Sıradışı El İlanı Tasarımları

Reklam araçları, müşteriyi satın alma sürecine dâhil ederek müşterinin kafasında bir marka algısı oluşturur ve bu oluşan marka algısı sayesinde tüketicinin satın alma davranışına yön verir.

Bunların içinde el ilanı, sokakta, caddede, alışveriş merkezlerinde ya da insanların bulunduğu hemen her yerde dağıtılabilir. El ilanlarının asıl amacı, ulaştığı kişileri içerik hakkında kısaca bilgilendirmek ve markayı ya da etkinliği çekici hale getirmektir. El ilanının maliyeti düşük olması sebebi ile reklam yapmak için hemen her şirketin kullandığı bir metottur. El ilanları tasarımları, tüketicinin algılarını çelmek ve tanıtım amacına ulaşmak üzere tasarlanır ve markanın profiline özel olarak düzenlenebilir.

Amacına ulaşması için, el ilanını kişilerin ilgisini doğrudan çekebilecek şekilde tasarlamak gerekir.

Hedef kitlenin ilk anda baktığı noktalara en önemli bilgileri yazarak, renkleri gözü yormayacak şekilde dengeleyerek ve ilgili görselleri yerleştirerek el ilanı tasarımında istenilen yere ulaşılabilir. En güzel el ilanı şablonlarından birkaçı şunlardır:

Etkili, merak uyandıran ve amacına uygun bir görsel bazen el ilanınızın kraliçesi olabilmektedir. Böyle bir görsele sahipseniz başka bir tasarıma ihtiyacınız olmayacaktır.

  
Kaynak: squarespace.com

Bazen renklerdeki sadelik tasarımda hayat kurtarabilir. Etkili bir tasarıma sahip ilana tek bir renk hakim olduğunda okuyan kişinin gözünü yormayacaktır ve kaliteli izlenimi verecektir.


Kaynak: andytownusa.com

Potansiyel müşterilerinize ufak bir bilmece vermeye ne dersiniz? İlk bakışta ilanınızı anlayamayacak potansiyel müşterileriniz katlama yerlerini fark ettiklerinde ürününüzü veya etkinliğinizi öğrenebilmek adına çaba göstermeye başlayacaklar. Onca çabadan sonra öğrendiklerini unutmaları mümkün mü?


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

El ilanı dendiğinde aklımıza hep A4’ten biraz küçük bir dikdörtgen kağıt gelmektedir. Bu klişeyi değiştirmek ise yine sizin elinizde. Farklı şekillerde hazırlayacağınız el ilanları ile potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz.


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

El ilanınızda stok görsel kullanmak yerine çizim kullanmak büyük farklılık yaratacaktır. Yaratıcı yönünü göstermek isteyenlere bire bir.


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

Renk oyunu el ilanınızın tasarımını farklılaştırabileceğiniz başka bir yol. Kontrast oluşturan renkler seçtiğinizde ortaya çıkan sonuca inanamayacaksınız.


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

İnfografik tekniğinin bir konuyu çok fazla yazı kullanmadan, etkili bir biçimde anlatmak için en iyi yol olduğunu biliyoruz. Bu tekniği el ilanınızda da kullanırsanız potansiyel müşterilerinizi tasarıma boğmadan anlatmak istediklerinizi sade bir biçimde ön plana çıkarabilirsiniz.


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

Minimalist tasarımlar her zaman en sade ve şık olanlarıdır. Konunuzu yansıtan etkili bir minimalist görsel ile bir tasarım harikası yaratabilirsiniz.


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

Kartvizitlerde uygulanan kabartma tekniğini el ilanınızda da kullanabilirsiniz.


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net

Çocukluğumuzdan aşina olduğumuz optik ilüzyonlu kartları hatırladınız mı? Kartı çevirdiğinizde görselin değiştiği el ilanınızı kimse bir ömür unutamaz!


Kaynak: creativebloq.futurecdn.net