Ofset Baskı Hizmeti Veren Şirketler Satışlarını Nasıl Arttırır?

Modern baskı dünyasında, ofset baskı hizmeti veren firmalar için satış ve pazarlama konuları her zamankinden çok daha önemli. Ev ve işyerlerinde bulunan dijital yazıcıların sayısının artması, bir zamanlar piyasaya hakim olan ofset baskı pazarını aşındırdı. Bu yazımızda anlatacağımız birkaç satış ve pazarlama tavsiyesi ofset baskı firmalarına bu rekabetçi piyasada öne çıkmak için çok yardımcı olacak.

Problemleri Çözün

Ürün satmak yerine müşterilerin sorunlarını çözün. Baskı ürünleri müşterilerinize birçok fayda ve çözüm sunmaktadır. Müşterinizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını araştırın, sonra ofset baskılı ürünlerin bu ihtiyaçları dijital baskılı ürünlerden daha iyi ve daha uygun maliyetle nasıl karşıladığını onlara gösterin. Ofset baskının dayanıklılığı, estetikliği ve çok miktarda baskı siparişleri için daha düşük maliyeti gibi dijital baskıdan üstün yanları üzerine odaklanın.

Pazarlamanızı Odaklayın

Pazarlama kampanyalarınızı farklı objektifler kullanarak yapmak yerine tek bir strateji üzerine odaklayın. Tek ve kesintisiz bir görünüm oluşturmak için aynı sloganları, logoları, şirket yazı tipleri ve renkleri belirleyin. Belirlediğiniz bu objektifleri tüm basılı satış materyalleriniz, reklamlarınız ve tabelanızda bir bütün içerisinde kullanın. Bunu yapmak size olan güveni ve beraberinde satışlarınızı arttıracaktır.

İlişkiler Kurun

Önce müşterilerinizle iyi ilişkiler kurun, daha sonra onlara bir şeyler satın. Müşterilerinizle iyi ilişkiler kurmanız, satış ve pazarlama bulmacasının en önemli parçası diyebiliriz. Herhangi bir işte müşteriler, sevdikleri, güvendikleri ve saygı duydukları kişi veya firmalardan satın almayı tercih ederler. İyi bir ilişki olmadan, müşteriler sadık olma ihtiyacı hissetmez ve en iyi fiyatı buldukları an sizi tercih etmekten vazgeçerler. Buna çok kısa bir örnek isterseniz; mahalle bakkalınızla olan ilişkinizi bir düşünün deriz. Aynı zamanda müşterileriniz ile iyi ilişkiler kurarak satışlarınızı nasıl artırabileceğiniz konusunda blogumuzdaki diğer bir yazıya da göz atabilirsiniz.

Planlayın ve Uygulayın

Gününüzün bir kısmını mutlaka pazarlama ve satış taktiklerinizin plan ve uygulamasına ayırın. Güçlü ve zayıf yanlarınız için çalışanlar, satış elemanları, tedarikçiler ve güvenilir müşterilerden bilgi alın. Sonrasında en pozitif olduğunu düşündüğünüz yanlarınızı satış ve pazarlama kampanyalarınıza entegre edin. Ana hatlarıyla pozitif ve negatif yönlerinizi ortaya koyduktan sonra, hemen planlamanızı yaparak gelişmelerin detaylı takibini yapmaya başlayın.

Topluluğa Odaklanın

Baskı topluluğunun bir parçası olun. Yüksek kaliteli iş, hızlı teslimat ve son teknoloji ekipmanlara sahip binlerce baskı işi yapan firma var, sizi onlardan ayıran nedir? Topluluk etkinliklerine aktif katılımda bulunmak ve yerel organizasyonlara katkılarda bulunmak müşterilerinizle olan güven bağınızı geliştirebilir. Yerel işletmeler ve tüketiciler satın alma zamanı geldiğinde "kendileri ile iyi ilişkileri olanı seçme" eğilimindedirler ve onların topluluklarında varlığınızla da olsa katkıda bulunmuşsanız bu size avantaj sağlayacaktır.

Tüm bunları yaparken müşterilerinize satacağınız ürünün kalitesinin iyi olmaması yaptığınız çalışmaların boşa gitmesine sebep olacaktır. Tam da bu noktada toplu basım işlemlerinizde birlikte çalışmayı seçeceğiniz iş ortağınızı çok dikkatli seçmelisiniz. Kaliteli basım ve hızlı teslimat seçeneği ile Bidolubaskı müşterilerinizi memnun edecek iş ortağı olabilir. Siz de Bidolubaskı’nın avantajlarla dolu dünyasına katılarak, satış ve pazarlama planlarınızın en doğru şekilde işleyebilmesi için ilk adım atın.