Sevgi Dolu ve Kalpli Ofis Ortamı Yaratma Yolları, Pardon Kalpleri

Zamanımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofisimizi sevmeliyiz. Çünkü yataktan kalkıp işe gitmek, hem de her gün, itiraf edelim pek de istenen bir durum değil. Ama ofisimizi beğenir ve seversek orada bulunmak bizim için azap yerine keyif olur. Sevginin sembolü olan kalp de her görüldüğü yerde gönlümüzü yumuşatan, içimizi bir hoş eden, bilinçaltımıza verdiği “Ay sevgi, en sevdiğim!” mesajı nedeniyle çok sevgili bir şeklimizdir. Madem öyle, ofisimizde sevgi böceği olmamızı sağlayacak <3’lere bir bakalım. Çünkü kalpler kırılmak için değil; sevmek ve sevilmek için kullanılmalı.

Seni Çok Seviyorum Canım Farem

Sevgi denen şeyi elimizde tutmak için bin bir yol deneyen biz insanlar arasında ofis çalışanlarının gün boyunca ellerinde en çok tuttuğu şey mouse’tur (Bundan sonra kendisine fare diyeceğiz çünkü güzel Türkçemiz <3). E o zaman kalp şeklindeki bir fare ile sevgiyi somut olarak elimizde tutabiliriz. Kabul, Aristo mantığını biraz işimize geldiği gibi yorumladık ama sadece Aristo’nun değil; bizim de bir mantığımız var ve onunla istediğimizi yapabiliriz. Kalp şeklindeki farelerle tıklanan revizyon mail’leri mi daha katlanılır olur, yoksa hiç de fareye benzemeyen farelerle açılanlar mı? Ayrıca sadece şekil olarak “elde ettiğiniz” sevginin gerçekten gelip sizi bulması için bir ön hazırlık gibi düşünebilirsiniz bunu. Hepimiz az ya da çok mantıklı insanlarız. Aristo bu günleri görmeliydi.

Aşkımsın Kutu

 

 

Kalp şeklindeki kutuları, içine çikolata-şeker doldurup gönlünüzün kaydığı kişilere hediye edin ve onu tavlayın diye icat ettiler ama sektör büyüdü, çeşitlendi, ofis malzemelerinizi de içine koyabilirsiniz artık. Güzel yani, hem ıvırınız zıvırınız da düzenli bir şekilde bir kalbin içinde durur. “Bu kalp şeklindeki kutunun bir şeyler söyleyeni yok mu?” diyenlere hep birlikte Nirvana’ya tırmanmayı teklif ediyoruz:

https://www.youtube.com/watch?v=n6P0SitRwy8

Aşık Olun?

Oluyorsa yani. Gerçi aynı çalışma ortamında aşk-meşk olayları pek de iyi fikir olmayabilir ama bu işi direkt yolla halletmek isteyenler veya “İş başka, aşk başka. Ben kıvırırım bir şekilde.” diyenler bir düşünsünler bunu. Sigara molalarını fazla uzatmıyoruz ama. Dillere düşmüyoruz.

Kedidir Kedi


 

Sadece bir insana değil; bir ağaca, bir çiçeğe, bir kediye de âşık olunabiljhsjfj. Ofiste kedi sevmek stresinizi azaltır, kalbinizi büyütür, o sıcacık tüylü yaratığı okşadıktan sonra tüm istifa fikirleriniz teker teker yok olur. İşlevsel.

Sev-Yapış


 

Kalp şeklindeki yapışkanlara yazdığınız notları çalışma arkadaşlarınızın ve patronunuzun bilgisayarlarına yapıştırarak onların kalbini kendi kalbinize kalbinize çekebilirsiniz. Zam istemek için olur, iş arkadaşlarınızdan yardım istemek için olur, ya da “Geçen haftaki Happy Hour’da neden happy değildin?” filan yazmak lazım gelir, kullanın bu sevgili yapışkanlı kâğıtları. Ürün yerleştirmesini de yaptığımıza göre şimdilik elveda yüce gönüller. Herkese kalpler, sevgiler…