Ev Ofisinizi Verimli ve Konforlu Hale Getirecek İpuçları

 1- Yeterli Bir Bilgisayar Tercih Etmek

Bilgisayarlar ve Tabletler, ev ortamında çalışan insanların ve girişimcilerin “ekmek teknesi” durumundadır. Dolayısıyla bilgisayarları, her vakit tüm iş gereksinimlerine cevap verebilecek, çeşitli sorunlarla zaman ve motivasyon kaybetmeden süreklilik sağlayabilecek niteliklere sahip olmalıdır. Evden çalışan insanların, kullandıkları bilgisayarlar ve ekipmanlarında dikkatli ve özenli tercihler yapmaları şart, fakat herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak ve uzun vadede can sıkıcı problemlerin önüne geçmek adına güçlü, verimli bir bilgisayar tercihi yapmak gerekiyor.

 

2- Güçlü Bir Web Ağı

Evden çalışma alanını var eden internet, normal olarak ki evimizdeki çalışma ortamı için de bir vazgeçilmez. Ancak zayıf bir kablosuz yada kablolu web bağlantısı, işleri aksatabilmektedir. Dolayısıyla da bilgisayar kadar ev ortamındaki internet ağı da bir o kadar önemlidir.Bu noktada ise kablosuz, güçlü ve kararlı bir web ağı tavsiye ediliyor. Wifi  veya Mobil Hücreseli gibi internetin olduğu her yerden iletişiminizi devam ettirmesine yardımcı olabilir. Zira kablolu bir web ile masa başlangıcında durağan kalmak, iletişim kopukluğuna ve motivasyonunuzun düşmesine neden olabilir. Evden çalışanların toplantı için kullanabileceği Video konferans programları için de yeterli web uygulamaları veya programlarına ihtiyaçları vardır. 

3-Kesintisiz Güç Kaynağı Gereksinimi

Bilgisayar, mobil iletişim ve internetten söz ediyorsak, bunların elektrik ile mümkün bulunduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Ofis ortamında herhangi bir güç kesintisi, üreteç ile devam ettirilebilirken, ev ortamında ne yazık ki bu çok da mümkün değil. Durumun bu şekilde olması, herhangi bir güç kesintisi anında elektrik ihtiyacınızı karşılayabilecek pratik ürünlere ihtiyaç duyduğunuz anlamına geliyor.

Her neyse ki mobilite, güç kaybını önleyecek ürünleri de bununla beraber getiriyor. Mobil cihazınız için istenilen her kapasitede taşınabilir şarj cihazları ve bilgisayarınız için yine derhal her boyutlarda kesintisiz güç kaynakları ile iletişim ve çalışmalarınızın aksamasının önüne geçirilebiliyor.
Özellikle mesai noktasında kesintisiz güç kaynakları edinilmesi olmazsa olmazlardandır. Sesli, video veya yazılı görüşmenin elektrik kesintisi sebebi ile bölünmesi, kurumsal anlamda büyük problemler yol açabilir.

 

4- Bulut Depolamanın Sağladığı Esneklik

Mobilleşen teknolojiden ve süreklilikten bahsettiğimiz evden çalışan bireyler için, bulut depolama çözümleri ciddi anlamda yardımcı olabilir. Üzerinde çalıştığınız projelere yada dokümanlara hemen her yerden erişebilme imkanı, çalışma alanınız açısından büyük bir esneklik sağlayabilir. Ayrıca veri güvenliği noktasında da avantaj elde eden bulut depolama teknolojisi, herhangi bir bilgisayar problemi durumda verilerin kaybolmasının önüne geçmiş oluyor. Özellikle son dönemde bulut depolama servislerinin hem yerli hem de yabancı firmalar tarafınca ulaşılabilir seviyelere getirilmiş olması, bu servislerin kullanımlarının artmasına yardımcı oluyor.

5- Mutfağın Gücü

Konumuz ev olduğu vakit, hiç şüphesiz ki mutfak avantajı göz ardı edilemez. Bu avantajı da home-ofis kavramı ile birleştirildiğini unutmamak gerekiyor. Kahve, çay ve atıştırmalıkların mutfakta hazır beklemesi, evden çalışan insanların masa başında enerjilerini tazelemesi için büyük birer fırsat haline gelebilir. Mutfağınızdan kahve, çay ve atıştırmalıkları eksik etmemek, enerji dolu çalışma saatleriniz için büyük birer avantaj olacaklar.

6-Çalışma Ortamı

Evden çalışan olmanın en büyük avantajlarından bir tanesi, ofislerdeki mevcut katı kurallara uymak zorunda olmamalarıdır. Sadece her ne kadar ev ortamı büyük huzur sağlasa da, bu huzur kimi zaman çalışma sürelerine olumsuz etkisinde bırakır oluşturabilir.
Evden çalışanların ofisi, genel anlamda masa ve bilgisayardan ibaret oluyor. Bu durumda insanlar masalarını, iş motivasyonunu düşürmeyecek şekilde yerlerini değiştirmelidir. Dağınık veya çok mütevazi masalar, çalışma süresini olumsuz etkileyebilir. İhtiyaç duyulacak malzemelerin hemen elinizin altında olmasına imkan sağlayacak bir çalışma ortamı yani masa düzeni, çalışma saatlerine pozitif yönde etki oluşturacaktır.Çok kalabalık ve düzensiz masalar ise, göz yorgunluğu ve bunaltan çalışma ortamı oluşturdukları için, bu tür düzenlerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

7-Ve disiplin !

Aslına bakarsak evden çalışmış olmanın ofiste çalışanlara göre daha çok disipline ihtiyacı vardır. Çünkü ev ortamının getirdiği rahatlık, kimi zaman çalışma saatlerini sekteye uğratabilir. Ev içinde dikkat dağıtıcı nesnelerin ve durumların, ofise göre daha çok oluşabileceği düşünüldüğünde, evden çalışan bireylerin bu etmenlere disiplinli bir program ile engel olmaları gerekiyor.
Her ne kadar evde çalışan bireyler bir tek ve kontrolsüz çalışıyor gibi görünseler de aslen konum tam tersi olmalıdır. Kendinize göre verimli olacak şekilde çalışma saatleri belirlemeli, çalışma sürenizi bölecek ve dikkat dağıtacak durumları göz ardı etmeli, hatta çalışma disiplini oluşturmak için masanızın başına geçmeden tıpkı ofise gider benzer biçimde giyinmeniz, disiplinli bir çalışma sürecinin ilk adımları olacaktır.

Belirtilen bu adımları, kendinize ve ev ortamınıza göre kişiselleştirip uygulayarak, home-ofis ortamınızı daha verimli bir iş ortamı haline getirebilirsiniz.