Kartvizit Tasarım Programları Nelerdir?

Kartvizitler bir bakıma kişilerin ve kurumların kimliklerini yansıtıyor olmasından dolayı iyi bir tasarım gerektirir. Kartvizit tasarlama programları ile son derece kaliteli ve etkili kartvizit tasarım çalışmaları yapılabileceği için, kartvizitlerin konusunda uzman olan tasarımcılara yaptırılması gerekir. Tasarımcılar kartvizit tasarlama programları kullanarak etkili ve etkileyici kartvizit tasarımlarını yapabilir. Önemli olan tasarımın kalitesi olsa da kullanılacak olan baskı malzemeleri de kartvizit değerini etkiler. Günümüzde etkileyici bir kartvizite sahip olacak olan kişi veya kurumlar saygınlık kazanma konusunda başarı yakalayabilir. Etkin olarak kartvizit hazırlama programlarını kullanabilen tasarımcıların daha etkili kartvizit tasarlamaları mümkündür. 

En Çok Kullanılan Kartvizit Programı

En popüler kartvizit tasarım programı BusinessCards tasarım programlarıdır. En son sürümü kullanılması gereken bu tasarım programı, kartvizit tasarlama programları denildiği zaman akla gelen ilk program olur. İnternet ortamında bulunan bu program bilgisayar yardımı ile kullanılır. Program ile yapılacak olan kartvizit tasarımlarının kullanılacak sektöre uygun olması gerekir. Yapılan tasarımlar sektöre uygun olduğunda kişi veya kurumlar için önemli bir değer arz eder. BusinessCards kartvizit tasarım programlarını etkin olarak kullanacak olan tasarımcılar kaliteli işler çıkarır. Bu nedenle aslında program değil onu kullanan tasarımcının kabiliyeti önemlidir.

Clickable Kart: Windows 7 içindir. Paylaşım için ayrıca vs. kişi adı, meslek, adres, irtibat numarası, e-posta adresi, web sitesi yer alır. Kartvizit içinde bazı yararlı iş ile ilgili bilgiler, şirket ya da bireysel detaylar yer alır. Ayrıca popüler görüntü ve PDF dosya formatlarına da çevrilebilir.

Page Wonder: Tebrik kartları ve kartvizit tasarımı yapmak için kullanılabilir. Şekil çizmek, resim eklemek, 3D metin eklemek, görüntü eklemek gibi işlere yarar. Aynı zamanda bir defada birden fazla sekmeyi açarak birden fazla kart tasarımı BMP, JPG, GIF, TIFF, PNG vb dosya formatlarında yapılabilir.

DECAdry Kartvizit Yazılım: DECAdry Kartvizit Yazılımı ile çoklu kartvizit tasarımları yapabilir. Bu yazılımı kullanarak, 4 adımda kartvizit yapabilirsiniz. Bu adımlar şunlardır: yeni bir dosya açmak; bir kart çerçevesi seçmek; karttaki veri eklemek ve kart arka plan ve çerçevesini seçmek. Bu barkod üreten yazılım QR kodu, EAN 128, Code 39 içerir.

Formtec Tasarım Pro: Metin, şekiller, klip art, görüntüler, kartvizit, kart, kartpostal, etiket, fotoğraf çıkartmaları vb gibi pek çok etkili araç sağlar.

CardWorks Kartvizit Yazılım: CardWorks Kartvizit Yazılım ile 10'dan fazla kartvizit şablonu, 10 farklı renk düzeni ve diğer birçok indirilebilir şablonlar ile kartvizitler oluşturabilirsiniz. Görüntü veya logosu, kuruluş adı, kişi adı, adresi, e-posta adresi ve web sitenizin URL'sini karta koyabilirsiniz.

Kartvizit Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İyi bir kartvizit tasarımı yapabilmek için öncelikle kullanılacak olan kağıtların iyi seçilmesi gerekir. Kağıt seçimi yapıldıktan sonra sektöre göre şekilli veya düz olarak kağıt boyutları belirlenmelidir. Örneğin resmi bir kurum için keskin kenarlı bir kartvizit tasarımı yapılması gerekirken, bir çiçekçi için yaprak şeklinde bir tasarım yapılabilir. Yapılacak olan tasarımlar genel olarak BusinessCards programı ile yapılacak olup öncelikle şablon belirlemesi yapılmalıdır. Sektöre göre yapılacak olan kartvizit tasarımlarının hepsi BusinessCards tasarım programları ile yapılacağı için dizaynırın tasarım programlarını aktif olarak kullanması gerekir. Online olarak da kartvizit çalışmaları yapılabileceği için, kartvizit ihtiyacı olan kişiler internet üzerinden de tasarımlara ulaşabilir. Yapılacak olan en doğru tasarım çalışması ile başarılı sonuçlara imza atacak olan kişiler, kartvizit tasarlama ve hazırlama programları kullanabilen kişilerden yardım almış olur.

Kartvizit tasarımları yapılırken hassasiyet gösterilmesi iyi bir tanıtım yapmaya da destek olacaktır. Kartvizitler ile reklam çalışması da yapılabileceği için, kartvizitler kesinlikle sektörü yansıtmalıdır. Kabartmalı tasarımlar günümüzde dikkat çekmesinden dolayı her ayrıntıya dikkat edilmelidir. Sektöre en uygun tasarım çalışmaları da kartvizit tasarlama ve hazırlama programları ile yapılacağı için ya programların kullanılabiliyor olması ya da programları kullanabilen kişiler ile irtibata geçilmesi gerekir. Profesyonel kişiler daha başarılı kartvizit tasarım çalışması yapılacağı için, kartvizit tasarlama ve hazırlama programları kullanabilen kişilerden destek almak en doğru yoldur. Yapılacak olan kartvizit bir bakıma kişi veya kurumun kimliğini yansıtan bir unsur olarak karşımıza çıkar.

Kısaca özetlemek gerekirse iyi bir kartvizit tasarımına sahip olan kişiler, konuşma esnasında karşıdaki kişiye kartvizitlerini sunduklarında ne kadar etkili olacağını görür. Etkili ve etkileyici olmak için tasarlanan bu ürünlerde amaç aslında reklam yaparken akılda kalmayı sağlamaktır ve kişinin bilinç altına olumlu sinyaller göndermektir. Tasarım çalışmalarında sektöre uygun olarak tasarlanması gereken kartvizitler, bazı durumlarda sıra dışı olarak da tasarlanabilir. Bu da karşınızdaki kişinin algısını değiştirecektir. Ancak sıra dışı olmak bazen soruna yol açabilir. Zekice tasarlanmış bir ürünü sıra dışı olana tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Sıra dışı bir kartvizit bazı kişilere işinizi ciddiye almadığınız etkisi yaratabilir ama bazılarına da ne kadar farklı bir kimlikte olduğunuzu gösterir. Bu da algıda seçicilik ile zorlu bir olaydır ve risk almanız gerekir.