Torba Zarf Nedir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Torba zarf nedir?

Kurumsallaşma ve kurumsal kimliğin gittikçe önem kazandığı ve ön plana çıktığı günümüz iş dünyasında, firmalar artık kendi kimliklerini olabilecek her alanda göstermek istiyorlar. Bu hem firmaların akılda kalma oranını artırıyor hem de firmalar bir çeşit saygınlık kazandırıyor.

Artık firmalar sadece kartvizit veya tabelalar ile insanların aklında kalamıyorlar. Çünkü günümüzün teknoloji çağında reklamcılık adına birçok farklı yöntem türedi.

Firmalar artık olabilecek her yerde kendi isim ve markalarını tanıtmak istiyorlar. Bu da onları yazışmalarında kullanılan kağıtlardan tutun da bu kağıtların dağıtımını sağlayan zarflara, sunumlarda kullanılan dosyalardan promosyon olarak verilen ürünlere kadar her türlü iç ve dış iletişim aracına imzalarını atmaya teşvik ediyor.

Torba zarflar nerede kullanılır?

Torba zarflar da şirketlerin kullandıkları bir diğer reklam araçlarıdırlar. Bu zarf türleri genelde antetli kağıtları taşımak için kullanılırlar. Aynı zaman da diplomat zarflar da ayriyeten bu zarflar içerisinde taşınabilir.

Diplomat zarflara göre daha geniş kapasiteli olmaları şirketler için bazı durumlarda tercih sebebi olmalarını sağlar. Çünkü bazı durumlarda şirket dışı yazışmalarda birden fazla evrakın taşınması gerekebilir. Bu da küçük zarflarla mümkün olmamaktadır. Evrakları ayrı ayrı taşımak da evrakların kaybolma riskini göze almak olacağından torba zarflar bu tür işler için oldukça kullanışlıdırlar.

Torba zarflara neler basılabilir?

Torba zarfların üzerlerine de tıpkı antetli kağıtlarda ya da diplomat zarflarda olduğu gibi şirketin adı, logosu, adres bilgileri ve telefon bilgisi basılabilir. Böylelikle bu zarflar hitap ettikleri kişilere kendilerini özel hissettireceklerdir. Bu kişiler, gönderen firma tarafından kendilerine saygı duyulduğunu hissedeceklerdir. Bu da firmanın müşterilerinin gözünde saygınlığının ve prestijinin artmasını sağlar. Aynı zaman da torba zarfların üzerine bu bilgilerin basılması şirketin kurumsallığı açısından da oldukça önemlidir ve bir nevi şirket dışında şirketin reklamını yapmak amacıyla da kullanılırlar.

Torba zarfların formatı nedir?

Torba zarflar genellikle içlerine A4 boyutunda kağıtların sığabileceği şekilde 24x32 oranında üretilirler. Ancak elbette ki istenildiği taktirde daha büyük boyutlarda üretilmeleri de mümkündür.

Bu dosyaların üretiminde temel olarak dört farklı renk seçeneği vardır. Bunlar; griye çalan bir renk olan 1. Kraft, beyaza yakın renk olan 1. Hamur, sarı tonlarında olan Formula ve kahverengi tonlarında olan Çaycuma’dır. Firmalar hangi renk kendi kurumsal kimliklerine daha uygunsa onu seçmekte özgürdürler. Örneğin, beyaz zarflar daha genç ve dinamik bir hava verirken, gri zarflar daha resmi bir tavır oluşturur. Kahverengi olan zarflar daha ağır bir görüntü çizerken, sarı tonlarındaki zarflar daha klasik bir hava verir.

Ayrıca torba zarflar istenildiği durumlarda farklı baskı yöntemleriyle daha da özelleştirilebilir. Firmalar özel ve büyük müşterilerine, bu özel baskıyla hazırlattıkları zarflardan göndererek hoş bir jest yapabilirler.

Bu baskı türlerinden birisi ‘gofre’ olarak adlandırılır. Bu tür baskıların diğer bir adı da kabartma baskılardır. Uygulanacak olan yüzeye boyut kazandırmak adına kullanılır. Diğer bir baskı sistemi de ‘tipo baskı sistemi’dir. Bu baskı tamamen metal bir klişe yardımıyla yapılmaktadır ve zarf üzerindeki yazılarda hafif bir çukur oluşturmak için kullanılır. ‘Varak yaldız’ zarflara kişilik ve farklılık kazandıracak diğer bir yöntemdir. Bu tip baskılarda kağıt üzerindeki desene seçilen bir renkte yaldız uygulanır.

Sonuç olarak, firmaların kurumsallık yarışına girdikleri şu dönem de torba zarflar da kurumsallık ve reklam aracı olması adına firmalar için büyük önem arz etmektedir. Genellikle A4 boyutlarında hazırlanan bu zarflar, içlerine birden çok dosyanın sığabilmesiyle şirketler için oldukça kullanışlıdırlar.