Grafikerlerin Yazı Fontu Seçerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Tasarım çalışmalarında kullanılacak olan yazı karakterlerinin iyi seçilmesi gerekir. Grafikerler etkili çalışma yapmak için font seçimine dikkat etmek zorundadırlar. Font seçiminin iyi yapılması çalışmanın kalitesini arttırır. Özellikle başlık fontu seçimine dikkat etmesi gereken grafikerlerin konuyla alakalı farkındalık yaratacakları en önemli unsur başlıktır. Ayrıca sektöre göre farklı font kullanımlarının gerçekleştirilmesi de çok önemlidir. Çünkü sektörlerin hepsinde her zaman aynı fontlar kullanılmaz.

Resmi kurum ve kuruluşlarda kullanılan fontlarla, özel sektörde kullanılan fontların konularına göre değişik olması, hitap ettikleri kişilerin farklı olması ve çok farklı tarzlarda olmalarından dolayı içerikleri gibi fontlar da farklı olmalıdır. Uygun seçimleri yapan grafikerler oldukça başarılı işlere imza atabilir. Günümüzde grafikerlerin yazı fontu seçerken dikkat etmesi gerekenler içinde, sektöre uygun çalışmalar yapma konusu dikkate alınmalıdır. Yazı fontları çalışmaları anlamlandıran, kendilerine has bir tarz oluşturan, okuyucuları okurken daha iyi hissettiren önemli detaylardır. Bu da çalışmaların kaliteli olup olmamasını direkt olarak belirler.

Sektöre Uygun Yazı Fontu Seçin

Grafikerlerin yapacakları yazı fontu seçimi tüm çalışmayı etkiler. Resmi bir kurum için yapılacak olan çalışmalarda grafikerlerin tırnaklı yazı fontu kullanması gerekir. Çünkü tırnaklı fontlar resmiyet kazandırıcı fontlardır. Fakat daha samimi bir yer için hazırlanacak olan çalışmalarda tırnaklı font kullanımı uygun olmaz. Grafikerlerin yazı fontu seçerken dikkat etmesi gerekenlerden biri de budur. Daha spor veya samimi bir mekan için yapılacak olan tasarı çalışmalarında tırnaksız font kullanmak gerekir. Sektöre en uygun yazı fontu seçilmesi durumunda daha başarılı sonuçları elde edecek olan grafikerler font seçimi konusuna önem vermelidir. Çalışma ne kadar düz olursa değeri o kadar düşecek, okuyucunun ilgisini çok fazla çekemeyeceğinden popülerliği de oluşmayacaktır.

Başlık Kullanımında Yazı Fontu Seçimi

Çalışmanın kullanılacağı sektör ne olursa olsun yazı karakteri seçimi başlık için yapılıyor ise kesinlikle el yazısı kullanılmamalıdır. Yazı fontu tırnaklı veya tırnaksız olarak sektöre göre kullanılacağı gibi, sadece el yazısının kullanılmaması durumunda bile başarılı bir çalışma yapmak mümkün olabilir. Grafikerlerin yazı karakteri seçerken dikkat etmesi gerekenlerden birisi de budur. Başlık konusu oldukça önemlidir. Tek leke olarak kullanılacak olan başlık fontları birbirine yaklaşık yazılardan oluşmalıdır.

Aralarında bulunan boşluk mesafeleri daraltılarak yapılacak olan tasarılar daha etkili olur. Ayrıca seçilecek olan yazı fontunun kesinlikle kolay okunabilir bir font olması gerekir. Reklam çalışması olarak da kullanılabilecek olan tasarılar kişilerin kolay okuyabileceği tarzda olmalıdır. Doğru boyut seçimi ile doğru karakter seçiminin geri dönüşleri daha olumlu yansıyacaktır.

Font Büyüklüğü Seçimi

Hazırlanan ürünlerde fontlar için özenli çalışmalar yapılması gerekir. Günümüzde en uygun font büyüklüğü seçerek yapılacak olan çalışmalar daima daha kaliteli görünür. Kullanılacak olan kağıdın büyüklüğü ile yazı karakteri büyüklüğü birbirini karşılar durumda olması gerekir. Font büyüklüğü seçilirken başlık kısmı daima büyük olmalıdır. Başlıklar tasarılarda dikkatleri toplayan nokta olarak bilinir. Grafikerlerin yapacakları çalışmalarda yazı font seçimleri kadar yazı büyüklükleri de önemlidir.

Yazı büyüklüğü fontu seçimi ve yazı fontu karakteri seçimi, yapılan çalışmaların kalitesini belirleyen faktörler arasında yer alır. Hiçbir okuyucu tasarıma bakarken sıradan bir A4 kağıdına bakmak istemez. Sektör konusunda ise en iyi seçimi yapmak için sektörel bilgiye de ihtiyacı olan grafikerlerin gerekli olan çalışmaları yapmadan önce sektör hakkında detaylı bir ön çalışma gerçekleştirmeleri gerekir. Sektöre uygun seçimler yapılarak kaliteli bir çalışma elde edilebilir. Bu nedenle hem şirket hem de sektörel değerlere saygı duyularak ve göz önüne alınarak hazırlanan yazılar başarıya giden anahtarlardır.