Okuyucular İçin Hobi, Firmalar İçin Reklam: Katalog

“Parlak kuşe kâğıt” ifadesinin en çok yakıştığı ürünlerden olan kataloglar, markaların ürünlerini ayrıntılı bir şekilde tanıtmalarını sağlarken, tüketicileri satın almaya teşvik etmenin yanında, onların gözlerini şenlendirme ve hayatlarında keyifli bir mola vermelerini sağlama işlevine de sahipler.

Şunları demek istiyoruz:

Ürünleri Görücüye Çıkarmak

Müşteri ziyaretlerinde, mağazalarda ya da online mecralarda sunulan kataloglar, ürün ya da hizmet hakkında sıkıcı olmadan bilgi vermenin en pratik çözümüdür. “Bizim şöyle bir ürünümüz var, görseniz siz de çok beğenirsiniz.” demek yerine, katalog bastırır, ürünlerinizi özellikleriyle birlikte gösterirsiniz. Bir de profesyonel bir şey. Katalog sahibi bir marka saygı görür çünkü; kurumsal kimliğine sahip çıktığı algısını yaratır.

Görselin Gücü Adına

Dünyayı algılayışımızda gözün rolü büyük. Görsellik, reklamın olmazsa olmazı. Fotoğraf, grafik tasarım, renkler, bunlar hayatı keyifli kılan şeyler. En basit olanından en karmaşık olanına kadar bir bilgi, görsel anlatıma sahipse onu çok daha kolay bir şekilde tüketiyoruz. Bu yüzden katalog tasarımında etkileyici bir görsellikle ürünler ve hizmetler çok daha efektif bir şekilde potansiyel müşterilere sunulabiliyor.

Dokunduklarımız Gözümüzü de Okşamalı

Alışveriş, keyiftir, rahatlamadır, tatmindir. Bunu inkâr etmeye kalkan çarpık çurpuk olur. Çayımızı kahvemizi yudumlarken bir yandan katalogları incelemek, aklımızı çelen ürünlerin yanına işaret koymak, arada bir kataloğu koklamak, arkadaşlarımızla “Sence bu sayfadaki hangi ürün daha güzel?” oyunu oynamak keyifli birer aktivite aslında. Katalog koleksiyonu yapan insanlar var bu dünyada, herkesin hobisi puzzle olacak değil ya.

Aslında alışveriş yapmak kadar alışverişe hazırlık süreci de başlı başına bir keyif. Satın alma fikrini oluşturacak şeylerin seçimini yapmak için online katalogları incelemek, internetteki e-ticaret sitelerini ve mağazaları dolaşıp araştırmalar yapmak, ürünlerin fiyatların karşılaştırmak bazen en iyi sosyalleşme ve kafayı dağıtma durumları. Gıcır gıcır bir kataloğu eline alıp keyif yapan insanlara bu huzuru sağlayan markalar, insanların kendileriyle duygusal bağ kurmalarını da sağlamış olurlar ve duygusal bağ, sadece ikili ilişkilerde değil; pazarlamada da olmasa “Bir şeyler eksik.” hissi yaratan bir bağımızdır.

Bidolubaskı olarak; şirketlerden insanlara, hayatı renklendirecek katalog tasarımlarımızla gözlerinizden öperiz.