Freelance Grafik Tasarımcılar Nasıl Daha Fazla Müşteri Bulur?

Evde tasarım yaparak para kazanmak… Birçok kişinin hayali, daha azının gerçeği. Her gün huzurlu yuvanız olan evinizden çıkıp iş yerine gitmeden, istediğiniz işi yaparak para kazanmak harika bir şey. Freelance çalışmada en büyük mesele ise müşteri bulmak. Madem öyle, freelance iş bulmak için ne yapmak lazım, bunlara bakalım:

Eli Yüzü Düzgün Bir Web Sitesi

Bir web siteniz mutlaka olsun ki insanlar size ulaşabilsin, portfolyonuzu inceleyebilsinler. Web tasarımınız ne kadar sade, kendini ifade edebilen, arama motorlarının kriterlerine uygun olarak hazırlanmışsa o kadar iyi olur. İletişim bilgilerinizi de e-posta adresinizle sınırlamayın. Freelance işverenler genellikle telefondan arayıp sesinizi duymak isterler.

Herkes Orada: Sosyal Medya

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanın. Grafik tasarımlarınızı insanlarla paylaşın, reklamınızı yapın, internette civelek olun.

Freelance İş Bulma Sitelerine Üye Olun

Freelancer’larla müşterileri buluşturmak amaçlı açılan pek çok web sitesi var. Buralara üye olun.

Elbette Güçlü Bir Portfolyo

Her tasarımınızın standartların üzerinde olmasına dikkat edin. Belki ilk zamanlar eş-dost çevresinden adınızı duyurmaya başlayacaksınız. Yaptığınız iyi iş, tavsiye edilme ihtimalinizi arttırır. Ortalama değil; iyi bir grafik tasarımcısı olun.

Herkesin Kartviziti Var. Sizin Neden Olmasın?

Freelance grafik tasarımcısı olmanız profesyonel olmadığınız anlamına gelmiyor. Özellikle freelance işlerde kartvizit, hem güven sağlaması hem de bilinirliğinizi arttırması açısından ihtiyacınız olan bir matbaa ürünü. Ayrıca kartvizit tasarımınızla yaratıcılığınızı da göstermiş olursunuz.

Müşteri İlişkilerinizde Özenli Olun

Aldığınız işi zamanında, düzgün bir şekilde teslim edin. “Nasıl olsa kaptım bu işi.” diye düşünmeyin. Hali hazırdaki müşterinin sizi başkasına tavsiye etmesi için sadece işinizden değil; kurduğunuz iletişimden de memnun olması gerekir. Revizyonlar aşırı mantıksız olmadıkça kapris yapmayın mesela.

Hadi şimdi size ilham verecek müziklerle güzel güzel çalışın.