Kartvizit Ölçüleri ve Kartvizit Örnekleri

Kartvizit tasarlarken kartvizit boyutları, son kararı vermeden önce üzerine düşünerek dikkatlice seçim yapmanız gereken bir konu. Özellikle kartvizitlerin insanların elinde daha uzun süre kalmasının amaçlandığını düşünürsek kartvizit boyutlarının önemini daha iyi anlayabiliriz. 

Biz de bu nedenle en sık kullanılan kartvizit ölçüleri ve bu ölçülerdeki en güzel kartvizit örneklerini sizler için listeledik. 

Kartvizit Ölçüleri

Standart Kartvizit

8.4 x 5.2cm 

İnce(Mikro) Kartvizit

2.5 x 8.5cm veya 3.5 x 8.5cm  

Kare Kartvizit

5.2 x 5.2cm 

Katlamalı Kartvizit

8.4 x 10.4cm 

Standart kartvizit ölçüleri 8.4x5.2cm'dir. Ancak eğer tasarım ve marka imajı açısından farklı ölçülerin size daha çok fayda sağlayacağını düşünüyorsanız, farklı ebatları da denemekten kaçınmamalısınız. Ayrıca birçok firmanın standart kartvizit kullandığını düşünürsek, farklı boyutlar sizin kartvizitinizi daha da öne çıkaracaktır. Yukarıdaki kartvizit ölçülerinin dışında tasarımınıza uygun ölçüler yaratmakta da özgürsünüz. Bu noktada baskı için özel kesim yaptırabileceğiniz Bidolubaskı'yı tercih edebilirsiniz. 

NOT: Kartvizitler hakkındaki ilginç istatistikleri öğrenmek isterseniz şu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kartvizit Boyutları Gerçekten Önemli Mi? 

Bu soruya yine başka bir soruyla ışık tutmaya çalışalım; "Standart bir kartvizit ile alışılagelmiş bir yoldan mı devam etmek istiyorsunuz, yoksa yaratıcılığınızı ve eşsizliğinizi farklı kesimlerle ortaya koymak mı?" 

Gerçekten akılda kalıcı bir kartvizit istiyorsanız bunun en önemli unsurları tasarım ve kullanılacak kartvizitin ölçüleridir. Kartvizit tasarımı ve kartvizit ölçüleri esasında birbirinden çok fazla ayrılmayan unsurlardır. Grafik tasarımcılar açısından da durumu ele aldığımızda aynı ölçülerde yaptıkları tasarımların bir noktada ortak özellikler gösterdiğini görebiliriz. Ancak alıştıkları ölçü düzeninin dışına çıktıklarında ortaya daha yaratıcı işler çıkarabilecekleri de düşünmemiz gereken bir ayrıntı. 

Standart Kartvizit Örnekleri - Standart Kartvizit Ölçülerinde

Standart kartvizit ölçüleri (8.4 x 5.2cm) kartvizit siparişlerinde en çok tercih edilen ölçülerdir. Doğal olarak, örneği de en çok bulunan ve başarılı kartvizit örneklerini bolca görebileceğiniz kartvizit türleridir. Özellikle alanında başarılı kartvizit örneklerine göz atmak ortaya daha başarılı işler çıkarmak için oldukça önemlidir. Aşağıdaki standart ölçülerdeki kartvizit örnekleri hem alanında oldukça şık hem de başarılı örnekler olarak size ilham kaynağı olacaktır.

İnce(Mikro) Kartvizit Örnekleri - İnce Kartvizit Ölçülerinde

İnce kartvizit (2.5 x 8.5cm veya 3.5 x 8.5cm), diğer adıyla mikto kartvizit alışılagelmiş standart kartvizit örneklerine kıyasla çok daha az kullanırlar. İnsanlar ince kartvizitleri daha az tercih ettiği için tasarımlarında da büyük kafa karışıklıkları orataya çıkabiliyor. Bu nedenle aşağıda sizlerle paylaştığımız ince kartvizit örnekleri tasarımlarınızda işinizi çok daha kolaylaştıracaktır.

Kare Kartvizit Örnekleri - Kare Kartvizit Ölçülerinde

Kare kartvizitler(5.2 x 5.2cm) boyut olarak göze ilginç geldiği için pek çok kişi tarafında çok sevilir. İnsanlar genellikle alışkanlık olarak standart kartvizite yönelir, bu sebeple de kare kartvizit gibi eşsiz türler daha çok sevilir ve farklı olmayı başarır. Daha az tercih edilen kartvizit türlerinde ne kadar çok kartvizit örneği görürseniz, bu yapacağınız tasarımın başarılı olmasına o kadar katkı sağlar.

Katlamalı Kartvizit Örnekleri - Katlamalı Kartvizit Ölçülerinde

Katlamalı kartvizit(8.4 x 10.4cm ) bu kartvizit türleri içerisinde en az tercih edilen ancak tasarım açısından içerisine en çok opsiyonu sığdırabileceğiniz türdür. Bu geniş kullanım alanıyla katlamalı kartvizitler size tasarımınızı en iyi şekilde ortaya koyma şansı veriyor. Aşağıdaki iki katlamalı kartvizit örneği ise size bu tasarım alanını nasıl değerlendirebileceğiniz konusunda iyi fikirler verecektir.