Faydaları İle Poster Baskı Ne İşe Yarar?

Hepimiz gençken hayranı olduğumuz ünlülerin posterlerini odamızın duvarlarına asmışızdır ama poster sadece ergenlik hatırası olarak anacağımız bir ürün değil. Özellikle kısa dönemli etkinlikler, tanıtımlar ve duyurular için hazırlanan afiş posterler, markalara uzun vadeli faydalar sağlamada başı çeken pazarlama ürünleri arasında yer alıyor. Pazarlama çalışmalarının sağladığı faydalar uzun ömürlü olunca da tadından yenmiyor tabii. İşte kısa dönemli projeler için hazırlanan posterlerin sağladığı faydalar:

Hedef Kitlenin Can Evine Misafir Olma

Sadece belli bir kitleye hitap eden duyurularınızı posterlerle çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Gençlere, çocuklara, kadınlara ya da belli meslek grupları gibi spesifik kitlelere yönelik hazırladığınız posterlerin dilini ve tasarımını belirlemek kadar dağıtacağınız alanları seçmek de kolaydır. Çünkü bu insanların nerelerde okuduklarını, çalıştıklarını veya dolaştıklarını biliyorsunuz. Hedef kitleyi ne kadar daraltırsanız alacağınız dönüş de her zaman daha fazla ve efektif olur. O zaman neymiş? Dönüşlerin muhteşem olması için afiş poster baskılar doğru tercihlermiş.

Görselin Gücü, Yüzü, Suyu Hürmetine

Bugün hem dijitalde hem de geleneksel pazarlamada görsel kullanımı hiç olmadığı kadar fazla; çünkü her an her yerde ya reklamlarla ya da türlü şekillere bürünmüş içeriklerle kuşanmış durumdayız. Bakmanın okumaktan daha kolay olduğu gerçeği ile de yüz yüze, diz dizeyiz tabii. Marka kimliğine uygun, yaratıcı ve ilk bakışta insanların ilgisini çekecek posterlerle tanıtımını yapmak istediğiniz etkinlik, ürün, hizmet veya kampanya için turnayı, pardon insanları gözlerinden vurabilirsiniz (iyi anlamda). Bu arada aradığınız müşterilere Wanted posterleri ile de ulaşmayı deneyebilirsiniz. Nasıl, “vurucu” mu?

Bütçe Kasmaz Çünkü Kasa Dostu

Süresi kısa olan projeler için az sayıda poster bastırabilir, düşük bütçeyle hedef kitlenize kapsamındaki büyük kalabalığa ulaşabilirsiniz. Kâğıdın kalitesi başta olmak üzere poster baskı fiyatlarını değiştiren birçok faktör var elbette ama siz siz olun, kaliteden ödün vermeyin. Nasıl olsa çok sayıda bastırmayacaksınız zaten, oldu mu iyisi olsun.

Ah Canım, Marka Bilinirliğini Nasıl da Arttırıyor

Posterler ekonomik ve açık ya da kapalı fark etmez, birçok alanda kullanılabilir olmaları nedeniyle köşe bucak demeden o kadar çeşitli ve çok yere asılabilir ki markanızı bilenlerin sayısında sadece birkaç günde bile diyeti bırakan bir insanın bir haftada kilo alma kapasitesinden daha fazla artış olabilir. Hele bir de kimlikli ve orijinal poster yaptırma durumunda hedef kitlenizin çoğunu sadık müşteriye çevirmeniz işten değil.

Çok iyiler ya, işleri bittiğinde rulo yapılıp dürbün de oluyorlar hem.