Gelenekçilere İnat Yeni Neslin Övülesi Özellikleri

Gökkuşağı, insanların kullanabileceği bir şey olsaydı çok büyük ihtimalle renkler arasında da çatışma çıkardı. Eski nesil ile yeni nesil arasında her zaman kuşak çatışması yaşanmıştır ve yaşanmaya devam edecek gibi de duruyor. Gelenekçi diye adlandırılan insanlar her zaman yaşlı insanlar olmuyor elbette. “Aman Ali Rıza Bey ağızımın tadı kaçmasın.” modunda yeniliklere karşı çıkan insanların sayısı hiç de az değil.

Genellikle yeni neslin hoppa, aklı bir karış havada, her şeyi çabuk tüketen, ne biçim insanlar olduğundan bahsedilir ve “Nerede eski bayramlar” tadında geçmişe ağıt yakılır. Fakat bu haksızlığa bir son vermenin zamanı geldi. Yerden yere vurulan yeni nesli övmeye geliyoruz, aşağıdayız:

Ay Her Şeyden de Haberleri Var!

Bunun neresi kötü? Teknoloji ve internet sağ olsun, dünyanın bir ucunda yaşananları eş zamanlı olarak öğreniyor, indie indie takılan müzik gruplarını keşfediyor, vizyonlarını genişletiyor çocuklar ve gençler. Geleneksel medya araçlarının gizlediği ve çarpıttığı şeylerin gerçeklerini sosyal medya aracılığıyla öğreniyorlar ve “gerçekten” her şeyden de haberleri oluyor. Resmen kıskançlık!

Bireysel Özgürlüğe Önem Veren Bireyler

Bireyselliğe saygı duymak bencillik değil ki siz neye sinirleniyorsunuz gelenekçiler? “Sen çocuksun sus konuşma.”, “Öğretmen sever de döver de.”, “Müdür bey ne derseniz odur.” gibi birey yerine rütbelere saygı duymalara varmak ve bunu aile terbiyesi, toplumsal düzen gibi çeşitli tamlamalarla kabul etmek; kendi fikri olmayan, özgüvensiz insanlar yaratmaktır. Yeni nesil özel alanlara ve bireyselliğe daha fazla saygı duyuyor çünkü evet, kapıyı çalmadan içeri girmek de neyin nesi?

Ooo Beyimiz Bugün Çok Sanatçı

Teknoloji, internet, fırsatlar derken birçok alanda kendilerini geliştirebilen yeni nesil her konuda bilgiye daha çabuk ulaştığından, sanat, spor, bilim gibi farklı alanlarda kendilerini geliştirebiliyorlar. “Sanal bunlar gerçek değil.” diye eleştirilen yeni nesil, dünyanın en ünlü müzelerinde sanal gezintiye çıkıp, yayımlanan binlerce müzik/edebiyat/sinema alanlarında içerik üreten web sitelerinden yeni yeni şeyler öğrenebiliyor. Hâliyle daha yaratıcı, daha başka şeylerin peşinde insanlar oluyorlar. “Boş şeyler bunlar.” diyenler bir zamanların şeytan icadı olan televizyonlarını kapatıp bahçede patates eksinler o zaman, hıh!

En Sevilen Açı: Tam Açı

Vizyonlar genişledi, teknoloji ilerledi, e ne duruyoruz organize olsak ya? Bidolubaskı olarak biz olduk, “Yeni Nesil Matbaa”yı yarattık. Matbaa ürünlerinin üretilmesinden sevk işlemlerine, satış sonrası destekten kafalara takılan soruları günün her saati cevaplandırmaya kadar bütün işleri bir noktadan (Bakın bu 360 derecelik bakış açısıdır) ve uygun fiyatlarla hallediyor, geleneksel matbaanın kaybettirdiği zaman ve parayla daha “yeni nesil işler” yapmanızı diliyoruz. Akşam sinemaya gidelim mi?