Bardak Altlığı Nerede Kullanılır? Nasıl Hazırlanmalıdır?

Bardak altlığı, soğuk ya da sıcak içecekler için kullanılan kapların yüzey ile doğrudan temasını engelleyen hem koruyucu hem de dekoratif bir üründür. Bulunduğunuz sektöre göre bardak altlığı sizin için bir ihtiyaç ya da promosyon/tanıtım ürünü olabilir.

İyi cilalanmamış ahşap bir masa üzerinde ya da yeni boyanmış metal bir yüzeydeki bardak oluşan bardak tabanı izi hepimizin içini acıtmıştır. Hele hele yüzeyi bir misafire kurban verdiyseniz, “Ah keşke güzel bardak altıklarım olsaydı” cümlesi boğazınızdaki yumru ile birleşir. Bunun için ya size hediye gelen ya bir yerden edindiğiniz (!) ya da tatillerde satın aldığınız turistik bardak altıklarını kullanabilirsiniz.

Kim bardak altılığı yaptırabilir?

Bardak altığı bazı sektörlerin faaliyet alanları gereği iş ürünlerinden biridir. Örneğin bir kafeteryanız, kahvehaneniz, bazı durumlarda lokantanız ya da içkili bir işletmeniz varsa çok sayıda bardak altılığı kullanırsınız.

Bunun yanında doğrudan ya da dolaylı olarak içecek sektörü ile ilgili bir alanda faaliyet gösteriyorsanız firmanızın tanıtımını yapmak için bardak altlığı yaptırabilirsiniz. Firmanızın faaliyet alanının civarındaki bir işletmede kullanılmak/dağıtılmak üzere bardak altlıkları yaptırarak dağıtabilirsiniz.

Bardak altlığı yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Bardak altlığı yaptırırken dikkat etmeniz gereken en önemli iki unsur adet ve ürünün malzemesidir. Eğer işiniz gereği bardak altlığı kullanacaksanız, altıkların hatıra olarak müşterileriniz tarafından alınabileceğini, çabuk aşınabileceğini, üzerine dökülen gıdalarla lekelenip, yıpranabileceğini göz önünde bulundurarak çok sayıda edinmelisiniz.

Bunun yanında gene bardak altlığı yaptırırken kullanım alanınıza göre karton ya da PVC malzemelerinden birini seçebilirsiniz. Kuşkusuz PVC malzeme maliyetinizi arttırmakla beraber daha uzun ömürlü ve defalarca kullanılabilir olacaktır.

Bardak altlığı nerelerde kullanılabilir?

Bardak altlığının aklımıza ilk seferde gelen veya gelmeyen birçok kullanım alanı vardır:

  • Firmanızın tanıtımını yapmak,
  • Faaliyeti gereği bardak altlığı kullanan mekanlarda reklam amaçlı,
  • Özel günler için hediye olarak,
  • Davetiye olarak (Bu konuya daha önce değinmiştik),
  • Hatıra amaçlı,
  • Düğün şekeri yerine hediye olarak,
  • Partilerde süs eşyası olarak,
  • Mobilyalarınız zemini çizmesin diye altlık olarak,
  • Sallanan masa sandalyenizin dengesini sağlamak için kaldıraç olarak,
  • Bazı durumlarda not kağıdı olarak,

Koleksiyon metası olarak (Kabul edelim birilerinin koleksiyon yapması sizin daha fazla sipariş vermenize sebep olacak ama başkalarının koleksiyonlarında logonuz yer alsın istemez misiniz?)

Bardak altlığı tasarımı örnekleri

Bardak altlığı hazırlarken, tabii ki kullanım alanınıza göre, ister sadece logonuzu kullanabilir ister bir mesaj yazabilir isterseniz özel tasarımlardan yararlanabilirsiniz. PVC ya da karton, kare ya da yuvarlak bardak altlığı hazırlayın uygulayabileceğiniz birbirinden yaratıcı binlerce bardak altlığı tasarımına Pinterest’ten ilgili kategoriden ulaşabilirsiniz.

Nasıl bardak altlığı siparişi verebilirim?

Evinizden, ofisinizden çıkmadan sizin için en uygun bardak altlığını online, güvenli ve hesaplı siparişinizi verebilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken malzemeye karar vermek: PVC mi karton mu? Sonrasında aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilgili sayfaya gidebilir, tasarımınızı istediğiniz bardak altlığı şablonuna yerleştirip sisteme yükleyebilirsiniz.

Bidolubaskı’daki uzmanlar tarafından ücretsiz olarak kontrol edilen tasarımınız, sizin onayınızdan sonra üretime girer.

10 gün içerisinde üretilen bardak altıklarınız ücretsiz kargo ile adresinize teslim edilir.

PVC bardak altlığı sipariş verin 

Karton bardak altlığı sipariş verin