Magnet Çeşitleri ve 5 Magnet Tasarım Örneği

Magnet, özellikle restoran, büfe, sucu gibi perakende sektöründeki firmalar tarafından reklam amaçlı olarak kullanılan bir baskı ürünüdür. Perakende sektöründeki kullanımının yanında magnetler düğünlerde hatıra ürünü ya da markalar için bir promosyon ürünü olarak da kullanılabilirler. Hemen hemen her evde buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaların üzerinde kendine yer bulan bu ürünler kullanıldığı sektör ya da amaçtan bağımsız olarak firmalara çok önemli faydalar sağlarlar.

Bir reklam ya da promosyon ürününün en büyük gayesi insanlara olabildiğince sık ve olabildiğince etkili bir şekilde ulaşmaktır. Bu nedenle de insanların günlük hayatlarına olabildiğince fazla entegre olan ürünler diğerlerine kıyasla daha başarılı kabul edilirler. Magnet, bu açıdan bakıldığında, insanların evlerinde aylarca göz önünde durduğundan ve devamlı bir reklam potansiyeli sağladığından dolayı başarılı bir reklam ürünüdür.

Ürünün ne olduğunu ve neden başarılı bir reklam ürünü olduğunu anladıktan sonra şimdi geçelim magnet çeşitlerine ve bu çeşitlerin nasıl başarılı bir şekilde kullanılabileceğine. Magnet pek çok firma tarafından farklı amaçlarla kullanılabileceğinden, şekil ve özellik itibariyle de dallanıp budaklanıyor. Bu çeşitler arasından hangisinin sizin iş modelinize daha uygun olduğunun kararını da size bırakıyoruz. Hadi başlayalım!

Standart Magnet

Magnet dendiğinde ilk aklınıza gelenler dikdörtgen ve oval şekillerde basılabilen magnetler olur. Bu tip ürünler, müşterilerinin beyaz eşyalarının üzerinde yer almayı arzulayan her firma tarafından kullanılabilen en standart ürünlerdir. Bu ürün, ağırlıkla restoran, sucu, büfe, tamirci, anahtarcı gibi küçük ölçekli firmalar tarafından daha fazla ürün satmak amacıyla kullanılır.

Takvimli Magnet

Takvimli magnet, bir reklam ürününden çok bir promosyon ürünü olarak düşünülebilir. Firmalara sağladığı en büyük ayrıcalık ise; kullanıcıların evlerinde ve beyaz eşyalarının üzerinde yer almak için onlara bir sebep veriyor olmasıdır. Firmalar bu ürün ile kullanıcılara bir fayda sağlamış, bu sayede daha fazla kullanıcıya ulaşmış ve daha göz önünde olmuş olurlar. Bu da yine kullanılan baskı ürününün performansını artırarak gelebilecek dönüşleri artırır.

Dereceli Magnet

Standart bir magnetten daha öteye gitmek isteyen firmaların sıklıkla kullandıkları bir magnet çeşiti olan dereceli magnet, geri dönüş alma açısından oldukça başarılı bir baskı ürünüdür. İnsanların sürekli bakacağı bir yer yaratmak ve orada markanızın tüm varlığıyla (logo, renk, tasarım çizgisi, iletişim bilgileri) konumlanmak oldukça değerli bir kazanımdır. Bu ürün genellikle yenilikçi küçük işletmeler ve farklı kanallar arayan orta ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir.

Bloknotlu Magnet

Bloknotlu magnet, magnet kullanımını sadece perakende sektörünün kullanımından çıkaran ve bilişimden gayrimenkule, sigortacılıktan turizme kadar her sektörün kullanımına sokan bir üründür. Kullanıcıya fayda sağlayarak göz önünde olmanızı sağlayacak not kağıt magnet ile ek olarak da markanızın oradan oraya taşınabileceği bir durum yaratmış olursunuz. Bu nedenle de bu ürün emlakçılar, sigortacılar ve bilgisayarcılar gibi oldukça çeşitli sektörler tarafından tercih edilir.

Takvim Yapraklı Magnet

Takvim yapraklı magnet ürünü, takvimli magnet ve bloknotlu magnetin karşımı bir ürün olarak düşülebilir. Bu iki ürünün de sağladığı faydaları birleştiren takvim yapraklı magnet, her boyuttaki ve her sektördeki işletme için oldukça faydalıdır.

Magnet Tasarım Örnekleri

Magnet çeşitlerinden hangisini seçeceğinizi karar verdikten sonra, sırada en iyi tasarımı hazırlayarak üründen alacağınız verimi artırmak var. Hazırlayacağınız magnetlerin kullanıcıların buzdolabına ulaşmasından sonra artık yeni bir mücadele başlıyor. Markanızın magnetinin oradaki onlarca magnet arasından sıyrılarak müşterilerin dikkatini çekmesi gerekiyor. İşte bu noktada da iyi bir tasarım sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkararak, ürününüzün performansını artıracaktır.

Standart Magnet Tasarım Örneği

Standart Magnet Tasarım Örneği

Takvimli Magnet Tasarım Örneği

Takvimli Magnet Tasarım Örneği

Dereceli Magnet Tasarım Örneği

Dereceli Magnet Tasarım Örneği

Bloknotlu Magnet Tasarım Örneği

Bloknotlu Magnet Tasarım Örneği

Takvim Yapraklı Magnet Tasarım Örneği

Takvim Yapraklı Magnet Tasarım Örneği