Dünyamızdaki Rulolar ve Rulo Baskı

Gezegenimizi düşündüğümüzde içinde renk renk, şekil şekil, sulu susuz, tip tip bir sürü şeyin olduğunu fark eder ve bu zenginliğe şaşarız. Bu şeylerin bazılarını yer, bazılarını kullanır, bazılarının yüzüne bile bakmaz, bazen de ta kendisi oluruz. Bunca şey içinde bazı varlıkların (canlı ve cansız) ortak özelliklerine göre onları konumlandırabileceğimizi düşünüp heyecanlanabiliriz. Örneğin dünyadaki rulosal şeyler kullanım alanlarına göre oldukça farklılar ama hepsi rulolar. Bu, çok acayip ve etkileyici. Bakın mesela şunlara:

Rulo Pasta

Hamurun içine malzemeyi koyup rulo yapmışlar. Bunu ilk yapan ne düşündü acaba? Gerçi pastaların bugün araba şeklinde bile yapıldığını düşünürsek çok da fazla şaşırmamamız gerek belki. Bizimki de iş işte. Rulo pasta dendiği zaman aklımıza muzlu olan gelir, gelsin, çok güzel çünkü.

Rulo Çim

Parkları ve malzemeleri muntazam bir şekilde yeşillendirmek amacıyla kullanılan rulo çimler de bir garip. Yeryüzünü kesip kıvırmışsın gibi. Çimi halı gibi dürme ve sonra bir tekmeyle yere serme fikri kesinlikle pratik.  

Rulo Börek

Sigara böreği de bir nevi rulo börek aslında. Anlıyoruz ki düzlem olan her şey rulo olabiliyor. Belli bir uzunluk ve genişlik, bize her şeyi rulo yapma imkânı sağlıyor. Belki de midemizde daha az yer kaplar ve çok fazla yemek yemediğimizi düşünüp kendimizi kandırırız diye yiyecekleri rulo şeklinde yapmışlardır. Çünkü yemek yeme isteğinin pek de hoş karşılanmadığı bir dönemde yaşıyoruz.  

Rulo Fırça

Rulo olan her şey pratik. Bunun böyle olduğunu börekte bile gördük demin. Rulo fırçalar da boyama işlemini kolaylaştıran muhteşem rulosal ürünlerden biri. Kendi ekseni etrafında dönüyor ve boyanın, yüzeyin her tarafına eşit bir şekilde sürülmesini sağlıyor. Çok iyi bir şeydir bu.

 

Tuvalet Kâğıdı

Olmasaydı çok kötü şeyler olurdu. Kendisinden yaşça büyük kuzeni kâğıt havlu da öyle. Rulo ürünlerini düşünüp onları sevmekte ne kadar da haklıymışız.

Şirketler İçin Türlü Türlü Rulolar

Gezegenimizde terliksi bitkiler bile varken, şirketlerin ve dolayısıyla şirketler için üretilen ürünlerin olmaması akla hayale sığmazdı. Bidolubaskı, akaryakıt pompa rulosu, yazar kasa rulosu, hesap makinesi rulosu, POS rulosu, taşıt tanıma rulosu, fax rulosu gibi rulosal ürünleriyle hayatı kolaylaştırmaktan ve dünyamızdaki rulo ailesini genişletmekten mutluluk duyuyor.

Hep birlikte yuvarlanıp gidiyorduk.