En Güzel Broşür Örnekleri

Bazı etkili reklam araçları insanları satın almaya sevk eder ve etki oranına göre de bu satın alma süresini de kısaltmaya yardımcı olur.
Başarılı ve yaratıcı bir tasarıma sahip broşürlerin satın alma üzerindeki etkileri göz ardı edilemez. İşte tam olarak bu noktada, müşterileri markaya çekecek veya bir etkinliğe dahil olmaya teşvik edecek çarpıcı broşür örnekleri ve bunları bu kadar etkileyici kılan üç temel etken şöyle sıralanabilir:

1.Yenilikçi Tasarımlar

Çoğu zaman tasarım, içeriğin önüne geçer. İlgi çekici bir tasarım ile broşürünüzün daha çok okunmasını sağlayabilirsiniz. Tasarım yaparken dikkat edilecek en önemli unsur ise sanılanın aksine sadelik olmaktadır. Tasarım gereğinden fazla baskın olursa içerik amaçlanan etkiyi gösteremez. Bu dengeyi sağlamanın en kolay yolu da broşürünüzde merak uyandıran bir tasarım kullanmaktır.

2.Cezbeden Sloganlar

Broşüre bakan kişinin göreceği ilk şey en büyük puntoyla yazılan yazı olacaktır. Bu yazının ise sloganınız olma olasılığı çok fazla. Merak uyandıran bir slogan broşürünüzün geri kalanının da okunmasını sağlayacaktır. En çok tercih edilen sloganlar ise emir kipi ile yazılmış, okuyan kişiyi harekete geçirmeyi amaçlayan kısa ama etkili olanlardır.

3.Etkileyici Görseller

Sadece tasarım değil, broşürünüzde kullandığınız görseller de çok önemlidir. Kullandığınız görseller tanıtımını yaptığınız ürünü veya etkinliği ne kadar yansıtıyor? İlgi çekiyorlar mı? Görseller amacınıza uygun olsa bile baskı kalitesi de oldukça önemlidir. Silik veya rengi soluk görsellerin pozitif yerine negatif bir etkisi olacaktır.

En İyi Broşür Tasarım Örnekleri

Tüketicinin ilgisini çekebilecek güçte tasarlanmış en güzel broşür örneklerinden derlememize göz atalım. Bu broşür tasarım örnekleri kendi tasarımlarınızda başarılı işler çıkarmanız için size gereken ilhamı verecektir. Ayrıca broşür hazırlamak için ücretsiz ve online tasarım programlarını anlattığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yahoo’nun Hareketli Broşür Tasarımı

Dünyaca ünlü firmlar, broşür tasarımlarıyla da öne çıkmak konusunda oldukça başarılı. Yahoo bu broşür tasarımında kurumsal renklerine sadık kalarak olabildiğince canlı ve renkli bir tasarıma gitmiş. Ayrıca broşür kesimi olarak oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün. 

Daire Broşür Fark Yaratabilir

Broşür alışıla gelmiş olarak dikdörtgen veya kare şekillerindeki kısımların birleşiminden oluşur. Ancak bazı broşürlerde yuvarlak ve birçok farklı şekil tasarım kullanılarak farklılık yaratılabilir. Özellikle müşteriler alıp çöpe atmaya alıştıkları o aynı tip broşürlerden farklı bir broşür gördüklerinde bu broşürleri ellerinde tutma ve okuma eğiliminde olurlar.

Farklı Katlama Biçimleri Onlarca Broşür İçinden Sizi Öne Çıkarır

Her tasarımcının tarzı birbirinden farklıdır. O nedenle de alışılmış katlama biçimleri bazı tasarımcıların ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılamayabilir. Farklı katlama biçimlerindeki broşürler de tam bu noktada devreye girerler.

Rengarenk Broşür Biçimleri İle Müşterilerinizi Etkileyin

Renkler insanların kararlarında çok önemli rol oynarlar. Bu nedenle broşür tasarımınızda kullandığınız renkler broşürünüzün başarısında çok önemli rol oynar. Broşür tasarımında kurumsal kimliğinizle de uyumlu olduktan sonra renklerin gücünü kullanmayı ihmal etmeyin.

Broşür Kesimi İle Tarzınızı Ortaya Koyun!

Bazı firmalar vardır ki tarzları ile bilinirler, yani o firmaların adını duyduğunuzda direk ne kadar tarz bir kurumsal kimlikleri olduğu gözünüzün önüne gelir. İşte bu imajı kurmanın yolu her tasarımınızda aşırı özen göstermektir. Bu örnekteki broşür tasarımı tam da bahsettiğimiz imaj yaratmanın vücud bulmuş hali.

Geometrisi ve Sade Tasarımıyla Dikkat Çekiyor!

İyi tasarım demek, tüm renkleri kullanmak demek de değildir. Özellikle sade tasarımlar çok daha okunaklı ve dikkat çekici olabilir. Bu sadelik farklı kesimlerle birleştiğinde ise ortaya aşağıdaki gibi muazzam bir iş çıkar.

 

Firmanın ya da markanın kurumsal kimliğine ait önemli bir araç olduğu ve satın alma sürecini önemli ölçüde kısalttığı için, broşür basımının tıpkı tasarımda olduğu gibi profesyonelliği yansıtması gerekir.  Tüm bileşenleri titizlikle hazırlanan bir broşürün pazarlama sürecindeki olumlu etkisi oldukça fazla olacaktır.