Müşterilerinize ‘Teşekkür Ederiz” Demenin 5 Yolu

Müşterilerinize işinizin büyümesine sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür etmenin etkili bir yolunu arıyorsanız, onların bakış açısından bakmanız şart. Biz de tam da bu sebeple size ilham verebilecek 5 yolu sizler için anlattık.

1. Müşterinizi sergileyin.

Müşterilerinizi basılı ve online bültenlerinizde, sosyal medya sayfalarınızda ve web sitenizde sergileyin. Onlara sizinle çalıştıklarından dolayı teşekkür edin ve beraber tamamladığınız projeleri sergileyin. Bu aynı zamanda mevcut müşterilerinize benzer diğer müşterileri de sizinle çalışmaya itebilecek mükemmel bir fırsat yaratır. Unutmayın insanlar kendilerine teşekkür edildiğini de çevreleriyle paylaşacaktır.

2. Beklenmedik bir avantaj sunun.

En iyi müşterilerinizi onlara özel bir indirim veya yaklaşan bir etkinlik için bilet gibi beklenmedik hediye ile şaşırtın. Onlara çalışmalarını ne kadar takdir ettiğinizi ve mümkün olduğunca kişiselleştirdiğinizi söyleyin. Bu, müşterilerinizle olan iletişiminizi güçlendirerek devamlı müşteri yaratma yolunda önemli bir adım olacaktır. Bu avantajlardan faydalanan müşteriler sizi kulaktan kulağa yayarak size yeni müşteriler gelmesine de vesile olacaktır.

3. Teşekkür kartı gönderin.

Teşekkür kartlarının gücünü –özellikle de bir alışverişten sonra veya sebepsiz yere gönderildiğinde- hafife almayın. Mümkünse, her alıcı için kişiselleştirilmiş bir içerik ve el yazısı ile teşekkür kartı hazırlamaya zaman ayırın. (Hiç değilse bunu en iyi müşterileriniz için yapın). Teşekkür kartlarınızda, reklamdan öte daha kişisel ve özel bir tasarım tercih etmeniz, müşterileriniz üzerinde çok daha güzel bir etki bırakacaktır.

4. Müşterilerinize özel etkinlik düzenleyin.

Müşterilerinize teşekkür etmek için özel bir konser, piknik veya başka bir etkinlik düzenleyin veya bir etkinliğe sponsor olun. Bazı firmalar, müşterilerine teşekkür etmek ve çalışanlar ile müşteriler arasındaki iletişimi güçlendirmek için yılda bir benzer etkinlikler düzenlerler. Siz de bütçenize göre böyle bir etkinlik düzenleyebilir ya da müşterilerinizin katıldığı bir etkinliğe sponsor olabilirsiniz.

5. VIP erişim sunun.

En iyi müşterilerinize en yeni ürünlerinizi herkesten önce sunarak onlara verdiğiniz önemi gösterin. Yeni ürünlerinizde onlara özel indirimler yapmak ve bu indirimleri de ‘VIP Müşteri İndirimi’ gibi bir isimle onlara sunmak da size birçok açıdan fayda sağlayacaktır. Bu tür özel muameleler, müşterilere onları teşekkürünüzü ulaştırır ve dolayısıyla tekrar tekrar size gelmelerini sağlar.