Facebook Görsel Boyutları

Sosyal medya gücünün oldukça fazla olmasından dolayı hem kişisel hem de kurumsal sosyal medya hesapları da oldukça artmış durumdadır. Sosyal medya grubunun tartışmasız en yoğun kullanılan ağı olan Facebook, piyasa değeri milyarlarca dolar olan ve milyonlarca da üyesi bulunan bir platformdur. Daha hızlı ve daha etkin bir facebook hesabı oluşturabilmek ve yönetebilmek için bazı teknik bilgilere sahip olmak gerekir. Öncelikle Facebook için kullanılacak olan görsellerin boyutlarının bilinmesi çok önemlidir. Facebook görsel boyutlarının açıklamasından önce belirtilmelidir ki; kullanılacak olan görsel çalışmalar sayfanın hızının etkinliğini bir hayli arttıracağı için Facebook görsel boyut bilgilerinin kişi veya kurumlar tarafından bilinmesi ve uygulanması gerekir. Her yıl değişim gösterebilen Facebook görsel boyut bilgilerinin güncel olarak takibi yapılmalıdır. Son dönemde Facebook profil fotoğraf ölçüsü 180 x 180 olarak ayarlanmıştır. Bu nedenle profil fotoğraf ölçüsü bu oranın dışına çıkmamakta, daha büyük boyuttaki fotoğraflar için sistem sizlerden kırpma yapılmasını istemektedir.

Güncel Facebook görsel boyutları nedir?

Daha hızlı yüklenebilen bir Facebook hesabı için doğru görsel boyutlarının bilinmesi şarttır. Zamanla değişim gösteren Facebook görsel ölçüleri için son bilgiler, profil fotoğrafı için 180 X 180, kapak fotoğrafı için 851 X 315, uygulama ( sekme) görseli için 111 X 74, bağlantı görseli için 1200 X 630 ve paylaşılan görsel için de 1200 X 1200’dür. Facebook hesabı kullanan kişilerin görsel ölçülere göre çalışma yapmaları sayfa etkileşim hızlarını arttırarak daha hızlı yüklenen ve daha fazla ilgi gören bir facebook sayfasının oluşmasını sağlar. Birçok kullanıcının göz ardı ederek önemsemediği görsel boyut konusu, aslında oldukça hassasiyet gösterilmesi gereken bir konudur. Sayfaların etkileşim hızlarının etkileneceği ana etken olan bu görsel boyutları kullanımı ve düzenlenmesi en büyük sosyal ağ olan Facebook sosyal ağı için oldukça önemlidir. Şu ana kadar Facebook’a yüklenilen fotoğraf sayısının 200 milyar adede ulaştığı düşünülürse doğru boyutta görsel kullanımının ne denli önemli olduğu daha kolay anlaşılabilir.

Facebook Görsel Boyutlarına Neden Dikkat Etmek Gerekir?

Facebook hesapları kişilerin adeta kimliklerini yansıtır. Günümüzde kişisel Facebook hesapları kadar firma hesaplarının sayısı da bir hayli fazladır. Kullanılacak olan görsel boyutların Facebook sosyal ağının izin verdiği ölçülerde olacak olmasından dolayı Facebook görsel boyutları nedir? tanımlarının tam olarak bilinmesi gerekmektedir. Ölçülere göre yapılacak olan görsel çalışmalar ile daha iyi bir sayfaya kavuşmak mümkün olur. Aksi halde kullanılan görsellerin tamamı kötü görünümlü ve bulanık halde olacağından dolayı hesaplar pek dikkat çekmez. Firmalar için görsel boyut ölçüleri kadar yayınlanan görsellerin net ve hızlı yüklenen görseller olması da çok önemlidir. Facebook hesaplarını yönetecek olan kişiler görsel çalışmalara dikkat ettiğinde daha kaliteli bir sosyal ağa ulaşacak bu da hesapların popülerliğini arttıracaktır. Daha hızlı yüklenen resimlerin olduğu ve daha kaliteli görsellerin bulunduğu sayfaların takipçisi de daha fazla olur. Bu sebeple Facebook kullanıcıları, doğru Facebook görsel boyutlarını en azından uygulamada bilmek zorundadır.

Kısaca özetlemek gerekirse en güçlü sosyal ağlardan olan Facebook için görsel boyut çalışmalarına dikkat edilmelidir. Doğru Facebook görsel boyutlarını bilerek yapılan çalışmalar sonucunda daha hızlı bir sayfa kullanma şansı yakalanır. Verilmek istenen mesajlar daha açık ve net bir biçimde verilebilir. Markalar bu sayede ürünlerini kolaylıkla tanıtabilirken aynı zamanda reklamlarını da çok kolay bir biçimde yapabilirler. Yapılan araştırmalarda fotoğraf kullanılarak verilen bir mesajın çok daha fazla ilgi çekerek, çok daha fazla yorum aldığı belirlenmiştir.  

Tüm sosyal medya sitelerinin görsel boyutlarından bahsettiğimiz bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.