Pantone Yılın Rengi 2023

       Pantone 2023

2023 Yılının Pantone Rengi Belli Oldu.

Global renk otoritesi Pantone, 2023 yılını en iyi yansıtacak rengi açıkladı.

PANTONE 18-1750 Viva Magenta

Global renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone Renk Enstitüsü, yaşanılan yılın sosyo-ekonomik ve kültürel  etkilerini göz önüne alarak yılın rengini “Pantone 18-1750” koduna sahip olan Viva Magenta rengi olarak belirledi. Kırmızı renk tayfında yer alan Viva Magenta’nın tanımı “Alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir ton” olarak yapıldı.

Pantone Color Institute tarafından yapılan açıklamaya göre Viva Magenta, kökleri kırmızıya uzanan ve bu sayede güçlü bir yansıma oluşturabilen bir pembe tonu. Renk Tonunda ise koşinil böceğinin kabuk renginden ilham alınmış.Güçlü, korkusuz ve cesur bir etkiye sahip olan Viva Magenta aynı zamanda canlı ve iyimser bir yansımaya da sahip. Dikkat çekici ve sıra dışı, ama bunun yanında pek çok renk ile uyum sağlayabilen Viva Magenta bulunduğu alanı canlı ve daha samimi hale getirebilecek. Bu rengin bir yıl boyunca dekorasyondan modaya, mücevherden tasarıma pek çok alanda etkili olması bekleniyor.

Viva Magenta İle Uyum Sağlayabilen Renkler

Mor: Viva Magenta ile birlikte kullanıldığında şık ve zarif bir etki oluşturabiliyor. Koyu mor tonlarının yanında bu yılın favori renklerinden bir diğeri olan lavanta rengini de 2023 Pantone rengi ile bir araya getirebilirsiniz.

Sarı: Viva Magenta ile büyük dinamik bir uyum yakalıyor. Canlı ve enerjik bir kombinasyon oluşturmak istiyorsanız tercihinizi sarı tonlarından yana kullanabilirsiniz.

Beyaz: Nötr tonlardan olan beyaz bir çok renk ile uyum sağlayabildiği gibi, Viva Magenta ile sık sık kombinlenen renklerden biri. Beyaz, Viva Magentanın yoğun etkisini hafifletip yumuşatmanızı sağlayabiliyor.

Gri: Pembe ve gri tonlarının birlikte kullanılması, son yılların en çok tercih edilen renk kombinasyonları arasında yer alıyor. Viva Magenta ile özellikle açık gri tonları büyük uyum yakalayabiliyor.

Mavi: Açık ve canlı mavi tonları da 2023 Pantone rengini ön plana çıkaracak renklerden biri. Özellikle gök mavisi tonlarını bu yılın popüler rengi ile birlikte kullanabilirsiniz.

Kahve Rengi: Viva Magenta rengini daha doğal renklerle ile birlikte kullanmak isterseniz, kahverengi tonlarıyla kombinleyerek istediğiniz uyumu yakalayabilirsiniz.