibi bir rahatlığı size tek ekranda sunuyor. Bu da bilgisayarınızın performans olarak diğer bilgisayarların önüne geçmesini sağlıyor.

8GB RAM, dört çekirdekli yedinci nesil Intel Core i7 işlemci ve 256GB SSD + 1TB HDD depolama kombinasyonu ile bu bilgisayar hayallerinizi süsleyen tasarım bilgisayarı olabilir.

4. Apple iMac with 4K Retina Display - Grafik Tasarım Bilgisayarı

İşlemci: Intel Core i5 - Core i7 | Ekran Kartı: Intel Iris Graphics 640; Radeon Pro 555 - Radeon Pro 560 | RAM: 8GB - 32GB | Depolama: 1TB HDD - 3TB SSHD; 256GB - 1TB SSD | Ekran: 21.5-inch FHD (1,920 x 1,080) – Retina 4K (4,096 x 2,304)

Fiyat: 7.000 TL +

Artıları: - Göz kamaştıran 4K Ekran - Özelliklerine kıyasla uygun fiyat Eksileri: Gereksiz büyük monitör çerçevesi

iMac Pro'nun satıldığı fiyatı yüksek buluyor ve daha düşük bütçeli bir opsiyon arıyorsanız, aradığınız bilgisayar; Apple Mac. Ancak bu grafik tasarım açısından yetersiz bir bilgisayar almanız manasına gelmez. Unutmayın ki, birçok grafik tasarımcının Apple tercih etmesi sebepsiz yere değil.

Bu bilgisayar 5K olmayabilir, ancak bu iMac ile elde ettiğiniz çarpıcı 21.5 inçlik Retina ekranı oldukça çok seviliyor. DCI P3 renk alanı sayesinde bazı rakiplerin monitörlerinden daha geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Bu, daha doğru renklendirme ve daha canlı renkler kazanabileceğiniz anlamına gelir.Ve Apple, tüm ekipmanlarının yapımı için bu kadar özen gösterdiğinden, klavye ve fare de kullanmak başlı başına çok değerli bir keyif.

5. Lenova Ideacentre 910 - Grafik Tasarım Bilgisayarı

İşlemci: AMD A6 – Intel Core i5 | Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 940 | RAM: 8GB | Ekran: 27-inch Full HD (1920x1080) | Depolama: 1TB HDD

Fiyat: 12.000 TL +

Artıları: - Fiyatına göre çok iyi performans - Hızlı işlemci Eksileri: Alt modellerinde 4K desteği yok - Faresi çok sevilmiyor

Bu listedeki diğer bilgisayarların fiyat etiketlerine ve bütçenize bakıp bir uyumsuzluk görüyorsanız, korkmayın - Lenovo Ideacentre 910 bütçeye daha uygun bir bilgisayardır ve işinizi büyük ölçüde görecektir.

Fiyat göz önüne alındığında, tasarımlarınızı işler hale getirebildiğiniz işlem gücü, dört çekirdekli Intel işlemcisi ve 8GB RAM ile bu bilgisayar çok iyi bir seçenek. Animasyon tasarımları yapmak istiyorsanız, Nvidia GeForce ekran kartı bu iş için oldukça uygun bir altyapıya sahip.

Ekranın boyutuyla da kısaltılmış değilsiniz. Ancak ekran kalitesinde 4K arayanların üst modelleri tercih etmesi gerekecek.