Kuşe Kağıt Nerelerde Kullanılır?

Tasarımcılar hazırladıkları afiş ve el ilanlarından maksimum verim elde edilmesini birçok yolla sağlayabilir. Kuşe kağıt kullanımı da bu yollardan biridir. Afişler ile el ilanlarında  kullanılacak olan kağıtların kuşe kağıt olması çalışmanın niteliğini arttıracağı için “kuşe kağıt nerelerde kullanılır?” sorusuna afişlerde ve el ilanlarında cevabı verebilir. Daima başarı sağlayacak olan kuşe kağıtlar ile yapılacak olan tanıtım çalışmaları sıradan kağıtlardan daha etkili olur. Bu sebeple kuşe kağıdın etkisini bilen tasarımcılar ve firmalar kesinlikle reklam ve tanıtım çalışmaları tercihlerini kuşe kağıttan yana kullanır. Günümüzde etkili olması istenen afiş ve el ilanı çalışmalarında artık kuşe kağıtları kullanmayan firmaların reklam konularında başarısız olabildikleri görülmüştür.

Sıradan bir görüntüye sahip olacak olan çalışmaların yerine 1. Sınıf kuşe kağıda baskı alan firmalar, reklam ve tanıtım çalışmalarından daima maksimum verim sağlamaktadır. Bu nedenle kuşe kağıdın broşürdeki etkisini bilen tasarımcılar tarafından yapılacak olan reklam ve tanıtım çalışmaları genellikle 1.sınıf kuşe kağıda basılmış olarak hazırlanır. Konusunda uzman olan tasarımcılar kağıt gramajlarında da etkili tercihleri yapma becerisine sahiptir. Kuşe kağıt kişide, reklamı yapılan ürünün kaliteli bir marka olduğu imajını yansıtır. Kişiyi elindeki broşürü okumaya iter. Tüm bu hareketler insan zihni ve algoritması içinde gerçekleşir ve sonucunda firmalara yarar sağlar.

En sık kağıt kullanılan yerler matbaalardır. Matbaalardaki baskılarda kullanılacak olan kağıtlar yüksek oranda iletişim araçlarıdır. Yapılan çalışmalarda, gerekli alanlarda doğru kağıtların kullanılması insanlara karşı daha iyi bir iletişim gerçekleştirmenin kapılarını açarken, daha etkin çalışmalara imza atmayı kolaylaştırır. Bu sebeple tasarımcıların tasarımlarını yaparken hitap edecekleri kitle ve çalışmanın yapılacağı alan bilgisi oldukça önemlidir. Reklam ve reklamcılık sektörünün vazgeçilmezi olan kuşe kağıtlar, dergi, kitap ve broşür baskılarında kullanılan bir kağıt çeşididir. Günümüzde “kuşe kağıt nerelerde kullanılır?” denildiği zaman akla ilk olarak gazete, dergi ve kitaplar gelmektedir.

Reklamcılıkta etkin olarak kullanılan kuşe kağıtlar kişilerin dikkatlerini daha net şekilde çekebilen kağıtlardır. Yapılan araştırmalarda tüketicilerin kuşe kağıdı olan ürünleri daha çok tercih ettiği ortaya çıkmıştır. Bunun yanında daha sıcak renk çalışması yapılabilecek olan kuşe kağıtlar, tasarımcıların sürekli olarak kullanabilecekleri ve etkin başarı sağlayabilecekleri kağıtlardır. Kuşe kağıtlar mat, yarı mat ve parlak olarak sınıflandırılabilir. Tasarımcılar tarafından yapılacak olan tercihler oldukça önemli olmakla beraber insanların net etkilenebileceği çalışmaların yapılması da mümkün hale gelmektedir.

Kuşe Kağıdı Çeşitleri

Oldukça fazla çeşidi olan kuşe kağıtlar en dikkat çeken kağıtlardır. Bu sebeple kuşe kağıtlar reklam ve tanıtım çalışmalarında etkin olarak kullanılır. Bunun sebeplerinin başlıcaları kuşe kağıtların daha etkili ikna kabiliyeti olan kağıtlar olmalarıdır. Kuşe kağıtların muadillerine göre daha kaliteli bir yapıda görünmelerinden dolayı el ilanlarında sıkça tercih edilen bu ürünler birçok tasarımcının göz bebeği gibidir. Günümüzde özellikle reklam sektöründe etkin olarak kullanılan kuşe kağıtların mat, yarı mat ve parlak olarak ayrıldıklarından bahsetmiştik. Bunun yanında kuşe kağıtlar boyutlarına ve ağırlıklarına göre de sınıflandırılabilir. Sınıflandırılacak olan kuşe kağıtlar günümüzde gr/m2 olarak ağırlık sınıfına girerken 80, 90, 115, 135, 170, 200, 250, 300 350 gr/m2 olarak sınıflara ayrılabilir. El ilanlarının sayılarının nispeten daha fazla olacağından ve birçoğunun tüketiciye ulaşır ulaşılmaz imha edileceğinden dolayı el ilanlarında en hafif kağıtlar kullanılır. Ancak dergi veya 50 x 70 cm ölçülü baskılarda daha ağır kağıtların kullanılması gerekir,

Kuşe Kağıt Kullanım Alanları

İyi tasarımcıların kuşe kağıt kullanımı konusunda uzmanlık sahibi oldukları için kuşe kağıtlar ile yapacakları reklam çalışmalarından da en verimli sonuçlar alınması kaçınılmazdır. Kitap ve dergi baskılarında da kullanılan bu kuşe kağıtlar daha kaliteli bir yayının oluşmasına yardımcı olur. Kişilerin daha kaliteli bir görünüme sahip olan kuşe kağıda basılmış olan eserlere olan ilgileri diğerlerinden çok daha fazladır. Bunun asıl nedeni tabii ki kuşe kağıdın daha dikkat çekici olmasıdır. Bununla beraber tasarımcıların doğru alanlarda doğru kağıtları kullanmaları da en verimli çalışmalara imza atabilmeleri için olmazsa olmazdır. Tasarımcılar kuşe kağıtları genel olarak el ilanlarında yarı mat olarak kullanırken, deri ve kitaplarda mat şekliyle kullanır. Büyük reklam afişlerinde ise genellikle parlak kağıtlar tercih edilir. Doğru seçimler, yapılacak olan çalışmalara ışık tutacağı için, tasarımcıların da konularında uzman olmaları gerekmektedir.

Reklam ve Tanıtım Çalışmalarında Kuşe Kağıtlar

Reklam çalışmalarında kuşe kağıt kullanan firmalar daima daha başarılı sonuçlara ulaşır. Bu sebeple tasarımcıların hazırlayacakları reklam çalışmalarında kuşe kağıt kullanmaları reklam kalitesini arttıracak ilk unsurdur. Kuşe kağıt reklam çalışmalarına daha zengin bir hava katarken, reklam çalışmalarında ayrı bir yeri olmasından dolayı, uzmanlaşmış tasarımcılar genelde bu ürünü kullanmayı tercih etmektedirler. Kuşe kağıtlar tasarımcılar tarafından broşür, dergi ve el ilanlarında kullanılır. Oldukça çeşitli kullanım alanı olan kuşe kağıtların doğru alanlarda doğru çeşit ile kullanılması da oldukça önemlidir. Etkili tasarım yapmak için “kuşe kağıt nerelerde kullanılır?” sorusuna kitap ve dergi gibi cevaplar verilse de kuşe kağıtlar da kendi içinde sınıflandırılacağı için kullanım alanlarının bilgisi de önemlidir. Bu sebeple reklam çalışmalarını uzman tasarımcılara yaptıran firmalar bu konuda en doğru seçimi yapmış olur. Kullanılacak olan kağıtların kalitesi yapılacak olan reklam çalışmalarının kalitesini de etkileyeceği için kuşe kağıt, daha kalitelisi çıkana kadar ilk tercih olmalıdır.

Ayrıca kağıt çeşitleri nelerdir? yazımızı buradan okuyabilirsiniz.