Elden Ele Verilen Ürünlerin Markaların Kulaktan Kulağa Yayılmalarına Etkileri

Başlıktan da anlaşıldığı üzere organlarımız reklam işlerindeki en büyük yardımcılarımızdan biridir. Başlıktan anlaşılan bu değilse ya da daha fazla olması bekleniyorsa tamam o zaman, biraz da bu reklam araçlarından ve markalara sağladıkları avantajlardan bahsedelim:

İlan Edilmiştir! Nerede? Elimde, Elimde!

İnsanlar her şeyi oturdukları yerden aşırı üstün teknolojik aygıtlarla yapmaya başlamadıkları ya da bakkala ekmek almaya ışınlanma teknolojisiyle gidip gelmedikleri, yani aslında sokağa çıkmaya devam ettikleri sürece el ilanları var olmaya devam edecektir. Tanıtım yapmanın, kendini ilan etmenin, kısacası markaların hizmetlerinden ve ürünlerinden insanları haberdar etmelerinin en direkt yollarından biri el ilanlarıdır.

Kısa, net, anlaşılır, dikkat çekici bir el ilanı ile markalar müşterileri ile el sıkışıp tanıştıklarına memnun olurlar. Evet, bir nevi tanışma olarak düşünebiliriz bunu. Mesela yaratıcılıktan uzak, yazıya boğulmuş, sıkıcı renklerle bezenmiş bir el ilanı da tanıştığına pişman eder insanı (müşteriyi).

El İlanının Kardeşi: Broşür

Broşürler de tıpkı el ilanları gibi yıllardır var olan ve varoluşu ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayan reklam ürünlerindendir. Markaların tanıtımını yapmak istedikleri ürünlerinin/hizmetlerinin ve iletişim bilgilerinin yer aldığı broşürler, bilinirlik açısından önemlidir.

Şunu düşünmeyin: Eline her broşür tutuşturulan kişi gidip orada yazılan ürünü satın alıyor mu? Şunu düşünün: Broşüre bakıldığı anda o ürün o an satın alınmıyorsa da marka bilinirliği ince ince, hafif hafif oluşur. Dikkat çekici bir broşür tasarımı ile “A bu broşürü kim yaptırmış, nasıl da vizyon sahibi bir markaymış.” denir ve sunulan hizmet ya da ürün ulaşan kişinin ilgi alanına girmiyorsa bile kaliteli broşür sayesinde marka bilinirliği oluşturulmaya başlanmış olur. Böyle şeylerde anlık tepki beklememek ya da kısa süreli düşünmemek lazım yani. Ha, öylesi de oluyor, broşürü görüp “Ay ne güzel ürün, ne uygun fiyat.” deyip mağazalara koşanlar da oluyor, olmuyor değil.

Daha Ne Kadar Net Olabilirim: Ara Beni Diyorum, Ara Beni!

Kartvizitlerden bahsediyoruz. Markanın kurucusuna, müdürüne, uzmanına ulaşmak istediğinizde bir zamanlar, bir toplantıda ya da bir buluşmada elinize konan, aklınıza bir iş yaptırmak geldiğinde karıştırıp doğru insanı bulmanızı sağlayan kartvizitlerden bahsediyoruz.

Onlar ki şekil şekil, tür tür, renk renk olarak Bidolubaskı’da istediğiniz gibi üretiliyorlar. Sadece kartvizitler değil tabii, yukarıdaki arkadaşlar da.

Bidolubaskı: Selam broşür, nasılsın, ne bu canlılık, hayrola?

Broşür: Siz basarsınız da canlı olmaz mıyım, şu renklerime bak, harika!