Profesyonel Tasarım Programlarını Kullanmayı Bilmeyenler İçin Kullanımı Kolay Programlar

Photoshop, var olan grafik veya fotoğraflarınızı düzenleyebildiğiniz ve üzerinde istediğiniz değişikliği yapmanıza olanak sağlayan yardımcı resim editörlerine denir.

Günümüzde amatörler de dahil olmak üzere bir çok insan Photoshop programları kullanmayı mutlaka denemiştir. Sonuçlar bazen hüsranla bitse de ufak tefek değişiklikler de mutlaka yapılmıştır. Son zamanlarda sosyal medyada da sıklıkla karşımıza çıkan Photoshop geyiklerine katılmak adına da olsa bir şeyler yapabiliyor olmanız gerektiğini düşünüyoruz. Photoshop programları çok geniş ve detaylı çalışmalarınızı da yapabileceğiniz editörlerdir. Bu iş bana göre değil, daha kolayı yok mu diyenlerdenseniz, hem eğlenceli hem de kullanımı kolay tasarım programlarını sizler için hazırladık.

1- Canva

Bilenleri kendine aşık eden Canva ile sizde muhteşem tasarımlara imza atabilirsiniz. Geniş dizayn kütüphanesi ile, dilediğiniz görsele yazı, şekil, efekt gibi ilaveler yapabilir, bilgisayarınıza indirebilir, hatta direkt olarak sosyal medyada da paylaşım yapabilirsiniz.

2- Placeit

Photoshop’tan biraz uzak görünen Placeit, yine de tasarımcıların işine yarayan bir program. Profesyonel anlamda ekran görüntüsü ve ekran videosu alan bu programı yeni nesil tasarımcılar çok sevdi.

3- Death To The Stock Photo

Hepinizin bir mail adresi olduğunu düşünüyoruz. Bu programı kullanmak için sadece mail adresine ihtiyacınız var. Giriş yaparak hazır kütüphanede oldukça eğlenceli vakit geçirebilir, yeni tasarımlara imza atabilirsiniz. Sadece her ay 10 adet ücretsiz fotoğraf şartıyla…

4- NounProject

Bana kolay şeylerle gelin diyenler, NounProject tam size göre. İçinde 150.000 ikonu barındıran bu site tasarımlarınıza renk katacak. Üstelik Mac kullananları da unutmamış ve onlar için ayrı ikonları toplamış. Yapmanız gereken site içinde ne istediğinizi aratıp bulmak.

5- Skitch

Yine Mac ile uyumlu bir programla karşınızdayız. Skitch sayesinde, kolay bir şekilde ekran görüntüsü alacaksınız. Üzerinde bir de açıklamalar ekleyeceksiniz. İşaretleme, şekiller ve çizimler kullanarak söylemek istediklerinizi daha az kelime kullanarak aktarabilirsiniz.

6-ColorPicker

Elindeki renklerden sıkılan grafiker ve tasarımcıları şöyle alalım. ColorPicker’in renk skalasını kendi ellerinizle yönetip, hayal dünyanızdaki renginizi oluşturabilirsiniz. Kutuda bulunan renklerin üzerinde ok tuşları yardımıyla oynamalar yapabilirsiniz.