Magnet Baskılar Hangi Amaçla Kullanılabilir?

Magnetler, manyetik bir alan oluşturarak genellikle demir ya da nikel gibi bazı toprak metallere mıknatıs etkisiyle tutturulan materyallerdir.

Magnetler genellikle küçük çaplı işletmelerce reklam amaçlı olarak kullanılırlar. Bu işletmeler için günlük ciro oldukça önemli olduğundan olabildiğince çok kişiye ulaşmak ve olabildiğince çok kişinin aklında yer almak önemlidir.

Magnet reklamlar, firmalar için aslında bir çeşit kartvizit görevi görürler. Tek farkları bunlar alınıp bir köşeye konmak yerine birçok evde şahit olduğumuz gibi buzdolaplarına, elektronik su sebillerinin üzerlerine ya da her türlü metal eşya üzerinde yer alırlar. Bu da magnet reklamların oldukça etkili reklamlar olacağını söylememize olanak sağlar. İnsanlar bu tarz reklamları, sürekli kullandıkları, göz önünde bulunan yerlere iliştirdikleri için, magnet reklam kullanan işletmelerin akılda kalma oranı daha yüksektir. Bu da magnetlerin, işletmeler için oldukça karlı bir reklam türü olmasına yol açar.

Magnetler üzerinde genellikle firmaların ismi, unvanı, logosu, adres ve telefon bilgileriyle verdikleri üzün ve hizmet ile alakalı görseller yer alır. Müşterilerin firmalarla direkt irtibata geçebilmeleri açısından özellikle telefon bilgisinin magnetler üzerinde bulunması oldukça önemlidir.

Magnetler genel olarak az ve öz bilgiden oluşmalı ve görsel olarak mümkün olduğunca çekici hale getirilmelidir ki insanların magnet reklamları ev veya iş yerlerinde kullanım oranı artsın.

Magnet reklamların kullanımının yaygın olduğu sektörleri incelemeden önce, bu reklamların çeşitlerine de değinelim. Bu reklamlar klasik olarak sadece slogan, görsel ve telefon bilgisinden oluşabileceği gibi üzerlerinde fiyat listeleri de bulunabilir. Ya da kullanımını daha da ilgi çekici ve aygın hale getirmek için bloknotlu magnetler kullanılabilir. Temsil edeceklere sektörlere göre magnet tasarımları çeşitlendirilebilir.

Magnet reklamların en çok kullanıldığı sektör, küçük bir gözlemle herkesin tahmin edebileceği gibi gıda sektörüdür. Genellikle ev veya iş yerlerine paket servis yapan firmalarca tercih edilirler. Hazırlayacakları etkileyici magnetlerle müşteriler tarafından ürünlerin kullanımın artmasına yarayan bu magnetler sadece klasik yemek sektörünce değil aynı zamanda pizza firmalarınca, su istasyonları tarafından, ya da tatlıcı, kebapçı gibi küçük işletmeler tarafından sıkça kullanılırlar. Ayrıca tanıtımlarını etkili bir biçimde yapmak isteyen pek çok restoran işletmecisi tarafından kartvizit yerine magnet kullanımı daha çok tercih edilir.

Bazı büyük kurumsal şirketler de promosyon ürün olarak magnetleri tercih edebilirler. Bu tarz firmalar klasik magnet kullanmak yerine daha yaratıcı magnet reklamlar üretebilirler. Bu reklam türlerinden bir tanesi bloknotlu magnetlerdir. Üzerine bloknot iliştirilmiş magnetler daha kullanışlı olduklarından müşterilerce daha çok kullanılırlar. Ayrıca bu tarz magnetlerin üzerine de firmaların logosu ve adı da bulunacağı için, müşteriler her kullanımda firma adını bir kez daha görmüş olacaklardır, bu da uzun vadede firmaların tercih oranını artıracaktır.

Firmalar aynı zamanda çerçeve olarak da kullanılabilecek magnetler üretebilirler. Tıpkı bloknolu magnetlerde olduğu gibi, bu tür magnetlerin kullanım oranının müşteriler için daha yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda, çerçeveli magnetler de firmalar için avantajlı bir reklam aracı olacaklardır.

Magnetler aynı zamanda otomotiv sektörü içindeki her türlü firma tarafından kullanılabilir. Arabaların manyetik yapısı mıknatıslı magnetlerin üzerlerine tutturulmasına elverişli olduğundan, magnet reklamlar, bu gibi sektörler için de oldukça kullanışlı bir reklam türü olacaktır.

Son olarak magnet baskıların kullanılabileceği bir diğer sektör ise, her daim revaçta olan düğün sektörüdür. Kişiler farklı olmak adına mıknatıslı davetiyeler bastırabilirler. Ya da daha yaygın olarak magnet baskılar genellikle nikâh şekerleri ve nikahta dağıtılan küçük süsler üzerinde de kullanılırlar.