Çizgi Altı Reklam Çalışmaları ile Çizginizi Koruyun

“Size çizgi altı reklam çalışmaları yapmak lazım.” denilen firmaların bazıları hüzünlenir ve “Niye, biz kötü müyüz, neyimiz eksik bizim, neden çizgini altındayız?” diye düşünür. Çünkü çizgi altı reklam, çizgi üstü reklama göre daha düşük seviyede yapılan, pek de matah olmayan reklam olarak algılanır ve bu kesinlikle yanlıştır. Burada kastedilen çizgi şudur: Komisyon alınarak yapılan reklamlarla komisyon alınmadan yapılan reklamları birbirilerinden ayırmak için kullanılan, bir anlamda “hayali” bir sınır belirteni.

Çizgisini bozup, bilip bilmeden çizgi altı reklamı küçümseyenlere cevabımızı verdiğimize göre içeriğimizin çizgisini uzatmaya devam edebiliriz.

Hanimiş Çizgi Altı Reklamları?

Genel anlamıyla basılı materyaller, satış noktalarında yapılan etkinlikler ve tasarımlar şeklinde ifade edilebilecek olan çizgi altı reklamlar;

Çizgi Altı Reklam ve Matbaa İlişkisi

Görüldüğü gibi çizgi altı reklam ürünlerinin çoğu matbaa ürünleridir. Bu yüzden bir firmanın çizgi altı reklam çalışmalarını yürütecek reklam ajansının iyi bir matbaa firması ile çalışması, yapılan işin kalitesini de doğrudan etkiler. Yeni nesil matbaacılık ile matbaaya, üretimden satışa ve iletişime kadar bambaşka bir anlayış geliştiren Bidolubaskı olarak, kaliteli matbaanın ajanslara sağladığı faydalara daha önce değinmiştik, okursunuz artık.

Çizgi Altı Reklamın Faydaları, İyilikleri, Güzellikleri

Çizgi altı reklam çalışmaları daha az bütçeyle daha doğru kişilere ulaşmayı sağlar. Buradaki “doğru kişiler” firmaların asıl ulaşmak istediği, belli segmentasyonlarla ayıklanmış hedef kitleyi oluşturan kişilerdir. Örneğin yüklü paralarla televizyona reklam verdiğinizde bu reklamın kimlere gösterileceğini seçemezsiniz. Ama çizgi altı reklam çalışmalarında bazen cinsiyet, bazen yaş, bazen de yaşanılan bölgeye özel olarak kampanya düzenleyebilir, reklam stratejinizi oluşturabilirsiniz. Mikro pazarlamanın ve kişiselleştirilmiş deneyiminin gün geçtikçe daha fazla önem kazandığı bu devirde, çizgi altı reklam çalışmaları akıllıca uygulandığı takdirde firmaları gayet de yükseklere uçurabilir.

Bir de çizgi altı reklam çalışmaları, daha kısa sürede sonuç almaya yöneliktir. “Bir an önce önümüzü görmek ve verim almak istiyoruz.” diyen firmalara duyurulur.

Dar Alanda Yaratıcı Paslaşmalar

Çizgi üstü reklamla daha yaratıcı işler çıktığına dair algıyı da çürütmeye geldik: Çizgi altı reklam çok daha spesifik bir alanda top koşturduğu için aksine çok daha yaratıcı olmak zorundadır. Örneğin bir el ilanının bakılır bakılmaz ilgi çekmesi lazım ki çöpe fırlatılmasın. Çizgi altı reklamda dönüş kadar müşteriyi yakalama süresi de daha kısadır. O yüzden reklamcılıkta olması gereken “ilk bakışta vurulma” çizgi altı reklamda çok daha büyük anlam ve önem taşır.