Etiket Tasarla | Başarılı 5 Etiket Tasarım Programı

Etiketler insanlara markanız hakkında fazlasıyla fikir veren reklam ürünleridir. Etiketler birçok farklı alanda ve farklı şekillerde kullanılabilir. Her sektör, her kullanım alanı ve her marka farklı etiket tasarımları gerektirir. Bu farklılıkları en doğru ve güzel şekilde sağlamanın da en önemli yollarından biri iyi etiket tasarım programı kullanmaktan geçer.

Başarılı ve ücretsiz etiket tasarım programı bulmak düşündüğünüz çok daha zor olabilir. Bu nedenle biz sizler için araştırmamızı yaptık ve en kullanışlı etiket tasarım programlarını derledik. Ayrıca etiket tasarımları ve etiket tasarımlarında dikkat etmeniz gereken ipuçlarını da bu yazımızda sizler için yazdık.

Etiket Tasarla

Etiketler diğer baskı ürünlerinden farklı olarak çok fazla alanda, çok farklı şekillerde kullanılırlar. Tabii ki etiket tasarım çeşitleri de aynı ölçüde fazladır. Bu nedenle etiket tasarım programı seçerken de özellikle çeşitli tasarımlar yapabiliyor olmanıza özen göstermelisiniz. 

Etiket Tasarımı Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler 

Tasarımlarınızın görsel açıdan dikkat çekici olması insanların mesajınızı okumaları için en önemli unsurdur. Etiket tasarımında dikkat çekiciliği yakalamak için kullanabileceğiniz en iyi materyaller ise çarpıcı renklerdir. Ancak renklerin kullanımında hassas kararlar vermek ve uyumlu renkler kullanmak önemli. Bu konu hakkında daha önce yazdığımız şu yazımızı okuyabilirsiniz.

Etiket tasarımında renklerin kullanımı dışında verilecek olan ana mesajın da çarpıcı olması oldukça önemlidir. Etiketinizde kullanacağınız yazı fontları arasında bir hiyerarşi olması mesajın doğru iletilmesi açısından önemlidir. Örneğin, asıl mesajı en üstte ve en büyük puntolarla yazarak, diğer mesajlarınızı önem sırasına göre boyutlandırabilirsiniz.  

Etiket tasarımlarınızda iletişim bilgilerinize yer vermeyi ihmal etmemelisiniz. Böylece mesajınızı alan müşterilerin size diledikleri zaman ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.  

En İyi 5 Etiket Tasarım Programı

Baskı ihtiyaçlarınızda tasarımınızı yapmak için iyi araçlar bulmanın ne kadar zor olabileceğini biliyoruz. İşte tam da bu nedenden ötürü en başarılı işleri çıkarabileceğiniz etiket tasarım programlarını sizler için derledik.

1. Canva – Online ve Ücretsiz Etiket Tasarım Sitesi

Canva özellikle tasarım konusunda çok fazla teknik bilgisi olmayan veya teknik detaylarla uğraşmak istemeyenlerin tercih ettiği online bir tasarım sitesidir. Farklı baskı ürünleri için hazır şablonların da bulunduğu Canva etiket tasarımlarınız için de uygun adres.

Bir etiket tasarım programından beklediğiniz şey kolaylık ise Canva size kolay kullanımı ve hepsi birbirinden güzel tasarım şablonları ile her şey umduğunuzdan çok daha kolay olacak.

2. Label Maker Pro – Etiket Tasarım Programı

Label Maker Pro, online olmasa da yine baskı için broşür, antetli kağıt, kartvizit, etiket ve kartpostal tasarımlarınızı kolayca hazırlayabileceğiniz bir yazılımdır. Etiket tasarımı hazırlama için kullanabileceğiniz bu program size birçok farklı ve başarılı hazır şablonlar da sunmaktadır.

Label Maker Pro kullanımı çok basit ve pratik bir etiket tasarım programı. Hatta kolay kullanımını derecelendirecek olursak neredeyse Paint kadar basit, sadece alışmak için kendinize biraz zaman vermeniz gerekiyor.

3. Label Design Studio – Etiket Tasarım Programı

Label Design Studio size basit bir etiket tasarımı yapmaktan fazlasını sunuyor. Bu program ile neler yapabildiğinizi gördüğünüzde çok etkileneceksiniz. Etiket tasarımı dışında antetli kağıt ve afiş tasarımları da yapabileceğiniz bu program birçok hazır tasarımı ile de işinizi fazlasıyla kolaylaştıracak.

Label Design Studio, çok yönlü bir etiket oluşturma yazılımıdır. Programın en dikkat çekici ve güzel özelliği bu programı kullanarak etiket tasarlamak için herhangi bir tasarım deniyimine ihtiyacınız olmaması.

4. Label Designer Plus – Etiket Tasarım Programı

Label Designer Plus, hızlı ve kolay kullanımı olan bir etiket tasarım programıdır. En mükemmel ürün etiketleri, zarflar, antetli kağıtlar ve daha birçok baskı ürününü bu program ile tasarlayabilirsiniz.

Label Designer Plus çok temiz bir arayüze sahiptir bu programın kullanımını oldukça kolay hale getiriyor. Programın ücretli versiyonunun yanı sıra deneme versiyonu da bulunmaktadır.

5. Label Factory Deluxe 4 – Etiket Tasarım Programı

Label Factory Deluxe 4 etiket tasarımı yapmak için en iyi ve kullanımı kolay etiket tasrım programlarından biridir. Bu program başarılı etiket tasarımlarını sadece birkaç dakika içerinde kolayca hazırlayabilmenizi sağlar.

Bu etiket tasarım programı acemi etiket tasarımcılarına profesyonel görünümlü etiketler yapma konusunda yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu nedenle programı kullanırken hiç zorlanmayacaksınız.

Etiket Tasarımı Sizden Uygun Fiyatlı Etiket Baskı Bizden

Baskı ihtiyaçlarını karşılamak isteyen firmaların bu baskı ihtiyaçları karşılamalarının önünde iki başlıca faktör vardır. Bunlardan birincisi gerekli tasarım süreçlerinin ilerletilememesi, diğeri ise uygun fiyatlarla kaliteli baskı hizmeti veren bir matbaa hizmetinin bulunamaması. Baskı kalitesi yüksek ve aynı zamanda da organize matbaa avantajları sayesinde uygun fiyatlarla hizmet veren Bidolubaskı.com sayesinde matbaa ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız benzeri faydalı yazılardan ücretsiz olarak haberdar olmak isterseniz Bidolubaskı Blog bültenine abone olmayı ihmal etmeyin.