Broşür Tasarım Programları

Broşürü hazırlanacak ürünlerin, daha önceden sisteme girilen özellik ve resimlerini, tasarım ekranı ile doğrudan ilişkilendirmesi, bilgisayarlı tasarım dünyasında devrim niteliğinde bir yeniliktir.

Klasik metodla her sayfadaki ürün ayrı ayrı tasarlanır. Fakat yazılımlar çok daha hızlı, kolay ve ekonomik tasarımlar ortaya çıkarmanızı sağlar. Ayrıca broşür hazırlamak için ücretsiz ve online tasarım programlarını anlattığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

Gelin bir tasarımcının en büyük yardımcısı olan bu yazılımlara bakalım.

Catalog Design Studio

Broşür tasarım programlarından biri olan Catalog Design Studio programı ile, sadece bir ürünün tasarımıyla aynı gruptaki tüm ürünlerin tasarımının otomatik oluşturulması mümkündür.

Project ROME

Project ROME, yeni doküman oluşturmak istediğinizde hazırlamak istediğiniz projeye göre geliştirilmiş kategorileriyle sizi karşılıyor. Broşür, kartvizit, el ilanı bu ürünlerden sadece birkaçıdır. Tasarım araçlarını kullanmaya yatkınlığı olan kullanıcıların yabancılık çekmeden yararlanabileceği bu uygulama, daha alt düzey kullanıcılar için kapsamlı olarak hazırlanmış eğitim ve yardım sayfalarıyla desteklenir.

Adobe Freehand

Adobe’un Freehand programını da vektörel grafikler oluşturarak broşür hazırlamada kullanabilirsiniz. Bu programın özellikleri; otomatik efektler içermesi, kullanımı kolay bir ara yüze ve otomatik düzenlenebilen fonksiyonel bir yapıya sahip olmasıdır.

Broşür tasarım ve baskı metotlarına nasıl karar verildiği ise; meslek dalının niteliğine, hedef kitlenin durumuna, ulaştırılacak ürün veya hizmetin çeşidine göre hem ebat hem de tür olarak birbirinden ayrılmaktadır. Tasarımın tek yön ya da çift yön olmasına göre kullanılacak kağıt gramajı bile farklılıklar gösterebilmektedir.

Genellikle el broşürü çalışmalarında kuşe kağıtlar kullanılmakta; isteğe bağlı olarak parlak-mat selefon, kısmi lak uygulamaları da devreye sokulmaktadır.

Müşterinin isteğine ve işin niteliğine bağlı olarak tekli ve çoklu kırım yapılabilir.

İster üretici firma, ister sadece alım/satım yapan bir firma olsun; günümüzde pek çok marka ürünlerini müşteriye ulaştırmak ve katıldığı fuarlarda kurumsal kimliğini öne çıkarmak için şık, profesyonel, anlaşılabilir broşür ve kataloglar oluşturmak zorundadır. Bu da ancak profesyonel tasarım programları ve grafiker desteği ile mümkün olabilir.

Bunların yanında "En iyi grafik tasarım programları" yazımıza bakarak size en uygun grafik tasarım programını da seçebilirsiniz.