En Yaratıcı Yılbaşı Hediye Önerileri - 2019

2019 yılbaşı geldi kapıya dayandı. Yeni yıl heyecanıyla beraber yılbaşı hediyeleri için de 'ne alsak' telaşı kendini göstermeye başladı. Yaratıcı yılbaşı hediyesi bulmak artık düşündüğünüzden biraz daha zor olabilir. Özellikle sosyal medya kullanımının bu kadar yoğunlaştığı bu dönemde etkili bir hediye bulmak ciddi bir uğraş gerektiriyor.

Yılbaşı hediyelerini iki farklı başlık altında ele alacağız. Bunlardan ilki bireysel olarak sevdiklerinize ve arkadaşlarınızı alabileceğiniz hediye türleri. İkincisi ise firma olarak çalışanlarınıza ve müşterilerinize hediye olarak verebileceğiniz bir nevi promosyon ürünleri. Her iki kulvar da kendi içerisinde oldukça önemli ve özen gösterilmesi gereken konular.

Yılbaşında arkadaşa hediye, sevgiliye hediye gibi bireysel hediye çeşitlerinden bahsederek başlayalım. 2019 yılbaşı her sene olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlanacak ve yine bu yılbaşı da insanlar aldıkları hediyelerle sosyal medya hesaplarını dolduracak. Bu da aldığınız hediyenin aldığınız kişi ile beraber onun arkadaşları tarafından da beğenilmesi gerekliliğini beraberinde getiriyor. İşte tam da bu nedenden ötürü yılbaşı hediyesi seçerken olabildiğince yaratıcı ve güzel bir hediye seçmeye özen göstermelisiniz.

Gelelim firmaların 2019 yılbaşı için çalışanlarına ve müşterilerine alabilecekleri hediyelere. Bu hediyelere aynı zamanda 2019 yılbaşı promosyon ürünleri de diyebiliriz. Bu yılbaşı promosyon ürünleri özellikle kurumsal firmalar tarafından sıklıkla kullanılır. Bunun nedeni ise müşteri ve çalışanları ile kurdukları bağları daha da kuvvetlendirmektir.  

Firmaların yılbaşı promosyon ürünlerini müşteri özelinde ele alacak olursak, ilk söylememiz gereken istatistik şu; dünyada firmaların yeni bir müşteri kazanma maliyeti, var olan müşteriyi elde tutma maliyetinden 5 kat daha fazla. Bu da demek oluyor ki daha fazla para kazanmak istiyorsanız elinizdeki müşterinize daha fazla yatırım yapmalısınız. Yılbaşı promosyon ürünleri ise bunun en iyi yollarından biri.  

Sevdiklerinize Alabileceğiniz En Yaratıcı Yılbaşı Hediyeleri

Yılbaşı hediyesi dendiğinde aklınıza ilk gelen fikirlerden uzak durmalısınız. Bir düşünün sizin aklınız ilk sırada gelen fikir başkalarının aklına da ilk gelen fikirlerden olacaktır. Bu nedenle sevdiklerinize onları fazlasıyla mutlu edecek bir hediye vermek istiyorsanız hemen aklınıza gelen ilk fikirlerden uzaklaşarak yola çıkın. Hele ki ayıcık, gömlek, çiçek, oyuncak gibi fikirleri ile başladıysanız kesinlikle yılbaşı hediyesi konusunda bir yardım eline ihtiyacınız olduğunu söyleyelim.

Yılbaşı hediyesi seçerken işinize en çok yarayacak olan ipucumuz şu; kişiselleştirilmiş hediyeler her zaman daha etkilidir. Örneğin, sevdiğiniz birine üzerinde seni seviyorum yazan bir bardak almaktansa ismine özel tasarlanmış bir bardak daha etkili olur. Ama bardağında çok sıradan bir hediyeye dönüştüğünü söyleyelim. O zaman hadi yaratıcı yılbaşı hediye fikirlerine hep beraber göz atalım.

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri

Sevdiklerinize vereceğiniz en anlamlı hediye aslında üstünde düşünüp emek sarf ettiğiniz hediyelerdir. Bu nedenle kendi yaptığınız hediyeler oldukça değerli olacaktır. Unutmayın yılbaşı hediyenizin değeri fiyatıyla değil anlamıyla ölçülür. Bu yüzden elinizdeki imkanları ve yeteneğinizi yaratıcılık ile bir araya getirerek çok güzel yılbaşı hediyeleri çıkarabilirsiniz.

Sevdiklerinize Özel Poster

Posterler özellikle 90'larda neredeyse her eve girmiş 2000'lerin başına kadar da popülerliğini korumuş bir üründür. Özellikle o dönemlerde sevdikleri ünlülerin posterlerini odalarına asmış olanlar için posterin anlamı büyüktür. Posterin bir zamanlar hayatlarında bu kadar yer etmiş olduğu bir nesil için kendilerine özel bir posterin ne kadar anlam ifade edebileceğini bir düşünün. Özellikle yukarıdaki görsel üzerinde bir fikir yürütmek gerekirse o zamana kadar beraber kaç yıl, ay, gün, saat, saniye geçirdiğinizi bir postere bastırabilirsiniz.

Özel Balonlarla Dolu Bir Oda

Balonlarla dolu bir oda eskilerden gelen ve alışık olduğumuz bir sürpriz gibi gelebilir ama aslında uğraş gerektirdiği için çok da fazla yapılan bir şey değildir. Bir de üstüne sevdiklerinize özel bir mesajı balona baskı yaptırarak odayı o balonlarla doldurursanız işte o noktada çıtayı çok yukarılara çıkarmış olacaksınız. Balonların üzerine sevdiğiniz kişi ile aranızdaki özel bir cümleyi, resmi bastırabilir böylece olayı çok daha kişileştirebilirsiniz.

Müşterilerinize ve Çalışanlarınıza Özel Yılbaşı Hediyeleri / 2019 Yılbaşı Promosyon Ürünleri

Firmaların başarısını ölçmek için çok büyük önem arz eden iki faktörden bahsedelim. Bunlardan biri çalışanlarını firmada tutma süresi ve maliyeti, ikincisi ise müşteri memnuniyeti ve müşteriyi elde tutma maliyeti. Bu iki faktör bir şirketin başarısını ölçebilmesi adını çok önemlidir.  

Yılbaşı firmaların çalışanlarına ve müşterilerine küçük jestler yapabilmeleri için önemli bir fırsat tanır. Bu fırsatı değerlendiren firmalar çalışanlarını daha mutlu ederek karşılığını daha iyi performans ile alırlar. Müşteri memnuniyetini arttıran ve onların tekrardan kendileri ile iş yapmasını sağlayan firmalar ise satışlarını arttırarak gelirlerini doğrudan yukarı doğru çekerler.

Biraz daha iyi anlamak adına hemen hesap yapmaya başlayın; öncelikle müşterilerinize göndereceğiniz promosyon ürünlerinin maliyetini hesaplayın. Sonrasında bu müşterilerden kaçının sizi hatırlayarak sizden kısa vadede ve uzun vadede sipariş verebileceğini düşünün. Eğer bu müşterilerin verecekleri siparişler maliyetinizin üstündeyse -ki neredeyse bütün firmalarda kat kat üstündedir- hiç durmayın verin siparişinizi.
Promosyon ürünlerinin sağlayabileceği faydaya 'tamam' olduk peki ama hangi promosyon ürününü seçeceksiniz. Bu noktada da size fikir verebilecek, işinizi kolaylaştıracak küçük bir liste hazırladık.

Yılbaşı Hediyesi Olarak Takvimli Ürünler

Takvim istanbul 2019

Promosyon ürünlerinin en büyük handikabı birçoğunun kullanılmadan bir kenarda tozlanması ya da çöpü boylamasıdır. Bu nedenle seçeceğiniz ürünün kullanışlılık açısından uygun olmasına özen göstermelisiniz. Takvimli ürünler ise tam da bu ihtiyaca göre. Özellikle koca bir yıl boyunca kullanılabilen bu ürünler esasen tek seferlik değil 1 yıllık reklamınızı yapan promosyon ürünleridir. Bu ürünler arasında seçim yapmak ise tamamen hedef kitlenize ve isteğinize göre değişir. Sipariş verebileceğiniz takvim ürünlerini ise Bidolubaskı'da uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Yılbaşı Hediye Paketi

Müşterilerinize yılbaşında tek bir hediyeden fazlasını vermek isterseniz birkaç farklı ürünü birlikte paket olarak göndermeyi tercih edebilirsiniz. Kurumsal firmaların müşterilerine özel yılbaşı için hazırladığı bir paket örneğine bakmak gerekirse, karton çanta içerisinde, defter, promosyon kalem, küp bloknot ve yelpaze. Kendi firmanızın logolarıyla bastırıp hazırlayacağınız paketler ile müşterilerinizin yeni yıllarını en şık şekilde kutlayabilirsiniz.

Eski Ama Eskimeyen Bir Gelenek: Kartpostal

Kartpostal yıllardır süre gelen ve değerini hiç kaybetmeyen hatta tam aksine nostaljik yanı ile değeri her geçen gün artan ürünlerdir. Özellikle daha ekonomik bir çözüm arayan firmaların sıklıkla tercih ettiği kartpostal ürünü müşterilerinize sıcak bir yeni yıl hediyesi olacak.  

Bu hediyeler dışında bir tercih yapmak isterseniz tüm baskı ihtiyaçlarınız için Bidolubaskı size en uygun fiyatlarla yüksek kalite imkanı sunuyor. Siz de yılbaşı için hediyelerinizi Bidolubaskı ile online olarak hızlıca verin!