Grafik Tasarımcılar Neden 3D Tasarım Öğrenmeli?

20 yıl önce grafik tasarımcılar pazarlarında bir başka büyük değişimle karşı karşıya kalmıştılar: internet.

Tasarım yeteneklerini internet ve teknoloji ile birleştiremeyen birçok grafik tasarımcısı kendilerini işsiz buldular. İşletmeler sadece grafik üretmekle kalmayıp teknoloji dünyasına da uyum sağlayabilmiş grafikerleri tercih ettiler.3 boyutlu tasarım, tasarım endüstrisinde muazzam bir etki bırakma potansiyeline sahiptir. Yani dememiz o ki, hazırlanmak isteyebilirsiniz.

Yeni Fırsatların Kapısını Aralayın

3D tasarım becerileri, bu endüstrilerde de ek işler bulma şansınızı artıracaktır:

  • Mimarlık
  • Mühendislik
  • Üretim
  • Eğlence

Geçen yıl kaç film izlediniz? Kaçı size 3D seçeneği sunuyordu? Mimarlar artık planları için hem fiziksel hem de bilgisayar tarafından üretilen 3D modellerine güveniyorlar. Mühendisler ve üretim şirketleri de ürünlerinde aynı avantajı kullanmaya çalışıyorlar.

En Önemlisi; Gelecek=3D

İlkokul çağındaki çocukları Sahra Çölü’ne götürme gücünüz olsaydı ne olurdu? Ya da Antarktika’ya?

Bunu yapmak için izin belgeleri ve sağlam bir tur şirketine ihtiyacınız yok. Google gibi şirketler bunu zaten yaptı. Nasıl? Sanal ve arttırılmış gerçeklik (VR/AR) sayesinde.

Oyun konsolları ve sinemalar artık VR/AR için tek kullanım alanları değil. Reklam ajansları da kampanyalarına VR/AR'ı entegre etmeye başladılar.

Hadi Pokemon Go’yu hatırlayalım.

Bu akıllı telefon uygulaması, arttırılmış gerçekliği evlerimize çok daha fazla yakınlaştırdı. (Bazı insanlar için rahatsız edici bir şekilde yakın olduğunu söyleyebiliriz.) Ayrıca, istekli insanların VR/AR teknolojisini nasıl kullanacaklarını da göstermiş oldu.

Hayır, Daha Bitmedi

Sanal gerçeklik kulaklıkları (Google Cardboard, HoloLens, Oculus Rift, Samsung Gear) için birçok seçenek var. Şirketler, reklamcılık, müşteri eğitimi ve daha fazlası için arttırılmış gerçeklik deneyimleri tasarlıyor. Örneğin, Walmart(ABD’nin en büyük market zinciri) çalışanlarını eğitmek için sanal gerçeklik kullanmaya başladı.

Birçok dünya devi üretim firmalarının, 3D baskıyı üretim süreçlerine dahil etmelerine rağmen, birçok kişi hala VR/AR'ı teknoloji meraklılarının ve oyun alanlarının bir parçası olarak görüyor.

Ancak dünya her şeyi daha da hızlı hale getiriyor. İnsanların bir ürünü satın alamdan önce demosunu VR/AR olarak görmek isteyecekleri bir gelecek çok da uzak değil. Teknolojinin bu denli gelişmesiyle 3 boyutlu yazıcıların hayatımıza ne kadar entegre olacağını hayal edebiliyor musunuz?

Tamam, diyelim ki ikna oldun. Peki ama 3D tasarım eğitimini nereden alacaksın?

Zaten bir tasarım tecrübeniz varsa, 3D tasarım öğrenmek, beklediğinizden daha da kolay olabilir.

Her zaman 3D tasarım yazılımlarını satın alabilir ve kendiniz evde öğrenmeye başlayabilirsiniz. Mevcut bazı 3 boyutlu/3D yazılım programları da öğretici dersler sunuyor. Ayrıca her zaman YouTube gibi bir kaynağın olduğunu unutma.

Daha resmi bir şey mi arıyorsun? O zaman yerel sanat veya teknik okullarda 3D tasarım dersi/kursu bulabilirsiniz. Ayrıca online sertifikalı birçok eğitim de mevcut. Kısacası bu noktada birazcık araştırma yapman gerekebilir.

Grafik tasarımcılar için her tür faydalı içeriğe Bidolubaskı Blog ile ulaşabilirsiniz. En yeni yazılarımızdan herkesten önce haberdar olmak için mail bültenimize abone olmayı unutmayın.