İnsert Nedir? Hangi Sektörlerde Kullanılır?

İnsert baskı olarak da kullanılan insert kavramı, günümüzde özellikle perakende iş yapan firmalar için çok önemli bir kavram haline gelmiştir. Perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalar genellikle müşterilerine ulaşmakta zorlanırlar. Ya da başka bir deyişle indirim yaptıkları ya da öne çıkarmak istedikleri ürünlerden müşterileri haberdar etmekte zorlanırlar. İşte tam da bu noktada insertler firmaların müşterilerine ulaşmalarını kolaylaştırarak, yapılan kampanyalardan istenilen sonuçların alınmasını sağlar. 

Peki, Tam Olarak İnsert nedir?

İnsertler aslında günlük hayatta hepimizin sıkça gördüğü, alışık olduğu ve kullandığı ürünlerdir. Halk arasında bilinen adıyla söylemek gerekirse, insertler aslında firmaların resimli indirim veya tanıtım broşürleridir. Daha açıklayıcı olmak gerekirse insertler, genelde perakende satış yapan firmaların müşterileriyle iletişim kurdukları, etkili reklam ve promosyon materyalleridir.

Gazete ve dergilerin bir eki olarak da dağıtımı yapılabilen bu ürünler, kısa sürede hazırlanabilir oldukları, düşük maliyete sahip oldukları ve dönüşlerinin çok hızlı olması sebebiyle, özellikle büyük satışlar yapan üreticiler, marketler, teknoloji mağazaları, mobilya mağazaları ya da farklı sektörlerdeki perakende firmalar tarafından tercih edilirler.

İnsertler Neden Kullanılır?

Günümüzde firmalar tarafından etkin bir markalaşma aracı olarak kullanılan insertlerin temel amaçlarından bir tanesi de, indirim ürünlerini, bu indirimlerin sürelerini, yapılan kampanyaları ve firma hakkındaki bilgileri müşteriye en etkili ve kısa yoldan ulaştırmaktır.

Özellikle marketler ve mobilya mağazaları tarafından çokça kullanılan insertler, kataloglara göre daha düşük maliyette olmaları ve basımlarında daha ucuz kağıt kullanılmasıyla firmaların markalaşma süreçlerinde çok önemlidirler. Pazarlama kampanyalarındaki birincil amaç olan satışların arttırılmasına olan büyük katkısının yanında düşük maliyeti ise bu kadar tercih edilmesinin ana sebebi diyebiliriz.

İnsertlerin Faydaları

Firmalar insert baskıları düzenli aralıklarla yani genellikle haftalık ya da on beş günlük periyodlarla çıkarırlar. Bu da müşterilerin düzenli olarak yapılan indirim ve kampanyaları takip etmesine olanak sağlayarak kısa dönemlerde firmaların müşteri sayısının artmasına yardımcı olur. Canlı renklerde basımı yapılan insertler, müşterilerin öğrenmesi gereken tüm indirimleri bir arada göstermeleriyle de oldukça kullanışlı bir hal alırlar. Ayrıca canlı ve parlak renklerde çıkarılan insertler müşterilerin dikkatini daha çok üzerlerine çekerek müşterilerde enerji dolu pozitif bir hava yaratacaklardır. Emin olun müşterilerinizin almaya daha kararlı olarak gelmesi satışlarınızı fazlasıyla arttıracaktır.

İnsert reklamların bunlar dışında da firmalara pek çok katkısı vardır. Öncelikle alternatif bir reklam aracı olması nedeniyle kullanan firmaların diğer firmalara kıyasla farklılaşmasına neden olur ve bu firmaları sürekli olarak müşterilerin aklında tutar.

Aynı zamanda bu tarz insert baskıların dağıtımında yaygın olarak kullanılan gazete ve dergilerle birlikte dağıtma yöntemi, hiç zorlanmadan firmaların indirim ve kampanya bilgilerinin çok geniş kitlelere yayılmasına da olanak sağlar. Bu da yine firmalar için çok küçük maliyetler karşılığında geniş çaplı reklam sağlaması açısından oldukça avantajlı bir durumdur.

İnsert reklamlarla, firmalar sadece kendi müşterilerine indirimlerini iletmekle kalmazlar, aynı zamanda kampanyalarıyla ilgili detaylı bilgi vererek potansiyel müşterilerinin de rakip firmalarla fiyat karşılaştırması yapmasına olanak sağlayarak müşteri ağlarını da genişletirler.

Ayrıca firmalar açısından unutulmaması gerek bir diğer önemli detay da, insert baskılar çeşitli ve fazla sayıda müşteriye ulaşılmasında kullanılabilecek ekonomik ve kolay yollardan bir tanesidir ve bu baskıların geri dönüşümü, diğer reklam yöntemlerine göre çok daha hızlı ve etkili olur.