Ücretsiz Logo Tasarım Programları - Logo Tasarım Nasıl Yapılır?

Logonuz, işletmenizin yüzüdür. İnsanlar logonuzu görür görmez, nasıl bir marka olduğunuza dair bazı fikirler edinirler. Bu nedenle logo hem karakteristik olmalı hem de şirketinizi anlatmalı. Logo tasarım birçok açıdan firmanıza fayda sağladığı için de logo tasarım üzerine çok düşünülmesi ve özen gösterilmesi gereken bir konudur.

Logonuz işinizin tutarlı olması gereken parçalarından sadece biridir. Profesyonel bir logo tasarım rekabetçi bir pazarda kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olur. Ayrıca kimsenin bire bir kopyalayamayacağı, kopyalamaya çalışsa da ancak aslını yaşatacağı parçası logonuzdur.

NOT: Ücretsiz vektör sitelerini öğrenmek isterseniz şu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Aynı zamanda logonuzu markanızın kalbi olarak da düşünebilirsiniz, çünkü potansiyel müşterilerin sizinle çalışıp çalışmama kararını vermelerinde logonuz önemli bir etkiye sahiptir.

Logo Tasarım Çeşitleri

Temel biçim bakımında ele alacak olursak 3 çeşit ana logo tasarım çeşidi olduğunu söyleyebiliriz.

Yazı - Logo Tasarım

Yazı + Sembol - Logo Tasarım

Sembol - Logo Tasarım

Genellikle sadece yazı veya yazı + simge seçmek daha iyidir. Sadece sembol ile yola çıkmak için marka bilinirliği oluşturmak, dolayısıyla çok ciddi bütçeler ayırmak gerekir.

Oluşturmaya karar verdiğiniz logonun türüne bakılmaksızın, daima aşağıdaki özellikleri barındıran bir logo yapmaya çalışmalısınız:

Komplike Olmayan: Aşırı karmaşık bir logo yerine sade bir logo tasarlamanızda fayda var. Özellikle konu logo tasarımı olduğunda, sade tasarım daha başarılı olarak düşünülebilir.

Akılda Kalıcı: Logonuz, dışarıdan bakanlar için şirketinizin görsel bir temsilidir. İyi bir logo tasarımı hızlı bir izlenim bırakabilmeli ve akılda kalıcı olmalıdır.

Uzun Ömürlü: İyi bir logo zamana meydan okuyabilmelidir. 10, 20, 30 belki de daha uzun yıllar ayakta kalabilmek için sadece günümüzün trendi olan ve ileride modası geçebilecek simge ve yazı biçimlerinden kaçının.

Esnek: İyi bir logo, çeşitli ortamlarda ve uygulamalarda kendinden bir şeyler kaybetmemelidir. Örneğin, farklı boyutlarda ve farklı renkteki zeminlerde kalitesini korumalıdır.

Ücretsiz Logo Tasarım Programları

Şimdi logonun nasıl tasarlanması gerektiğini biliyorsunuz. İşin daha ilk adımında logonuzu yüksek maliyetlerle bir ajansa tasarlatmak istememenizi anlıyoruz. Bu noktada biz de size gereken desteği vermek adına piyasadaki en iyi 5 online logo tasarım sitesini sizler için derledik.

1. Logaster - Logo Tasarım Programı

Logaster, dünyanın önde gelen logo tasarım yazılımlarından biri. Ücretsiz olması ve Türkçe desteği bulunması Logaster'ı rakiplerinden ayıran en önemli özellikler olarak öne çıkıyor. Logaster, logo tasarımının yanında kartvizit, antetli kağıt ve zarf gibi çeşitli baskı ürünlerinin tasarlayabilmenize de imkan veriyor. 

Site içerisinde logo tasarımını yapabileceğiniz bir logo tasarım sihirbazı bulunuyor. Logo tasarım sihirbazı içerisindeki 4 adımı takip ederek logonuzu hem hızlı hem kolay hem de ücretsiz olarak hazırlayabilirsiniz. Logonuzu hazırladıktan sonra küçük boyutlu halini ücretsiz olarak hemen indirebilirsiniz. 

2. Shopify Online Logo Maker - Logo Tasarım Programı

Shopify Logo Maker - Bidolubaski

Shopify Logo Maker, size saniyeler içinde logo oluşturma imkânı sunar. Tasarım konusunda bir uzmanlığa ya da teknik herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan tüm süreci tamamlayabilirsiniz.

Küçük işletmeler ve online girişimler Shopify’ın yüzlerce icondan oluşan görsel kütüphanesinden faydalanarak eşsiz ve inanılmaz sade logolar tasarlayabilirler. Ayrıca bu görsel kütüphanenin de sürekli olarak güncellendiğini hatırlatmakta fayda var.

Shopify'in çevrimiçi logo yapımcısının tek dezavantajı, fikrinizi tam olarak yansıtabileceğiniz müdahaleleri yapamıyor oluşunuz. Ayrıca, özel dokunuşlar yapamadığınız için başka firmalarla aynı/benzer bir logo yapmış olma riskini göz önüne almış olursunuz.

3. Logo Maker, Ucraft - Logo Tasarım Programı

Ucraft Logo Maker - Bidolubaski

Ucraft logo aracı tamamen ücretsiz bir hizmet sunar. Ekranınızda çıkan komut kısımlarından kolaylıkla logonuzu oluşturabilirsiniz. İçerisinde bulundurduğu icon tarzları sebebiyle biraz karikatürize bir tarzı olduğunu söylemekte fayda var. Özellikle bu tarz bir logo düşünürseniz, sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Ucraft’ın en büyük avantajlarından biri logonuzu oluşturduktan sonra ücretsiz bir şekilde PNG olarak indirebiliyor olmanız. Bu şeffaf arka planlı ve yüksek çözünürlüklü PNG logonuzu her yerde kullanabilirsiniz. Birçok firma da buradan logolarının temellerini oluşturarak son haline getirmeleri için grafikerlere aktarıyor.

4. GraphicSprings Logo Creator - Logo Tasarım Programı

GraphicSprings Logo Creator - Bidolubaski

GraphicSprings, bu listenin en güçlü üyelerinde biri. Bu online logo tasarım sitesi, daha fazla kontrol isteyen işletmeler için ideal bir seçenek. Profesyonel resim düzenleme programlarının sağladığı özelliklerin çoğunu size sağlar.

Ayrıca sitenin grafik tasarım ekibinden görevlileri size logo tasarlamaları için ücreti karşılığı kiralayabilirsiniz. Sitenin en büyük dezavantajı yaptığınız tasarımları yüksek çözünürlüklerde indirmek için ücret ödemeniz gerekiyor olması.

5. Canva - Ücretsiz Online Logo Tasarım Programı

Canva Logo Maker - Bidolubaski

Canva özünde logo tasarımı için hizmet veren bir site değil. Ancak ‘yüksek çözünürlük için para ödemelisin’ zihniyetindeki sitelere adeta bir tepki olarak doğmuş neredeyse tamamen ücretsiz olan bu online tasarım sitesi logo için de kullanılabilir.

Canva içerisinde birçok görsel barındırır, ayrıca istediğiniz icon ve görseli de yüklemenize izin verir. Bu sayede beğendiğiniz iconları indirip Canva üzerine yükleyerek logonuzda kolayca kullanabilirsiniz.

NOT: Freelance grafik tasarımcılar için birbirinden değerli ipuçlarını derlediğimiz şu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Grafik tasarım hakkında her tür faydalı içeriğe Bidolubaskı Blog ile ulaşabilirsiniz. En yeni yazılarımızdan herkesten önce haberdar olmak için mail bültenimize abone olmayı unutmayın.