Kartvizit Kağıt Türlerinden Hangisini Seçmelisiniz?

Kartvizitler karşınızdaki kişide firmanız için yaratacağınız ilk izlenim için önemli bir araçtır. Firmanızın kimliğine en uygun kartvizit kağıdını ve tasarımını seçmek karşı tarafta yaratacağınız izlenim için size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Kartvizitinizin başarısı sanılanın aksine sadece tasarımı ile değil kullanılan kağıdın çeşidi ve kalitesiyle de çok yakından alakalıdır. İşte bu nedenle bu yazımızda size kartvizit basımlarında kullanılan kağıt çeşitlerinden ve hangisini seçmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Kartvizit basımlarında sıklıkla tercih edilen 4 adet kağıt türü vardır; Kuşe Kağıt, Tual Kağıt, Amerikan Bristol Kağıt ve Japon Bristol Kağıt.

Kuşe Kağıt

Kuşe Kağıt basımlarda sıklıkla tercih edilen ve birçok kişinin aşina olduğu bir kağıt türüdür. Kağıdın iki yüzü de düz ve pürüzsüzdür. Talebe göre tek taraflı veya iki taraflı olarak baskı yapılabilir. Kuşe Kağıt ile yapılan kartvizit üzerinde parlak veya mat selefon kaplaması da yapılarak istenilen tasarım kolaylıkla yansıtılabilir.

Tual Kağıt

Tual Kağıt elle dokunulduğunda hissedilebilen ayrıca gözle de görülebilen şekilde pürüzlü bir yapıya sahiptir. Tual Kağıt ile yapılan kartvizitlerde genellikle beyaz zemin rengi tercih edilse de çeşitli renklerde de seçenekler mevcuttur. Selefon uygulaması Tual Kağıtlara uygulanmamaktadır.

Amerikan Bristol Kağıt

Amerikan Bristol Kağıt bir yüzü beyaz diğer yüzü ise daha kirli beyaz şeklinde görünen bir kağıt türüdür. Doku itibariyle kartona benzer bir yapısı vardır. Tek yüze baskı yapılacak şekilde kullanılır. Zemini üzerine parlak veya mat selefon uygulanılarak da kullanılabilir.

Japon Bristol Kağıt

Japon Bristol Kağıt görünüm olarak Amerikan Bristol Kağıda benzer. Aralarındaki en önemli fark ise Japon Bristol Kağıdın iki yüzünün de beyaz ve baskıya uygun olmasıdır. Yine bu kağıt türünde de parlak ve mat selefon kullanılabilir.

Bu 4 kağıt türü kartvizit basımında en çok tercih edilen türlerdir. Peki ama hangi firmalar hangi kağıt türünü seçmeliler?

İşte ‘Kartvizit için hangi kağıt türünü seçmeliyim?” sorunuzun cevabı;

Bu 4 kağıt türü de çok tercih edilen ve çok güzel kartvizitler bastırabileceğiniz kağıtlardır. Ancak ihtiyaçlarınız doğrultusunda en doğru tercihi yapmak sizin için en uygun olan kartvizite sahip olmanızı sağlayacaktır.

Tual Kağıt kabartılı dokusu ile kartvizitinizin çok daha klasik bir görünüm almasını sağlar. Özellikle sade tasarımlar ile kullanıldığında çok şık bir kartvizit elde edilebilir.

Kuşe Kağıt ile basılan kartvizitler daha çok yenilikçi işletmeler tarafından tercih edilir ve karşıdaki kişiye firmanızın işine ne kadar önem verdiğini gösterir. Özellikle yaratıcı tasarımlarla birleştiğinde ortaya çıkacak olan kartvizit sizi en iyi şekilde temsil edecektir.

Amerikan Bristol Kağıt ile basılan kartvizitler daha çok küçük ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Tek yön baskılı kartvizitlerde tercih edildiği için genelde bilgi verme alanı sınırlıdır.

Japon Bristol Kağıt özellikle daha tok bir tutuş ve çift yön baskı tercih ediyorsanız tercih edebileceğiniz bir kağıttır. Japon Bristol Kağıt özellikle mat veya parlak selefon ile kullanıldığında her tasarım için uygun hale getirilebilir.

Son olarak, en kaliteli baskılar için Bidolubaskı’nın kartvizit seçeneklerine göz atmayı unutma!