10 Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

Bu yazımızda ticari kullanımlardan bireysel kullanımlara kadar tüm alanlarda faydalanabileceğiniz 10 ücretsiz fotoğraf stok sitesini sizler için listeledik. Özellikle telif ile ilgili problem yaşamak istemeyen herkesin tercihi haline gelen stok fotoğraf siteleri birçok kişi ve firma için de ciddi maliyetlere sebep olabiliyor. Bu nedenle yüksek çözünürlüklü fotoğraflara yüksek çözünürlüklü, telifsiz ve ücretsiz olarak ulaşmak kimileri için adeta çölde vaha etkisi yaratabilir. İşte bu yazımızla size vahaların tam adresini veriyoruz. Keyifli okumalar.

Birçok stok sitesi ücretli olduğundan haliyle de aramalarınızda sürekli gözümüze sokulduğundan ücretsiz ve kaliteli fotoğraf stok sitelerine ulaşmak zor. Creative Common adı verilen bir lisans sayesinde, fotoğrafları izin istemenize gerek kalmadan kullanabilir, düzenleyebilir ve yayınlayabilirsiniz. Bu lisansa sahip siteler arasından yaptığımız hummalı çalışma sonucu çok işinize yarayabilecek bu listeyi hazırladık.

Ama yine de şunu belirtmekte fayda var; ücretsiz fotoğraf stok sitelerinde bulabileceğiniz fotoğraf sayısı ücretli olanlara kıyasla çok daha az. Bu nedenle size 10 seçenek sunmaya ve en azından aradığınızı bulmanıza katkı sağlamaya çalıştık. Buyurun listemiz;

1. Unsplash - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

2. ISO Republic - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

3. KaboomPics - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

4. Freepik  - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

5. Pexels - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

6. Pixabay - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

7. FreeForCommercialUse - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

8. StockSnap.io - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

9. Life of Pix - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

10. Freerange - Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi