Grafik Tasarımı Okuyan Ünlüler

Her yerde içinde bulunduğumuz internet çağına ya da teknoloji devrine methiyeler düzülürken, grafik tasarımının en popüler mesleklerden biri olması şaşırtıcı değil. Çizgi altı ya da çizgi üstü reklam olsun, ama reklam olacaksa illa grafik tasarımı olması gerekiyor. Sanatla yan yana yürüyen ya da koşan ya da “Hadi biraz zıplayalım mı?” diyen (çünkü yaratıcılar ya) grafik tasarımı, haliyle renkli insanların meylettikleri işlerden biri.

Bugün, başka alanlarda ünlü olmuş insanlardan kimler grafik tasarım bölümü mezunu, onlardan bahsedeceğiz. Maksat magazin olsun.  

David Bowie

Pek yakın zamanda kaybettiğimiz dedemiz David Bowie’nin kostümlerinin, plak tasarımlarının ve sahne şovlarının etkileyici görselliğinin temelinde, kendisinin Bromley Collage of Art’ta grafik tasarımı eğitimi alması yatıyor. Yatmış ama hiç uyumamış, hep ayık kalmış ve sadece müziğinde değil; her işinde kendi imzasını oluşturmasına yardımcı olmuş.

Freddie Mercury

Gelmiş geçmiş en yaratıcı, en deli, en “İyi ki doğmuş.” denilen insanlardan Freddie Mercury de çılgın kostümleri ve sahne şovlarıyla sadece müzik insanı olmadığını kanıtlamış ve Queen’i diğer gruplardan sıyırıp, adeta “Alın bu kaymağı, sizin için sıyırdım, kaymağını yiyin ballarım.” demiştir. Grafik tasarımı diplomasını çerçeveletip asmış mıdır acaba duvarına?  


 

Pete Townshend

The Who grubunun gitaristi Pete Townshend, Ealing College of Art’ta grafik tasarımı eğitimi almış. Sonra da “Ben efsane bir gitarist olayım.” demiş ve olmuş. Öyle dememiştir muhtemelen ama öyle olduğu kesin. Yaratıcı bireyin geçmişinde grafik tasarımı olması bizi duygulandırdı. Acaba gitar parçalamayı kafasına takmış olan bu adam grafik tasarımına devam etse neler yapardı?

Alan Rickman

Yine yakın zamanda aramızdan ayrılan oyuncu Alan Rickman, hem grafik tasarımı eğitimi almış hem de bu işi profesyonel olarak yapmış. Chelsea Collage of Art and Design’dan mezun olmuş, Royal Collage of Art’ta yüksek lisansını yapmış ve Graphiti adında bir ajans kurup bir süre öyle geçinmiş. Oyuncu olmak istediğini fark edince Royal Academy for Dramatic Arts’a girmiş ve grafik tasarımına el sallamış. Buralar hep sanat.


 

Andy Serkis

Yüzüklerin Efendisi’nin meşhur Gollum’u ve Hobbit’in yıldızlarından Andy Serkis, Lancaster’da görsel sanat eğitim almış. Oyunculuğu ile olduğu kadar sinema afiş tasarımlarıyla da döktüren biri kendisi.

Chuck D

Rap tarihinin en yaratıcı gruplarından Public Enemy’nin güçlü görsel kimliğinin altında Chuck D’nin Adelphi University'de aldığı grafik tasarım eğitimi uzanıyor. Üniversitede okul gazetesi de çıkarmış ama okula doğru düzgün gitmediğinden atmışlar onu. Bazen okuldan atılmak iyi bir şey olabilir ama bazen!